Четворо дјеце у Србији примљено на неуропсихијатрију

На Дјечију клинику за неуропсихијатрију у Београду примљено је четворо дјеце од којих је двоје имало идеју да се убије, а двоје да треба некога да убију, рекла је министар здравља Србије Даница Грујичић.

Србија 09.05.2023 | 10:15
Четворо дјеце у Србији примљено на неуропсихијатрију

"То се није десило никада. То четворо деце је захтевало хоспитализацију, јер су двоје имали идеју да се убију, а двоје да некога треба да убију", рекла је Грујичићева.

Она је позвала родитеље и дјецу да се јаве психијатрима ако осјете било какву врсту страха или агресије.

"Ја сам за то да се сви тестирамо психолошки. Струка је та која може да помогне. Морамо да идемо даље, ми ћемо наставити туговати, али ова деца која су жива морају да иду даље. Пустите струку да анализирају те људе и ситуацију", рекла је Грујичићева за ТВ "Пинк" и замолила медије да пусте струку да ради свој посао и да не пишу негативне приче.

Када је ријеч о рањеним ученицима београдске Основне школе "Владислав Рибникар" и младим људима из Младеновца, Грујичићева је рекла да сви имају тешке повреде, јер су рањени из калашњикова и пиштоља.

Према њеним ријечима, рањени младић из Младеновца, који је био у београдској болници "Драгиша Мишовић" пребачен је на Ургентни центар због могућности да ће му затребати дијализа.

"Он је још седиран и има знаке попуштања другог бубрега. Један бубрег му је, нажалост, морао да буде извађен јер је био буквално разорен. Али, млад је и надамо да ћемо успети да му помогнемо", навела је Грујичићева.

(БН)     Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар