Лидер уз КК Лидер: Моззарт дресови за клуб из Градишке

Талентованим кошаркашицама стигла нова опрема 

Република Српска 05.05.2023 | 14:35
 Лидер уз КК Лидер: Моззарт дресови за клуб из Градишке

Регионални лидер у приређивању игара на срећу стао је уз КК Лидер. Младим кошаркашицама из Градишке поклонили су двије нове гарнитуре дресова. Тиме су им дали подстицај да постану лидерке игре испод обруча, а овај потез није обрадовао само њих.

Сви су одушевљени и пресрећни због ове донације. Заиста лијеп гест компаније Моззарт. Опрема је сјајног квалитета и дизајна, па смо похвале добили и од клубова против којих смо играли и од родитеља наших кошаркашица који су такође веома захвални. Свака част Моззарту на овом потезу-каже Огњенка Јовичић, предсједница Кошаркашког клуба Лидер, Градишка. 

Клуб је основан 2015. године у Градишци. Тренутно имају седам такмичарских селекција, као и Школу спорта, па укупно броје око 150 кошаркашица и кошаркаша.

Нове Моззарт дресове обукле су сениорке које се такмиче у Првој лиги Републике Српске гдје су пете на табели. Управо у новој опреми могле би до нових побједа, па и до врха табеле.  

И млађе селекције су успјешне у својим такмичарским ранговима у оквиру Првенства Републике Српске при Подручном кошаркашком савезу.

Млађе пионирке су се пласирале у републичку завршницу, млађи пионири играли су финални турнир Развојне лиге, пионири су се пласирали у Лигу за првака међу осам најбољих екипа ПКО, а врхунски котирају и њихови пионири, кадеткиње и јуниорке.

Највећи успјех клуб је остварио такмичењем кадеткиња у Лиги младих на нивоу БиХ, те освајањем трећег мјеста на републичком такмичењу.

Њихове млађе пионирке биле су вицепрвакиње регије и Републике више пута. У својим редовима имају и репрезентативке, што им је посебно значајно јер су посвећени развоју младих играча.

Огњенка Јовичић, као тренер овог клуба, изабрана је од стране ФИБА за најпрестижније тренерско образовање које ове године завршава и тиме ће бити једина у Српској са овим престижним сертификатом. Осим ње, са талентованим кошаркашима и кошаркашицама у Лидеру ради још двоје врхунских тренера.

КК Лидер је од ове године уврштен на буџет Града Градишка, а Министарство спорта их је подржало прошле године. Значајну подршку пружају им појединци, спонзори, родитељи младих спортиста и ту су и чланарине. Донација опреме из Моззарта само им је додатни вјетар у леђа за нове успјехе. 

(ПР) Фото: ПР