Живот Босиљке Торбица протиче у биједи и патњи

У  селу Саничани код Приједора у готово срушеној оронулој кућици живи 81-годишња Босиљка Торбица. Препуштена је биједи и патњи а на све то је и заборављена од свих.

Република Српска 03.05.2023 | 09:02
Живот Босиљке Торбица протиче у биједи и патњи

„Нема коме да кажем и причам, немам никога да ме обиђе и види...“ - овако за БН своју тешку судбину описује Босиљка Торбица из села Саничани код Приједора. Годинама ова старица живи заборављена од свих у готово срушеној старој кући.  Након смрти родитеља, остала је сама, болесна и препуштена биједи, патњи и болу. 

Слика у њеној кући говори више од сваке ријечи. Оронули зидови, рушевине, прљавштина на све стране........  Једина примања која има ова старица је стотињак марака социјалне помоћи. Струје која је искључена због сигурности  нема годинама.  До њене куће нема пута, све је зарасло у шибље и коров  а једино друштво које има јесте само  један пијетао.

"Струје немам годинама. Порушени су зидови, уђите и видјећете све. Каблови висе са свих страна, одједанпут је све пало. Само сам спасила своју собу од струје и рушевине“, каже Босиљка.

Њена комшиница Весна Марић очекује помоћ свих људи али и институција како би се Босиљки обезбиједио нормалан живот.

Уколико не проради хуманост у људима а јавне институције не пронађу рјешење за Босиљку Торбица , тешко  је вјеровати да она сама може побиједити невољу која је снашла.

Контакт телефон:  0038765/ 170-489 Весна Марић, комшиница

Број текућег рачуна: 562 007 8110 926 849 НЛБ банк ( Босиљка Торбица)

Број девизног рачуна:

 ИБАН : БА395620078180426379

БОСИЉКА (РАДЕ ) ТОРБИЦА

САНИЧАНИ ББ

79102 ПРИЈЕДОР

СWИФТ БИЦ: РАЗББА22

НЛБ банка а.д. Бања Лука