Дјечак у болници, отац у притвору, а мајку и сестру склонили

Дечакова мајка и његова млађа сестра превентивно су измештене из њиховог сатна.

Србија 04.05.2023 | 07:14
Дјечак у болници, отац у притвору, а мајку и сестру склонили

Након што је у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару дошло до незапамћене трагедије када је ученик 7. разреда убио 8 ђака и домара, а шесторо вршњака и наставницу ранио, према налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду отац извршиоца је ухапшен.

Њему је одређено задржавање до 48 сати због сумње да је да је извршио тешко кривично дело против опште сигурности.

Како Курир сазнаје дечак је после прегледа на ВМА, пребачен на психијатријску клинику. Разговор са њим биће настављен данас у полицији.

Дечакова мајка и његова млађа сестра превентивно су измештене из њиховог сатна.

Да подсетимо начелник Полицијске управе за Град Београд Веселин Милић, рекао је да је дечак, који је пуцао у ОШ "Владимир Рибникар", у изјави у полицији рекао да је "психопата који треба да се смири" и да је нападач сам позвао полицију и обавестио их о злочину.

"Изјавио је да га је у извршењу и чудно дисање, и да му је изгледало да је исправно да позове полицију и пријави се. Од како сам 1998. приступио МУП, ни ја нити нико од запослених на увиђају, нисмо чули или видели да се овако нешто у нашој Стрбији догодило, а свакако се надам да се неће поновити", рекао је он и додао да је мотив за злочин било тешко сазнати.

"У разговору у присуству Центра за социјални рад, дечак је изјавио да је био игнорисан од стране друштва у којем се налазио, и да је кроз свој друштвени живот био изопштен од комуникације и игре на одмору или екскурзији, и да га је то навело да кроз своје мисли и радње учини то", рекао је Милић.

(Курир.рс) Фото:  Стефан Стојановић/Мондо

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

04.05.2023 05:32

Изјавио је да га је у извршењу и чудно дисање, и да му је изгледало да је исправно да позове полицију и пријави се. ..Па како овако преносите вијести ко слијепци,сви сте исто написали.Али ајде процитајте па видите има ли икаквог смисла реценица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

04.05.2023 14:08

И ја исто не капирам

Name

Раде

04.05.2023 05:39

Доживотна робија, чујте приче да неће кривично одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаско

04.05.2023 08:49

На залост неце.Не рацуна се цак ни као малољетник јер није напунио 14 година.Рацуна се као дијете, а за дјецу нема закона. Вјероватно це отац мало одговарати или це се све то затаскати.

Name

Радиша

04.05.2023 05:47

Вратите га на слободу и пустите родитеље деце који је побију даму суде ако то неурадите ви сте саучедници убиства подржавате Убице тако ће размажена и неваспитана омладина а вашом кривицом закона о заштити права дјетета поновити други јел децу васпита интернет и телевизија а закон их штити којије сам по себи аљкав као и сутво које ради по вољи окупатора а комеје и намера да од деце направи дембиле

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Радиша

04.05.2023 07:15

Није то ни близу тако једноставно... Трпио је константан мобинг, осим тога знамо да је друштво постало токсично, најлакше је све свалити на појединце који прсну а не сагледати узроке и не погледати се у огледало

Name

ре ре Радиша

04.05.2023 11:07

Ју, ју .. "трпио мобинг" , ма шта кажете !!! Маму му јебем, побио је због "мобинга" туђу дјецу и завио у црно 16 родитеља . Ух, лијепи шеријатски закон !

Name

Нада

04.05.2023 06:15

Није проблем у овом дјетету те доби јер не може бити одговорно због незрелости, проблем је у друштву које толерише насиље. Да је то дијете дигло руку на себе, не би се ништа догодило, као недавно у Сарајеву, или да је дијете премлаћено од вршњака као недавно у Хрватској, не би се ништа догодило. Или кад се злочин догоди под заштитом система као у случају Драгичевић и Мемић - ништа се не догађа. Дијете умишља да је величина ако каже да је психопата, а дијете има вјеројатно финални стадиј депресије због злостављања и питање је кад ће дигнути руку на себе. Одговор за мотив овакво вишеструког убиства дат ће анализа ситуације тог дјетета Кецмановића у вријеме премјештаја због насиља, разлога за премјештање и разговора са дјецом из те школе, па тек онда професорима. Насиље у микро средини еквивалент је насиљу у макро средини. Дјеца су средство и огледало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сссс

04.05.2023 07:14

Нзнм какав прави коментар упутити ово сто се десило је страсно , нема оправдања, сигурно је да да дјеца ,а инаце одрасли људи презивљавају врло теско , кад буду игнорисани ,од стране људи поготово ако им је стало на неки нацин до њи, вјероватно је убица изгубио контролу над разумом, није висе могао подносити , притисак , трпљење, љубомару, хвалила му је добра подрска и комуникација, зао ми је омладине

Name

Да

04.05.2023 09:38

Све сте у праву, само једино мислим да он себе не види као величину већ жели пажњу која му је страшно недостајала и дружење које није могао имати. Можда му је неко и говорио да је психопата, а можда се он тако осјећао као психопата зато што пати и што је сам, што о томе мисли, што је то урадио. Сви ови страшни моменти када су дјеца дигла руку на себе су управо такви како сте описали, на крају кажу лудо, овакво, онакво, када га неко убије опет био је луд, овакав, онакав, а правог кривца не стрпају у затвор! Систем је труо и лажан.

