Патријарх одржао опело и у школи гдје се догодио масакр

Патријарх српски Порфирије обишао је и основну школу "Владислав Рибникар" на Врачару, како би и тамо одржао опело за настрадалу децу и чувара Драгана Влаховића.

Србија 04.05.2023 | 21:16
Патријарх одржао опело и у школи гдје се догодио масакр

Патријарх је након што је одао почаст жртвама, поразговарао са породицама трагично настрадалих, са мајкама, бакама, али и самим ученицима.

Међу њима је био и дечак који се спасио скоком кроз прозор, када је дечак убица почео крвави пир. Са њим је била и мајка, која је дечака представила Патријарху.

Том прилику, он је малишана помазио по коси, ставио му руку на раме и кроз разговор пожелео му снагу да преброди страшни шок.

- Много нам значи што сте дошли! Бескрајно вам хвала - плачним гласом је рекла једна бака.

Да подсетимо, Патријарх Порфирије је након одржаног опела у Храму Светог Саве отишао испред школе у ком се догодио масакр.

(Блиц)   ФОТО: МИЛАН ИЛИЋ / РИНГИЕР

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бањалука

05.05.2023 06:12

Црква 20 година ћути на све девијације у друству...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Бања Луку

05.05.2023 08:33

Ево криви су сви, професори, друштво, црква, ма шта онда родитељи да раде, сви треба са својом децом да раде, да их васпитавају од 3-4године, а не од 12-13,тада су та дјеца већ формиране личности. Када родитељи закажу то више нико не може исправити. Ни од кога немојте очекивати да вам васпитавају ваше дијете, ви сте за њих одговорни.

Name

Зна се

05.05.2023 10:14

Мили нас Патријарху додји ти мало код бахатог Додика на друзење. Сви који подрзавају овакву власт силедзијску и пљацкаску су сауцесници у униставању насе дјеце.

Name

И тако 30 година

05.05.2023 08:39

За масовне убице данас говоре "херој а не злоцинац" и то је нормално цути у породици, цркви и сколи. И као надају се добром. Пита ли се народ који гласа за ове сто се редовно сликају са поповима колико је невиних мускараца, зена и дјеце убијено у Босни и Херцеговини деведесетих година и цему "институције" уце данасњу дјецу? Истини или лазима и митовима?! Зло радити а добру се надати - не иде то! Све се враца

ОДГОВОРИТЕ
Name

За и тако 30 година,

05.05.2023 12:52

Коментар ти нема никаквог смисла ако спомињеш само попове, спомени и другу страну и други су гинули, а хоџе се нису баш претјерано секирале. Зашто својим коментаром враћаш вријеме које нема везе са овим догађајем.