У политику уведено да се брутално злоупотребљавају осјећања људи

- Председник Србије Алекснадар Вучић оценио је да се вечерашњи протест опозиције под називом “Протест против насиља” свео на суву политику и приметио је уведено нешто ново у политичку праксу Србије, а то је ''да се најбруталнији начин злоупотребљавају осећања људи''.

Србија 08.05.2023 | 22:20
У политику уведено да се брутално злоупотребљавају осјећања људи

Вучић је истакао да је у недељу увече на јавном сервису као председник Републике, а не као председник СНС, замолио да се не организује тако нешто, не зато што је, како каже, био уплашен или угрожен, већ зато што је лоше за земљу.

“Ја ћу и вечерас, осим што ћу одговарати политичким противницима на све изречрено, се трудити да покажем и достојанство и пијетет према жртвама два стравична масакра”, поручио је Вучић.

Очекивао је каже да ће чути и неке мере од опозиције вечерас, али се, истиче, све свело на политику.

“Очекивао сам да ће данас у увијеној форми да понуде неке мере, да кажу хоће полицајце, нећемо полицајце, педагоге и психологе, да хоће, што мислим да ће бити добра идеја да ОШ 'Владислав Рибникар', и ми смо то припремили преко Канцеларије за јавна улагања, да идемо у једну обнову, треба да уложимо око седам милиона евра и то је таман прилика да видимо шта ћемо да радимо, како да регулишемо насиље преко мрежа, да о ријалитијама разговарамо, али све се свело на политику”, рекао је Вучић.

Он је додао да опозиција о будућности деце није бринула ниједног секунда, односно да није било таквих предлога, осим да се ''укину Хепи и Пинк и да сви поднесу оставке''.

“Ваљда као што су они подносили и 2002, 2003, 2008…”, рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву Милована Бркића са протеста, који је у једном тренутку позвао на насиље и опсовао мајку председнику, Вучић је казао да Бркић није лидер, али је идеолог.

“Од њега су преписивали приче од Јовањице и сваку лаж”, рекао је Вучић.

Србија ће спровести мере које ће повећати сигурност грађана

- Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће Србија донети мере које ће повећати сигурност свих и најавио да ће у наредних месец дана бити спороведена акција разоружања, и да је већ током првог дана одузета велика количина оружја.

"Довешћемо још већи број полицајаца. Србија је земља у којој се две године није десило ниједно мафијашкјо убиство и на то сам веома поносан. Наставићемо да градимо и улажемо у земљу, а они нека прете. Ја сам и данас био на послу када су претили да ће скидати главе", рекао је Вучић током гостовања на ТВ Хепи.

Истакао је да је очекивао да ће опозиција показати пијетет према жртвама, али да су се већ у петак састали како би организовали скуп.

"Хоће да искористе емоције грађана. Када не можете да изађете са програмом, планом и идејама, увек гледате да искористите спољне догађаје. А најгоре је када користите нешто што ни са једном влашћу везе нема", рекао је Вучић.

Додао је да је у региону коментарисано да је "Вучић испао будала јер је коментарисао мајицу".

"Није Вучић испао будала, него сте ви испали незналице. Деца 2001-02. годиште носи мајицу - Генерације 88", рекао је Вучић.

Наглашава да се поново чуло како је "Вучић носио пушку око Сарајева.

"Само када знате, са Шешељем кад сам био имао сам статив. Као што видите нигде пушке нема. Али ја сам тад помагао то је била радикалска камера. Има једна друга слика где сам носио кишобран. Али све су лагали. Покажите ми пушку. Реч је о патолошким лажовима", рекао је Вучић и том приликом показивао архивске фотографије.

Председник Србије је питао и "зашто је Вучић прва вест цео дан у региону?". 

"Кад је код нас прва вест, Пленковић или Милановић. Никада нису прва вест. А шта мислите зашто? Па биће да нешто добро радим за ову земљу. Неће бити да су се забринули за нашу земљу већ да нешто добро радим. И то ме само још више мотивише да наставим да радим добро за ову земљу", рекао је Вучић.

Додао је да је јако близак са својом мајком и да га погађају увреде које се на протестима чују против ње, али да мало тврђе говоре о емоцијама, и да када год га мајка позове преко телефона, по њеном гласу чује да јој је тешко.

"Зато ја избегавам када током овако тешких дана разговарам са њом. Шта да кажем за Бркића, пусти будалу. Није он будала, он је само рекао оно што највећи део њих жели. Немојте да мислите да сам толико глуп да не знам да то и стварни организатори то мисле. А за главног организатора су узели човека који су рекли да ће моји старији син завршити у шахту као Гадафи. То вам је организатор протеста против насиља", навео је Вучић.

Влада Србије због различитих ставова понекад звучи као раштимован оркестар

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да упркос томе што у Влади Србије има добрих кадрова понекад због различитих ставова око истих питања делује као "раштимован оркестар" и да ће због тога или доћи до реконструкције Владе или нових избора.

"Оно што ја замерам, а рекао сам то и  Ани Брнабић, то је да ми се чини да понекад Влада упркос што има добрих људи функицонише као раштимован оркестар", рекао је председник Србије током гостовања на ТВ Хепи.

Додао је да су ставови министра различити не само када је у питању увођење санкција Русији већ и да постоје и нека друга неслагања.

"То су ствари које ћемо морати да мењмо. Видећемо како ћемо то решити, да ли ћемо ићи на изборе. Ја увек излазим у сусрет и политичким противницима. Хоћете изборе? Немам проблема. Добићете. Само кажите", рекао је Вучић и оценио да "шест месеци у историјском смислу није дугачак период. 

Истакао је да ће према политичким противницима и онима који другачије мисле увек имати поштовања и "да неће по сваку цену чувати фотељу".

"Ја мислим да је то поштовање према онима који другачије мисле. Ја нећу да будем као Бојан Пајтић, човек који је чувао фотељу са четири одсто до последњег дана", навео је Вучић. 

Навео је да опозиционе политичаре не занима француско-немачки план за нормализацију односа Београда и Приштине већ да је једино што их занима како да га нападну.

"Као што их данас нису интересовало да ли ћемо имати полицајце, учитеље и психологе једино што их је интересовало је да кажу 'Вучићу откинућемо ти главу' ", оценио је Вучић.

(Тањуг) Фото: Принтсцреен

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

08.05.2023 21:10

Е сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

А шта каже

09.05.2023 13:56

подмладак снсд.оваца на испирање дјечијих мозгова

Name

+

08.05.2023 21:19

ТО ЧИНЕ ОНИ. КОЈИ СУ СА 7 % ИЗГРАДИЛИ ПУТЕВЕ. ВУЧИЋЕВИХ 93 % ЈЕ СИТНИЦА. ОНИ НЕМАЈУ СРЦЕ ЗА ОГРОМНУ ТУГУ НАРОДА САДА. НЕКА СЕ СТИДЕ, СВИ СА СКУПА 8 МАЈА У БЕОГРАДУ. ЖИВИО ВУЧИЋ. И БРИНЕМ, КО ДА НАСТАВИ ТАКВУ СНАЖНУ БОРБУ ЗА СРБИЈУ. И СВЕ НАС СРБЕ. ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милл

08.05.2023 23:40

појма ти немас или си бот? вуцко и додо су највеце несреце сто су задесиле српски род, доци це и њима крај. сванут це једном овом напаценом народу

Name

Ре

09.05.2023 05:15

..али нису сирили мрзњу и скидали табле са именом Др.Дјиндјица ..нити били под скутима Сесеља

Name

Ре

09.05.2023 06:42

Погледај задужење па онда коментаришеш ко је шта направио.

