Хапшења: Нема праштања за звецкање оружјем

Након стравичних догађаја који су потресли Србију, Министарство унутрашњих послова се својски прихватио посла.

Србија 06.05.2023 | 18:44
Хапшења: Нема праштања за звецкање оружјем

МУП је спровео акције широм земље у којима су хапшени сви они који на различите начине узнемирују српску јавност, провоцирајући, претећи или ширећи говор мржње.

У само неколико сати полиција је хапсила у Београду, Новом Саду, Нишу, Лесковцу, Сремској Мтровици, Чачку, Краљеву, Смедереву, Бору, Власотинцу.

У преподневним сатима, припадници МУП-а привели су на информативни разговор малолетну девојчицу која је на ТикТоку снимала себе и исмевала убиства у школи на Врачару.

Она је, наводи се, величала К.К. који је починио злочин

Затим су уследила хапшења широм Србије.

Нови Сад
Полиција је у Новом Саду ухапсила тројицу малолетника због сумње да су учинили кривична дела угрожавање сигурности и изазивање панике и нереда.

Сумња се да су ова тројица ученика једне новосадске средње школе, на друштвеним мрежама, објављивала претеће поруке и фотографије оружја које ће, наводно, понети у школу.

Ниш
Припадници МУП-а у Нишу ухапсили су седамнаестогодишњака из овог града, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда.

"Сумња се да је он, јуче, на свом профилу на друштвеној мрежи Инстаграм објавио поруку у којој прети да ће сутра у Нишу бити убијено више од 30 особа", саопштила је нишка полиција.

Лесковац
Припадници МУП-а у Лебану, ухапсили су И. К. (42), због сумње да је извршио кривично дело насиље у породици, саопштила је данас Полицијска управа у Лесковцу.

Он је у петак поподне претио свом сину, жени и мајци да ће проћи "као ови са телевизије" мислећи притом на актуелна дешавања масовних убистава у Београду и Младеновцу.

Сремска Митровица
Припадници МУП-а у Сремској Митровици ухапсили су А. С. (22), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Он се терети да је на друштвеној мрежи поставио објаву са поруком да је следећа на реду, пуцњава у Сремској Митровици.

Чачак
Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку, по налогу Вишег јавног тужилаштва у овом граду, ухапсили су И. Ж. (1973) из околине Чачка, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, наводи се у саопштењу МУП-а.

Такође, припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку, ухапсили су Б. А. (51) из околине Краљева, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Краљево
Полиција у Краљеву ухапсила је В. В. (54) из Врњачке Бање због сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности, саопштио је данас МУП.

Сумња се да је В. В, у два наврата, путем телефона, запосленом код јавног извршитеља у Краљеву, упућивао претње да ће бацити бомбу.

Смедерево
МУП је ухапсио Ж. М. (57) из Велике Плане, због сумње да је извршио недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полицијски службеници су, претресом, пронашли пушкомитраљез М-72, полуаутоматску пушку М-59, ловачку пушку без фабричког броја, гасни пиштољ, 1.581 пушчани метак калибра 7,62 мм, 49 пушчаних метака неутврђеног калибра, 2 оквира за аутоматску пушку, све у нелегалном поседу, као и једну ваздушну пушку, која је била прописно пријављена.

Осумњиченом је одређено задржавање, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

Бор
Невезано за несрећне догађаје, вреди напоменути да полиција у Бору има пуне руке посла и често интервенише,

Полиција у Бору ухапсила је М.С. (18) због сумње да је извршио тешку крађу, као и И.Ш. (36) из Ниша због сумње да је извршио кривично дело прикривање.

Такође, против тројице малолетника ће, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, бити поднета кривична пријава у редовном поступку за кривично дело тешка крађа.

Власотинце
Такође, још један случај који није ветан за трагичне догађаје од 3. и 4. маја.

Припадници полиције у Власотинцу ухапсили су Д. Ћ. (2003) из околине Лесковца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа на дрзак начин.

Он је пре две вечери, из руку радника једног казина у Власотинцу истргао новац и побегао, саопштила је Полицијска управа Лесковац.

Приликом хапшења, код осумњиченог је пронађено око 23.000 динара и тај новац је враћен оштећеном.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву, додаје се у саопштењу.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Иван

06.05.2023 17:25

Мариц, Митровиц, и остали ниста, само буранија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.05.2023 17:39

Ма хапсите те слине иначе народу је догодило биће још горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарзо

06.05.2023 17:55

Репресија над градјанима, нигдје рјесавања узрока

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

06.05.2023 18:16

Пар дана глуме па повратак на старо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко1976

06.05.2023 18:37

Само хапси багро полицијо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

06.05.2023 18:47

Кад ће на ред у затвор доћи политичари,газде и капиталисти? Они су криви за све лоше што се дешава.Богате се преко туђих леђа деценијама и нико не одговара? Кад ће та банда ићи у затвор? Неће никад

Name

Е бас ?‍♀️

06.05.2023 18:52

Касно Марко на Косово стизе,па ста це са овом акцијом урадити само направити контра ефекат,легално орузје могу контролисат а ста цемо са нелегалним којег има вероватно дупло висе сами бог зна ,низаста вала нисмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бег

06.05.2023 18:56

Немоц дрзаве у пракси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

07.05.2023 06:41

Е мој јаране то си требао спровести прије 30г.да би данас имао колико толико мирну ситуацију