Избацила камен из бубрега уз помоћ ролеркостера!

Једна девојка из Њу Џерсија натерала је гледаоце да се “трзну” након што је избацила камен из бубрега односно једну од калцификованих куглица возец́и се ролеркостером у Диснеy Wорлд-у.

Забава 01.05.2023 | 15:31
Избацила камен из бубрега уз помоћ ролеркостера!

Са овим необичним “инцидентом” очигледно она није једина. Након што је истраживала лекове на мрежи, девојка из Џерсија је открила да се у многим чланцима помиње необичан лек – вожња ролеркоастером “Биг Тхундер Моунтаин” у Диснеy Wорлд у Орланду на Флориди.

Зато је резервисала једнодневни излет како би тестирала овај неортодоксни метод помоц́и избацивања камена из бубрега

“Возили смо се у самом задњем реду као што су сви чланци рекли да морате да урадите да бисте избацили камен у бубрегу“, изјавила је Фаллон поред снимка њеног вожње по кривинама ролеркоастера

Она се наводно се два пута провозала ролеркоастером те тако вероватно да би повец́ала шансе да одбаци свог болног путника – камена у бубрегу.

Фалон је тада рекла да је “застала да узме сувенир“ и да се вратила на аеродром, а тада је имала “толико болова“ Потом се девојка са ТикТок снимка, вратила куц́и у поноц́, након чега се следец́ег јутра пробудила и открила да је њен диуретик из Диснеy Wорлд-а успео.

“Била сам буквално шокирана, пронашла сам камен у бубрегу”, изјавила је Фаллон у снимку

Гледаоци снимка су били шокирани због њеног открића.

“Искрено, ово је тако моц́ан потез, летети у Дизни да прође камен у бубрегу“, узвикнуо је један импресионирани обожавалац, док је други написао, “јефтиније од одласка у болницу и много забавније!“

“Радим у ординацији уролога, ја ц́у почети да говорим пацијентима ово“, изјавила је трец́и гледалац снимка.

Студија из 2016. у држави Мичиген открила је да је одлазак и вожња ролеркоастером помогла многим пацијентима да избаце камен у бубрегу у скоро 70% случајева.

“Имао сам пацијенте који су ми говорили да су након вожње одређеним ролеркостером у Диснеy Wорлд могли да избаце камен у бубрегу Чак сам имао једног пацијента који је рекао да је избацио из себе три различита камена након што је више пута се возио ролеркоастером .“, рекао је професор емеритус Дејвид Вартингер, који је водио експеримент преноси неw yорк пост

Да би ову теорију ставио на тест, професор је напунио 3-Д моделе бубрега репликом камена у бубрегу, а затим се возио пругом Тхундер Моунтаин преко 20 пута. Открио је да је заиста избацио камен из бубрега у седам од 10 покушаја под условом да је сео у задњи ред

Занимљиво је да су Вартингер и сарадници покушали са истим експериментом на другим ролеркоастерима велике брзине, али су рекли да је „Биг Тхундер Моунтаин био једини који је успео“.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар