Само пар обуће, остао да свједочи о једном животу

Грађани и данас, од раних јутарњих сати, остављају поруке подршке и љубави и плишане играчке испред школе на Врачару

Србија 04.05.2023 | 14:09
Само пар обуће, остао да свједочи о једном животу

Породице деце која су јуче убијена у пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар", а које је живота лишио њихов школски друг, њихови другари и грађани Београда долазе да им одају почаст. Испред школе остављају свеће, цвеће, поруке и плишане играчке, а призор који је овог јутра био посебно потресан јесу балетанке окачене на ограду испред школе.

Тај један комад обуће говори толико тога - он сведочи о недосањаном сну једне девојчице који јој је насилно одузет. Тај деликатни пар обуће припада ногама будуће балерине и његово место никако није требало да буде на тамној металној огради, окружено цвећем и пламеном свећа за оне који више нису на овом свету. 

Грађани Београда су испред школе, у циљу да одају последњу почаст за осморо настрадалих ђака и њиховог чувара, почели да пристижу чим су јуче склоњене полицијске траке са лица места. У 18 сати почело је да пристиже цвеће испред улаза у школу, као и на углу Његошеве и Улице краља Милутина, а у 20 сати одржан је најтиши и најтужнији скуп на Цветном тргу.

Грађани и данас, од раних јутарњих сати, остављају поруке подршке и љубави и плишане играчке, а пристижу и породице настрадале деце које ће се ко зна колико пута враћати пред школу - несто које је за њих постало најтужније на свету.

Велика трагедија догодила се јуче око 8.40 часова када је малолетник К. К. (13) ученик седмог разреда убио 8 ученика ове школе и радника обезбеђења а ранио 6 ђака и наставницу историје.

(Телеграф.рс) Фото: Телеграф

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Опомена!

04.05.2023 18:05

Нема Бога! Нема светаца! Нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

05.05.2023 15:00

Како цовек да их утеси? Хтео би, али како? Туго голема.