Србац: Извјештаји на скупштини прошли "као хитна"

Само седамдесет и пет минута било је довољно да одборници  Скупштине општине Србац на данашњој 21. сједници усвоје чак 35 тачака дневног реда.

Република Српска 05.05.2023 | 20:59
Србац: Извјештаји на скупштини прошли "као хитна"

Расправе није било ни о извјештајима јавних предузећа, установа, удружења градјана и других организација, тако да грађани србачке општине, који су пратили јавни пренос сједнице на таласима локалне радио станице, нису имали могућност да висе сазнају о њиховом раду, резултатима и проблемима у прошлој години. 

Најзадовољнији је био предсједник локалног парламента Милош Будић, који је имао лак посао, па се присутним представницима јавних предузећа и установа обратио на шаљив начин ријечима “прошли сте као хитна”!

А да неким извјештајима о раду нису били задовољни одборници опозиције, показали су уздржаношћу код гласања  за извјештаје Центра за културу и спорт, Народне библиотеке, Јавне установе Центар за социјални рад, Дома здравља… Рад Удружења градјана ЦЕЗАР похвалио је одборник СДС-а Желимир Лепир, па је предложио да се средства планирана за Омладински савјет преусмјере овом удружењу које успјешно проводи и активности из домена омладинске политике. 

Одборник Желимир Урић је изразио незадовољство што сједници не присуствује представник Правобранилаштва Републике Српске од кога би тражио одговор о томе докле се стигло у рјешавању имовинско-правних проблема насталих приватизацијом Рибњака Бардача од стране бањалучке фирме “Агроимпекс”.

Урић  тврди да је  чудноватом приватизацијом “Агроимпекс” постао власник и сеоског пута који је асфалтиран још у вријеме Југославије, као и неких рјечица и дијела гробља у насељу Бардача, које се налази у мочварног подручја заштићеног  Рамсарском конвенцијом, али не и од домаћих институција.

"Овај проблем морамо ријешити уз подршку општине и виших нивоа власти, како не би дошло до  тежих посљедица због незадовољства  грађана, изјавио је Урић. 

На данашњој сједници општинске скупштине, одборници су усвопјили допуну плана капиталних инвестиција за 2023. годину који су увећани за 925.000 КМ и укупно ће износити 5.100.000 КМ, од чега ће општина и грађани издвојити нешто више од 2.000.000 КМ, а остало виши нивои власти. 

(БН/СК) Фото: СО Србац

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Српцани

05.05.2023 21:18

Можда би побједа опозиције била могућа ал кад би се опозиционе редови очистили од Данке Драгојевица Данијеле Новковиц и Маре Цвијановиц , то су режимски људи у опозицији. Једино подршка иде др Јовцицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

05.05.2023 22:20

Ви који пишете ове небулозе, очито не пратите рад ових људи. Професорицу познајем још када сам био ученик, а сада као родитељ. Ето среће да има још таквих професора. У једној особи и родитељ и прави просвјетни радник који разумије дјецу и дјечије проблеме. Сви ми идемо Богу на истину и не треба се гријешити.

Name

Дадо

05.05.2023 22:27

Па земљаче мој, ово двоје људи су остали досљедни и изашли из ДНС када је почео дјеловати као позиција. Госпођа Цвијановић је одувијек била на "курсу" опозиције и правде. Свака част и доктору али не бих се сложио са вама. Наши зли језици ће нас довести до нестанка. Кудимо оно што ваља и не предузимамо ништа сами, већ критикујемо оне што су спремни да указују на проблеме. У памет се!!!

Name

Нада

05.05.2023 22:46

Е моји "Српчани", ове двије жене можете мрзити и " олајавати" само из злобе. Оног кога не можеш достићи, можеш за њим само " лајати", а то управо радите.

Name

Данка

05.05.2023 23:12

Ко то по вама чини опозицију ако не ови наведени људи? Очито ви љигавци иза тастатура.

Name

Ртт

06.05.2023 06:18

Каква си ти Имбицилцина, а ја јос веца сто ти одговарам и цитам ста лудак пис

Name

Оли

06.05.2023 06:23

Слијело цријево РС

Name

Јово

06.05.2023 09:32

“Српцани” тачно тако

Name

Лола опозиционар

06.05.2023 09:44

Промјене су могуће и сви их жељно очекујемо ал прво треба нагласити да половина ових назови “опозиционара” промијенило 3-4 странке, а још гори су ови сто су мандат узели у једној странци а сада дјелују као друга, о каквој части и поштењу они причају. Такви не заслужују никад висе ни један једини глас. А они сами нек се препознају, лицно немам ништа ни против кога лицно.

Name

Кобас

06.05.2023 09:46

Чуј данко драгојевиц опозиционар немој ме јаране засмијавати увијек скупљо гласове за додика

Name

Ре

06.05.2023 10:42

Да ли сте прошли кроз Прњавор, Лакташе Дервенту. И кроз јадни и пусти Србац. Који је имао а и сада има највише функционера у РС и БиХ. И покрај њихових имања. Остао је Србац 100 година иза сусједних општина. А опозиција је за ове на власти три копља изнад

Name

Милан

06.05.2023 06:35

Значи требали су се потући на скупштини па би тад било добро јер није добро кад скупштина ради како треба и усвоји извјештаје!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

06.05.2023 07:19

Одговор Урлицу неботном фактиру.Какво гробље помињес магарце даје приватизовано.А рјецице дасу приватизоване.То само у твојој глави се мозе десавати космар.А помињес неке путеве дасу приватизовани које је Југа направила.Лупетас ко Максим по дивизији.Кад си толико паметан зар невидис сто викендица направљених на акомулационом језеру Стублаја добили прикљуцке струје на земљи Агроимпеxа којег помињес.Дали си цуо од некога даје тај власник икоме иста рекао стосу те викендице изградене на његовој земљи.Проблем је стосте по дрзавном науцили радити стасте хтјели а богами сада то немозете.Помињес моцвару прогласену у Рамстелу.Како мозе бити моцвара тамо гдјесу улице путеви куце окуцнице и басте.Дали уопсте разумијес ријец моцвара.Како је тамо био рибњак а садага дјелимицно има а све због недостатка воде.

Name

Никола

06.05.2023 09:34

Опозиција у несретном Српцу не постоји, ви сте споменули ове три особе ја нећу ни име да им спомињем јер незаслужују помен, а додао би и остатак уриц, душица игњатиц све је то дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

06.05.2023 10:59

Јеси ли ти прешао можда у УС? Тешки опозиционар???

Name

Реалан

08.05.2023 08:13

Само писати и олајавати ове људе, то је лако. Покажите се ви и помозите им, већина вас је опозиција иза лажних профила.

ОДГОВОРИТЕ