Одржан експертски састанак о питању државне имовине

Други консултативни експертски састанак о питању државне имовине одржан је јуче у Делегацији Европске уније у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 09.05.2023 | 14:48
Одржан експертски састанак о питању државне имовине

У саопштењу ОХР наводи се да је радна група, која се састоји од истакнутих домаћих и међународних правних стручњака, разговарала о различитим модалитетима за уређење питања пољопривредних добара у контексту свеобухватног рјешења за питање државне имовине у БиХ.

"Стручњаци су разматрали техничке и правне аспекте власништва, кориштења и управљања пољопривредним добрима, имајући у виду актуелно окружење у Босни и Херцеговини, рјешења која се примјењују у другим системима, те друге критерије попут пољопривредне производње и заштите околиша", поручују из ОХР.

Задатак радне групе, коју је формирао ОХР уз подршку Управног одбора Савјета за имплементацију мира, је да сакупи сет стручних мишљења и информација како би Парламентарној скупштини БиХ пружила помоћ у рјешавању питања државне имовине.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мирослав

09.05.2023 12:57

ОХР, расправља о тудјој имовини, несто смисљају, одакле им право? Ако су сила, а сила су, нека лепо узму сву земљу за себе, а свима сто зиве у Дејтонки, нека издају комадице, и то лепо наплате. Сто састанце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

09.05.2023 16:45

По твојој логици теби неби смио лијечити доктор из Њемачке! Знаш ли што и тко су експерти? Или их у БиХ има за све па ето правимо и свемирске бродове за извоза!

Name

Ипе

09.05.2023 16:57

Кад кренеш по сендвич и млаку пиву код додика,реци нека ти да два сендвича и двије пиве.Трудиш се пуно да БАГРУ СНСД оправдаш.

Name

Мирослав

10.05.2023 15:43

Какви експерти у политици, где их то има? Сто месате струку лекаре, са прљавим страним политицарима? Немам илузије да су наси несто бољи. Али ови су бас лопови, и тако вец 30 година, хране се на насој муци, злотвори.

Name

милош

09.05.2023 12:59

Државна имовина је власништво државе а колико знам овдје је само БИХ држава...Ако се варам нек ме неко исправи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре милос

09.05.2023 15:02

Ентитети ,кантони ,опстине нису дио дрзаве је ли мују ?

Name

Милан

09.05.2023 15:36

То је имовина ентитета по Дејтону и то је јасно као дан.

Name

Рере Милош

09.05.2023 15:53

Па само име казе ције је. Дрзавна имовина

Name

Ре Милан

09.05.2023 18:46

Магарац мисли да је тако како он казе.

Name

Ре

09.05.2023 20:00

Цији су онда вицњаци које су лопови узели себи?

Name

Марко

09.05.2023 17:40

У РС је ова власт одузела непокретну имавину,обрадиво земљисте и суме, цији су власници били од доласка Аустроугарске.Предходно су власници били Турци а наси преци кметови.Оно сто су комунисти отели плус ова власт све је преинацено у дрзавну имовину. Овим је онемогуцен одрзив зивот на селу циме се људи прогоне са родног огњиста из Завицаја.Народ цути а и у коментарима на ову тему ни ријеци. Онај ко није спреман да брани своју оцевину,прадједовину, неце ни дрзаву. Како год ми то гледали или зељели медјународно призната дрзава је БИХ. Ако су ентитети власници земље а тада ста је са приватном својином.Ко це заститити најугрозенији слој друства,радника и сељака.?На сцени је отми од стварних власника па издај у закуп...Пракса показује да људи блиски назови власти купују земљу па је издају у најам стварним власницима... Борци цуте,боре се за марку висе а сто нам ова власт отима оно због цега смо крварили није битно.Куда идемо?Ста остављамо насој дјеци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

09.05.2023 18:09

Манте се супље прице само преписите америцке и европске законе и не треба бити пуно паметан и не треба да дозволе лоповима да краду кад је дрзава јака и људи су јаки де керови воде коло Дудук ала дудук народ бјези и ја сам један од њих превисе супље прице надите и једноу дрзаву богату де су системи С КОРЕЈЕ људи стите један другог лопов остаје лопов без закона на дрзавном ниво нејма дрзаве људи морају бити пред законом исти дигните се па их побацајте у канте у смеце ко у румуниј нек доказу одакле им паре дати им висе а ко је лопов отетму будуцој генерациј следеци седам година онда би се сви бојали итд само супља прица

ОДГОВОРИТЕ