"Свако дијете има потенцијал да буде Тесла..."

Пројекат "Фантазија стрипа" се ове године преселио и у Бијељину, у којем дјеца из осам земаља цртају стрипове, нешто што је достигло ниво признате умјетнасти.

Република Српска 09.05.2023 | 19:28
"Свако дијете има потенцијал да буде Тесла..."

Пројекат "Фантазија стрипа" се ове године преселио и у Бијељину, у којем дјеца из осам земаља цртају стрипове, нешто што је достигло ниво признате умјетнасти.

Стрип фест у оквиру радионице са дјецом одржао је Урош Петровић, аутор романа фантастике, романа у загонеткама,загонетних прича и некадашњи предсједник Менсе Србије. 

"Свако дијете има потенцијал да буде један Никола Тесла или Ајнштајн, само то треба да открију, и да развијају своје потенцијале", тврди Урош Петровић.

"Стрип који је такодје један од облика мотивације дјеце за размишљање је врло важан" , истиче Петровић.

На одржаној радионици, осим говора о важности цртања, Урош је представио дјеци како се стварају везе у мозгу измедју различитих сфера управо путем ликовне културе, те инспирисао дјецу да размишљају логички и да науче да повезују чињенице.

У данашње вријеме када технологија обилује бројним средствима, дјеци поручује да на паметан начин користе технологију, те да сами праве видео записе и креирају слике и на креативан начин се испоље и користе ову технологију.

"Дјеци је потребан интересантан садржај, нешто што ће им привући пажњу и натјерати да логички размишљају, само тако они стварно уче", поручује Урош Петровић. 

Као аутор бајки и загонетки, сматра да они мијењају живот, јер читање утиче много на развој личности, јер се дијете учи како да тражи нова рјешења сто га чини способним за скроро било коју професију када одрасту.

Његове књиге су објављене у Италији, Мађарској, Грчкој, Сјеверној Македонији, Румунији, Словенији, Чешкој и добитник је бројних награда из области књижевности али и фотографије, као што су награда Невен, "Доситејево Перо", награде "Змајевих дечијих игара" , "Витез Србије" и бројне друге. 

Урошев рад са дјецом је познат на начин да подстиче развој функционалног знања и креативног мишљења а члан је и поставе серијала "Фазони и форе", учествовао је у састављању питања за квиз "Потера" и квиз "Лавиринт".

(БН) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

+++

09.05.2023 17:56

Геније се радња! Свако дијете мозе постати стручњак, услов да постане стручњак мора бити образовање и изучавање без лазних купљених диплома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

10.05.2023 08:33

90% деце нема нормалне услове за три оброка дневно а камо ли за шта више.Престаните лагати барем ова деца то не заслужују.

Name

А није Ц

10.05.2023 14:36

А данашња дјеца неће ни да цртају, неће да носе прибор за ликовно у школу. Свима јединице треба дати! Зашто се тако омаловажава ликовно и наставници који предају те предмете??? Па онда и физичко, музичко, техничко??? То су барем дјеца вољела и радовала се тим часовима.

Name

Заблуда

11.05.2023 07:02

Не треба се заваравати,Тесла може бити један на свијету у години дана

ОДГОВОРИТЕ