Да ли ће ове године бити туристичких ваучера у Српској

Законски услови да грађани Српске и ове године уживају на некој од домаћих дестинацијама уз кориштење туристичких ваучера постоје, али још није обезбијеђен новац којим би био финансиран овај пројекат. 

Република Српска 09.05.2023 | 21:02
Да ли ће ове године бити туристичких ваучера у Српској

Без обзира што су ови ваучери у протекла два циклуса добили подршку и грађана и туристичких радника надлежни то очигледно нису препознали.

Да ли ће становници Српске и ове години користити туристичке ваучере још није познато. Средства за ове намјене нису планирана у буџету Министарства трговине и туризма Републике Српске. Да ли ће бити обезбијеђена не зна ни ресорни министар.

‘’Ја сам имао информацију према Влади о утрошку туристичких ваучера за претходну годину са закључком да би се са тим пројектом требало наставити и у овој години. Видјећемо шта ће нам донијети ребаланс буџета. Ми испред министарства трговине и туризма у разговору са предсједником Владе и министром финансија ћемо тражити модалитет да ребалансом буџета се предвиде туристички ваучери. Надам се да ћемо наћи начина како то можемо обезбиједити. Разлог зашто није тренутно у буџету је усвајање закона тек у фебруару’’, изјавио је министар трговине и туризма Републике Српске, Денис Шулић.

Грађанима Српске, којима је финансијски упитно било какво путовање, туристички ваучери од велике су помоћи.

Колико је интересовање за овај пројекат потврђују и у Туристичкој организацији Републике  Српске. Надају се да ће ваучеви бити доступни и ове године.

‘’Можемо рећи да је то један добар подстицај за домаћи туризам, за кретање домаћих туриста по домаћим дестинацијама. Имали смо и другу туру туристичких ваучера који су били прошле године у периоду од четири мјесеца искориштено је око 19 хиљада ваучера. Потражња за ваучерима није престала што нам говори да су ваучери прихваћени од наших грађана и да се користе. Највећу корист су имали наши бањски центри‘‘, рекао је директор Туристичке организације Републике Српске Марко Радић.

За два циклуса грађанима Републике Српске издато је укупно 65.857 туристичких ваучера. Иако новац од ових ваучера остаје Републици Српској, очигледно је да представници власти више воле да улажу у пропале пројекте а не оне којима се помаже туризму и грађанима Српске.

(БН) Фото: Илустрација/Цапитал

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милан

09.05.2023 19:55

Сулиц це вам најбоље објаснити хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

10.05.2023 06:21

Наравно да неће,прошли избори ко народ шиша?

Name

Бимбо

10.05.2023 04:10

Значи, ове године ће страначке опајдаре о свом трошку на бањање?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма хоце

10.05.2023 09:48

За странацки опредељенее као и до сад по истој семи!!! Само партијска и сигуран глас! Дно дна и испод!

Name

Штедљива Влада РС

10.05.2023 06:05

Биће, али у октобру и новембру, када готово нико и не иде на ГО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало,

10.05.2023 08:51

Сутра, опет они што имају новца користе, ови други сједе кући.

ОДГОВОРИТЕ