Name

Сви ми

04.05.2023 09:41

Морамо васпитати дјецу од малена да не злостављају другога, исмијавају, омалавазавају итд... Разговарати и објасњавати праве вриједности кроз њихов узраст са љубави и пазњом .... На залост "систем" је труо и заказао, ми одрасли за то сносимо кривицу а последице сносимо сви и највисе це (будуце генерације) ...

Name

Доротеа

04.05.2023 10:23

Подржавам Ваше мишљење.И Коста је жртва система и цијела његова породица. Елитно насеље,елитни станари,и све што уз то иде. Повучена,добра дјеца,паметна су мете у школи. Од стране ученика и професора. Морају се надувати оцјене за будуће ученике генерације,а оштетити природно надарена и креативна дјеца. Знам шта причам,прошла сам са дјететом драму у корони. Ни психолози нису радили. Промијениш град,одеш из свог града,свог стана и плаћаш кирији да ти дијете безбједно настави школовање. У школи су сви увезани.Права мафија за злостављање. За шкллски програм да не причамо. Дебилане у правом смислу ријечи. Промјена школства из коријена. Има више добре дјеце,више добрих наставника. Само систем да се промијени.

Name

Тацно

04.05.2023 18:31

Доротеа. Апсолутно тацно толика је неправда у сколама да цовјек остане без ријеци. Образовни кадар сами полтрони неправедници,незналице. На залост.

Name

Женске привилегије

04.05.2023 07:14

Отац у затвор, мајку склонили, јер мајка је увијек у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.05.2023 09:58

Проблем овог детета је што је у кругу своје породице наметнуо своја правила и нико му није протуречио.Медјутим у друштву је то мало другачије мораш се доказати да би те слушали и да би био први.Овај дечак није био на то навикнут.

Name

РЕ Татар

04.05.2023 20:41

Хоћеш рећи да су се Гицко Стевандић и Костадин Васић ДОКАЗАЛИ?! Или ус можда ипак НАМЕТНУТИ?!

Name

Б.л

04.05.2023 09:09

Чуј нису хтјели да се друже с њим па их овако стручно и са предумишљајем побио.Ма дајте молим вас,то су родитељи размазили и научили да је у центру пажње.Није он жртва насиља никаква,јер су већина убијене дјеце дјевојчице.Он је погрешно васпитаван и оца треба на дугогодишњу робију а њега у психијатријску установу доживотно.И школе да уведу обавезну едукацију за родитеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

04.05.2023 12:04

А нико не правда дијете које је убило другу дјецу, разумијете ли ви то? Само се наводе околности и траже се узроци који су довели до овога. Шта сад треба дићи руке, стрпати га у гроб, па је то готово?! Шта ћете са осталом дјецом, шта ћете ако се опет деси не дај боже овакво нешто??? Немате искуство и вама влада бијес, па размислите мало. А жртва често постане насилник, ма и гори јер је својим очима гледала, доживјела да је злостављања у реду и да се толерише!!! Дјевојчице нису никакав изузетак, знају бити окрутне, а ви то као не знате, ма да!!!

Name

Цццц

04.05.2023 09:41

Ово нам је наша демократија дала. Погледајте ви само по порталима коментаре колико мржње према оним који мисле другачије, од политике, спорта, музике и свега и свачега. Па погледајте скупштине колико простатлука и насиља. Данас нико не одговара за вриједјања оног другог, новинари политичаре, политичари новинаре, градјани полицију, полиција градјане, људи општи је хаос. Када сам ја био ученик било је и тада исмејавање али су наставници или учитељи кажњавали оне који провоцира ју и тероришу друге, данас се ти наставници боје себи јер ако они погледају попријеко једног проблематицног уценика одмах се на њих окоме од родитеља новинара и цијеле јавности. Зато се ти људи клоне таквих ситуација и ради свог мира и безбедности. Данас ни родитељ несмије да повиси тон на своје дијете а у моје вријеме и да смо хтјели правит проблеме нисмо смјели од родитеља. Кад се погледа стање сад и пре наши родитељи су били неписменији од нас али смо ми били васпитанији него наша дјеца сада. Били су сиромашнији него ми данас а ми као дјеца смо били задовољнији него ови данас који имају све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријетељу

04.05.2023 12:58

УБО СИ У ЦЕНТАР ! Мене моја мати убијала од батина, а ја свог не смијем мрко погледати !

Name

...

04.05.2023 14:33

Јој, ове приче када сам ја био, била... Има ли користи од тога и може ли помоћи тренутној ситуацији? Чисто сумњам. Не можете се у данашње вријеме борити истим средствима као прије XY година, можете ли то схватити?

Name

А

04.05.2023 15:48

Мене отац није никад туко, није га могло запаст од матере!

Name

За...

05.05.2023 09:16

Нико не говори о батинама, него о отуђености родитеља и дјеце, родитељи свој мир купују скупим стварима, не лијепом ријечи и љубављу које смо ми имали у много већим количинама него поједина дјеца данас, и наши родитељи су радили, али се знало кад је вријеме за дјецу. Мени је највећа казна била кад ми је отац одузимао кључеве од улазних врата хаустора, а не смијем га звати на интерфон и онда сви у згради знају да сам у казни, што је ме је чинило осрамоћеном, па сам настојала увијек долазити на вријеме кући. А улаз се закључавао у 22х.