Ово су им били први послови!

Нико се није успешан родио па су тако и многе наше звезде радиле разне послове као и сав нормалан свет да би зарадиле за свакодневне трошкове.

Забава 02.05.2023 | 18:30
Ово су им били први послови!

Мало ко зна да је Лепа Брена пре него што је постлаа певачица радила као бебиситерка, док је Емина Јаховић кренула путем водитељке па је њен први посао био као водитељка временске прогнозе.

Emina Jahović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ИНСТАГРАМ

Певачице су се пре музичке каријере довијале на разне начине како би зарадиле свој први динар. Брена се давне 1979. године због студија из родног Брчког преселила у Београд због чега је, како каже, морала да ради прво што јој је пало под руку како би имала за најосновније трошкове.

Lepa BrenaФОТО: КУРИР

- У том периоду сам тешко излазила на крај с трошковима јер је живот у великом граду био скуп. Нисам себи могла да испуним неке жеље, класичне студентске, на пример да са својим колегама отпутујем на екскурзију. Јела сам хлеб и јогурт, а ако бих хтела нешто слатко, онда бих пошећерила. Зато сам тада неколико месеци чувала бебу једној породици и од тога зарађивала хонорар. Та беба је била Ана Штајдохар која је сада успешна певачица - каже фолк звезда.

Romana Panić
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Емина Јаховић је свој први посао нашла на једној телевизији у Новом Пазару где је радила као водитељка временске прогнозе, а тих дана се како каже радо сећа.

- Уживала сам током тог периода који сам провела радећи на телевизији и на радију. Тада сам први пут показала своју креативну слободу, која ме је касније и навела да кренем путем музике и јавног живота - рекла је певачица.

Goca Tržan
ФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

Као трговачки радници, пословну каријеру започели су Романа Панић, Гоца Тржан и Момчило Бајагић Бајага. Панићева каже да је деведесетих година са својим родитељима продавала кафу.

- Пред крај рата отворили смо пржионицу кафе у Бања Луци у којој су радиле само жене из моје фамилије, укључујући и мене. Продавала сам кафу на пијаци да бисмо могли да преживимо - каже Романа док је њена колегиница Гоца продавала сладолед:

- У средњој школи сам продавала сладолед у Булевару Краља Александра у Београду. Зарадила сам брдо пара.

Momčilo Bajagić Bajaga, Bajaga
ФОТО: КУРИР

Један од најуспешнијих музичара на овим просторима, Бајага, каже да је свој први динар зарадио продавајући кинеске ешарпе.

- Када сам био први разред гимназије, бенд у којем сам свирао није зарађивао ни динара. Куповали смо вештачку кинеску свилу, фарбали је у црно и продавали у Кнез Михаиловој као ешарпе - каже фронтмен бенда "Бајага и инструктори".

И многе друге наше естрадне личности радиле су све да би дошли до првог динара. Милица Павловић радила је у једној штампарији у Швајцарској, а Харис Џиновић је копао канале и продавао новогодишње честитке.

(Курир.рс/ Информер)

Коментари / 0

Оставите коментар