Јами за права домаћица и како сачувати мужа!

Јасна Миленковић Јами залаже се за права домаћица, а највише оних којима је најтеже да сачувају мужа. Музичка звезда, која годинама ударнички ради у земљи и иностранству, открива како се борила за своја радничка права. Њена ћерка Леа Миленковић је такође изузетно вредна и једна је од најуспешнијих студената.

Забава 01.05.2023 | 16:24
Јами за права домаћица и како сачувати мужа!

Шта за вас представља Први мај?

- У мом случају сви празници су радни. Када је ова професија у питању, нема датума за сигуран одмор. Ја и не желим да се одмарам. Има времена, одмараћемо се за двадесет, тридесет година. Мени је Празник рада стварно празник, али рада, а људима је углавном празник нерада. За Београд ми значи чист ваздух, пуно слободних паркинг-места, продише град и много је лепо. Највише волим да сам за празнике у престоници јер је тада најлепше.

Када вам је у животу најтеже било да радите?

- То су, богу хвала, ретки тренуци. Не желим да се дешавају, али то је када се деси изненадни одлазак неког најближег члана породице, а мора да се ради. Овај посао је незахвалан, јер су емоције твоје и немаш право на то јер си се определила за професију која служи народу.

Који посао је по вашем мишљењу најлепши за жену?

- Онај у којем она ужива, шта год да је. Само да се не пати, да се не трпи, е, то је катастрофа. Само да жена воли то што ради, а награда ће да дође кад-тад.

Jasna Milenković Jami, Jasna Milenković, jami, Lea Milenković, 1. Maj
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

Да ли сте за ту паролу да мушкарац треба да ради, а жена да буде у кући и брине о породици?

- Није ни то лоше. Најтежи посао за жену је бити домаћица. Да се ја питам, те жене домаћице би добијале и радни стаж и плату, јер то је најтежи посао: одржавати домаћинство, чувати мужа и извести децу на прави пут. Е, најтеже је сачувати мужа, то треба да буде бенифицирани радни стаж.

Који вам је посао из снова?

Као врхунски спортиста, мислила сам да ћу се бавити спортом до краја живота. Мада ја тако живим, музика ме је узела и више нисам могла да јој се одупрем и ја обожавам то. Шлаг на торту је моја Леа и тај мој троугао је затворен како треба.

Колико би просек плате требало да буде у Србији?

- Минимум 1.000 евра.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/04/29/15/3444098_леа-и-јасна-јами-миленковиц-зорана-јевтиц-1_фф.јпг?вер=1682780025" алт="Одело и алат: Уради сам" /><спан цласс="имгЦаптион">ОДЕЛО И АЛАТ: УРАДИ САМ<спан цласс="имгСоурце wитхЦаптион">ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

Да имате чаробни штапић, шта бисте променили?

- Овог момента бих зауставила време. Вратила бих се у време кад је било најлепше време мушко-женских односа, борбе за жену, девојку, безбрижно време, када није био хаос, већ се живело лепо и безбрижно. Ето, то бих ја урадила.

<блоцкqуоте>

Леа Миленковић

Желим да радим за интерес моје земље и народа

Као успешан студент, колико је тешко у данашње време радити на својој будућности?

- Изузетно. Знам да ће се сав мој рад и труд ускоро исплатити. Иако још увек студирам, већ добијам одличне пословне понуде, а на једној увелико радим. У питању је политички пројекат који ће ускоро заживети.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/04/29/15/3444102_леа-и-јасна-јами-миленковиц-зорана-јевтиц-3_фф.јпг?вер=1682780058" алт="Одело и алат: Уради сам" />
<спан цласс="имгЦаптион">ОДЕЛО И АЛАТ: УРАДИ САМ<спан цласс="имгСоурце wитхЦаптион">ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

Шта вам је важније: знање или физички изглед?

- Сматрам да је знање, поред изгледа, изузетно важно за једну девојку, а за мене је примарно. То подразумева жртвовање, одрицања и врло мало слободног времена, ако неко иде ка врху када је професија у питању. Поставила сам себи високе циљеве и не умем другачије јер сам перфекциониста.

Због чега сте одабрали баш дипломатију?

- Још од малих ногу сам знала чиме желим да се бавим. Сматрам да имам квалитетне особине које један дипломата треба да поседује. Имам став, непоколебљива сам, велики сам патриота, достојанствена, одговорна, поуздана, лојална. Дама се не постаје, она се рађа. Расла сам у духу патриотизма који је веома јак у нашој породици. Он ме је највише подстакао да размишљам о бављењу дипломатијом и зато желим да у будућности радим за интересе моје земље и народа.

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар