Учионица у којој се десио масакр неће се користити

Дејан Ристић, директор Музеја жртава геноцида, уједно и члан савета родитеља Основне школе "Владислав Рибникар" рекао је да се учионица у којој се прошле недеље десио масакр никада више неће користити. То је учионица у којој је убијено петоро деце одељења 7/2 и рањено шесторо ђака и наставница.

Србија 09.05.2023 | 20:46
Учионица у којој се десио масакр неће се користити

- Сви заједно смо донели одлуку о томе, на нивоу школе, то је да та учионица у којој се десио злочин више никада не буде коришћена као учионица. Постаће меморијална учионица, посвећена дечици која су страдала, дечици која су рањена и која ће се Боже здравља опоравити и нашем Драгану, том дивном чувару који је бдео над нашом децом у оно време када су се она налазила у школи - рекао је Ристић за емисију "Око" РТС-а.

Према његовим речима, ако покуша да направи паралелу, у нашој прошлости, која би донекле личила овој трагедији, онда би то било стрељање ђака у Крагујевцу октобра 1941. године.

- То су деца која су изведена из школе и стрељана. Овај пут су наша деца стрељана у школи. Веома је важно да будемо свесни тога шта се десило, које су то разарајуће последице по друштво - навео је Ристић и додао да је ово трагедија која је потпуно разорила српско друштво.

(Курир/РТС) Фото: Курир 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Раде

09.05.2023 20:46

Каква смо ми дрзава да ли је реално.Ту сколу треба затворити,срусити и саградити споменик на том мјесту.Знате ли какве це психолоске последице оставити та скола на сву дјецу када је буду похадјали и када се сјете ста се ту десило.Дрзаво јадна си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца

10.05.2023 08:14

Шта је с директорицом школе? Зашто се не оглашава? Зашто је то јутро ,наводно, закаснила на посао?

Name

Татар

10.05.2023 08:28

Огромна је корист у затварању тог разреда самим тим што ће аутоматски нестати сав криминал .