Name

РЕ РЕ

09.05.2023 07:55

Погледај задузење Републике Српске,и ста је урадјено, добили смо тајкуне умјесто ауто путева,и зато пријатељу не лупај глупости.

Name

БЛ

09.05.2023 09:02

Колико је напредна и јака Србија мјери се са БИХ коју наси ухљеби јос коце, а народ и даље једва презивљава и бјези у ЕУ.

Name

Распадори

09.05.2023 09:29

И треба да гради када се задужио више него сви досадашњи предсједници Србије заједно, по врло неповољним кредитима и уступцима према Кинезима. Да ли је стандард грађана нешто бољи због тога. НИЈЕ. Сваке године одлази 60 хиљада људи, а за 50 година овим трендом морталитета и наталитета, неће бити ни 3 милиона Срба у Србији. Није само он крив, јер влада само 11 година, али нека не прича да смо прије њега живјели у пећини и јели прстима.

Name

Ре ре ре

09.05.2023 10:22

РС 6 милијарди КМ а СР откад је Вучић 35 милијарди еура а на Врачару има дјелова да нема канализације.

Name

Сале

08.05.2023 22:27

Тебе треба под хитно сменити с те позиције, и да додје друга особа. Ти си прави националиста који трује омладину, као и Додик, Вулин, Дациц и тд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

09.05.2023 05:45

Сале, није срамота отићи психијатру. Чак је и препоручљиво, ако човјек не закасни.

Name

АР

09.05.2023 03:26

Цитав свијет крив али он не Бозе сацувај Ста реци Њему оцигледно у свему овом сто нам се десава у друству све изгледа добро Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само да приупитам

09.05.2023 04:26

Да ли добра политика у дрзави тера народ на улицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2023 07:17

Е јесте народ. Фино питаш. Земља оплакује миченике, мале Анђеле, а они на друм. Хоће власт, а уништили све. И ти њих зовеш народом. Пола шолакова хунта, а пола дрогиран банда на дневници од 1000 дин. Прекрсти се и тражи опрост од Бога.

Name

Рајко

09.05.2023 07:56

Цим си ти са Додигом онако близак,низаста ти ниси.Друго уопсте да не дотицем.

Name

Драган

09.05.2023 08:04

Најбоља порука коју сам процитао на том митингу'је та да смањи,или престане толико улагати у репресију,тј.пандуре,а улози у науку.Али и Сегрту-Јози нису одговарали сколовани и паметни Срби,па овај наставља тако,а јос и то,срби кад год су у историји дугој били разорузавани,недуго након тога су страдали.Надам се да це нас бар то сад мимоици. Пс.,толика ми је мука од овог цовјека,да то није за прицу,Он,па он,он,па само он,он це ово,он је оно,он би овако и онако,он и само он.Судија,пресједник,пандур,уцитељ,јос само мантију да обуце и да престане командовати поповима,вец да им се придрузи.Све институције Дрзаве су узурпирали он и другар му Бурле,они мисле да су дрзава,А ТО ЈЕ ЗАЛОСНО.

Name

Јер се баш

09.05.2023 04:37

Мора 100% његово речено све објавити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

09.05.2023 06:31

А ниси показао пијатет према жртвама кад си други дан масакра пустио да се одигра кошаркашка утакмица Партизан Реал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

09.05.2023 06:38

Најбоље ће те заштити грађане ако уведете полицијски сат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е фулао си

09.05.2023 07:43

Мафијасих убистава ? Нема..? .али има ових горих као што би..Камо среће да се ови изрокасе ,него дјеца па куд ћеш горе !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

09.05.2023 09:17

Ти си својом политиком преобученог радикала, говорима, цинизмом, аутократијом, својим сумњивим и нестручним сарадницима, својим медијима којима је све дозвољено узгајао то дрво са отровним плодовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

09.05.2023 09:20

Народ који одлучи да их након свега поново воде радикали и социјалисти и не заслужује боље. Јадна су дјеца побијена и њихови родитељи.

ОДГОВОРИТЕ