Отимају имовину, нећемо дозволити да граде болницу

Неформална група грађана “Покрет за реституцију Требиње“ је данас организовала уличну акцију како би информисала јавност о свим неправилностима које су учињене у случају градње на пољопривредном земљишту у Граду Требињу.

Република Српска 29.04.2023 | 13:09
Отимају имовину, нећемо дозволити да граде болницу

Чланови овог Покрета још једном су истакли да неће одустати од своје борбе против градње на пољопривредном земљишту те да ће ако треба и физички зауставити почетак градње нове болнице у Требињу.

Борба Покрета за реституцију против градње на пољопривредном земљишту у Требињу траје већ двије године, а како тврде чланови овог покрета бројним кршењем закона градска и републичка власт покушавају одузету имовину од њихових предака додијелити тајкунима, с тим да је изгрдања нове болнице само параван за претврање 40 хектара пољопривредне земље прве класе у грађевинско земљиште.

Према њиховим информацијама почетак радова на изгрдањи нове болнице предвиђен је за наредну седмицу, а сем тога што ће тражити од уставног суада БиХ да то заустави чланови Покрета спремни су И физички спријечити почетак радова.

- Ево сада што нам радитие, гурате нам прсту у очи, изазивате сукобе.  Немојте нас тјерати на то. Ми ћемо физички спријечити да било ко уђе на ту имовину јер знамо која је намјера, а намјера није Болница. Намјера је 40 хектара које хоће требињски тајкуни да преузму И претворе у бетон, а иза тога стоји власт И једна И друга И ми ћемо то спријечити – рекао је Србо Шкеро, члан Покрет за реституцију Требиње.

У овом Покрету истичу да траже само оно што су тешком муком стекли њихови преци.

-У име свих нас вас молим немојте да узимате нашу имовину. Није то наша имовина, то је имовина коју није користио ни мој отац ни ја. Двије генерације то земљиште не користе али немојте узимати имовину наше дјеце, наших унука И праунука.

То је наше, овај народ, ови људи овдје ми смо бранили И одбранили бранили оно што је заједничко, свима, бранили нашу републику Српску. Ишли смо на прву на линију И није нам било тешко ни погинут.

Ово је наше и како нећемо бранити наше. Шта ће мени рећи мој пранука да је то његов деда предао тамо некоме – нагласио је Перо Јелачић, члан Покрет за реституцију Требиње.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Наравно

29.04.2023 12:23

Требате срушити и ту што имате. Шта ће вам болница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

29.04.2023 13:29

ма ја нек у Бањалуку однесу све опљацкано

Name

Источно Сарајево

29.04.2023 13:33

Требиње је град случај, обична селендра пуна криминалаца одакле бјези сав народ вани, цијела општина нема ни 25.000 становника, отјерали Драшковића , а народ одавно тјерају, то је тај дивни СНСД

Name

@И С

29.04.2023 17:23

Везе ти немаш Требиње је најљепши град у Р Српској, а лопова је пуна Српска а не само Требиње.

Name

За Источно Сарајево,

29.04.2023 20:58

Требиње је измислило град за вас у Источном Сарајеву, град љепоте, дивних старина, град младости, ма свега, за живети стварно прелијепо. Кажеш народ одлази, знаш ли колико је младих брачних парова који живе у иностранству купило куће и станове са намјером да тамо живе у Требињу. Ајд покушај купити стан, нема, све што се изгради и прода се. А што се тиче Драшковића вероватно је дужаниван повећа износ за порез, доприносе радницима па покушава убиједити државу да му опрости тај дуг, увијек исти сценарио, плати, ради као и други, а не нагомилавај дугове и онда почињу уцене. Ако му не треба нека слободно затвори, он ужива, а радници чисто сумњам, а да иде у Србију не би могао тако да се понаша, тако од одласка ништа.

Name

Тито

29.04.2023 12:29

Хоће они гузоваче да се окористе!! Какви преци, где је оставинска, где су тестаменти, тапије??? Пусти шупљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

29.04.2023 12:58

Људи ако имате папире да је Васа земља ко ти то мозе узети.Ако су васи дједови то продали и ако су узели само динар земља није васа ваљда је сваком то јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Они

29.04.2023 13:37

неце ни градит болницу,него само тразе на кога кривицу да свале.Као недате земљу сад нема болнице.Кривица не лези на нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

29.04.2023 13:54

Како не дају сиротињи,него овим лопужама из власти и њиховим тајкунима,памти народе шта вам раде ови мафијаши

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

29.04.2023 15:06

прво, неради се ни о каквом одузимању земље....ти плацеви су продати давно, додусе по неповољним цијенама за градјане,али ипак продан....дакле, са правне стране , све је цисто..а то сто сада вец бивси власници зеле ревизију процеса и надокнаду за сада трзисну цијену је несто друго.....једно је извјесно, град не отима никоме

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

29.04.2023 16:52

НЕДАЈТЕ СВОЈЕ. СВЕ УНИШТИШЕ ОВОМ НАРОДУ, БИРАНИ ПОЛИТИЧАРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

29.04.2023 19:07

Битно је бити против па макар и у корист своје штете. Шта је са нормалним требињцима којима је стало да се имају они и њихови наследници лијечити, зашто не дигну и они глас зашто мора да се трпи шацица контраса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

30.04.2023 11:52

Молим вас дозволите да саграде специјалну психијатријску установу гдје би се искључиво лијечили политичари

ОДГОВОРИТЕ