Откривено због чега Љуљ није добио суспензију

Кошаркаши Партизана у уторак од 20.30 часова дочекују Реал Мадрид у "Штарк Арени" у оквиру треће утакмице Топ 8 фазе Евролиге.

Кошарка 01.05.2023 | 20:05
Откривено због чега Љуљ није добио суспензију

Побједа би их одвела на Фајнал фор у Каунасу, али ће бити врло тешко доћи до ње у одсуству Кевина Пантера и Матијаса Лесора који су суспендовани због дешавања на другом мечу у шпанској престоници.

Реал неће моћи да рачуна на Гершона Јабуселеа који неће играти на наредних пет мечева, односно на Габријела Дека само на сљедећем дуелу у Арени.

Сада је откривено због чега су неки играчи добијали казне, а неки не, пошто је Спорт Клуб дошао до званичног записника.

Ту је тачно и образложено због чега Серхио Љуљ није добио никакву казну и зашто је остао недодирљив пред холандским адвокатом, дисциплинским судијом Евролиге.

"Пошто је господин Љуљ направио неспортски фаул, који је санкционисан на терену, његово понашање не потпада под одговорност дисциплинског судије. Да господин Љуљ није направио неспортски фаул до туче можда не би дошло, али је чињеница да он није учествовао у физичкој агресији током туче, судије га нису искључиле, па самим тим дисциплински судија нема могућност да га казни", пише у записнику, преноси Спорт Клуб.

Ни Реал, ни Партизан нису имали замјерке на записник, сем што је Краљевски клуб уложио жалбу у случају Џанана Мусе.

"И док би записник могао да буде доведен у питање, из Реала и Партизана то нису учинили, са изузетком тога да су из Реала навели да господин Муса није ударио играча са бројем седам (Пантера, прим. аут), већ да је он био ударен. У извјештају се такође наводи да је урађена детаљна видео анализа догађаја и да "иако је било физичког контакта између играча два тима, то не може да се окарактерише као физичка агресија или покушај физичке агресије, па самим тим није кршење Члана 27.1(а)", писао је даље Спорт Клуб.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар