Подршка клубу из Гацка: Нова Моззарт опрема за ФК Младост

За стабилизацију и напредак клуба 

Република Српска 27.04.2023 | 17:03
Подршка клубу из Гацка: Нова Моззарт опрема за ФК Младост

У Фудбалском клубу Младост из Гацка играју квалитетан фудбал више од пола вијека. Традицију игре међу головима на травнатим теренима чувају још од 1970. године, а својевремено су играли сезону у Премијер лиги БиХ, те се 12 година такмичили у Првој лиги Републике Српске.

Њихови сениори сада су у Другој лиги РС, а жеља им је да стабилизују клуб и напредују на табели. Како би дошли до тог циља, из Моззарта су их подржали донацијом опреме. 

-Чланови екипе су презадовољни овом донацијом, као и квалитетом и изгледом опреме. Ми у руководству клуба смо заиста срећни због ове професионалне сарадње и са поносом ћемо носити опрему из компаније Моззарт којој се веома захваљујемо – поручује Бојан Мрковић, предсједник ФК Младост Гацко. 

Екипа гатачке Младости броји око 120 чланова. Међу њима су најмлађи фудбалери у Школи фудбала, претпионири, пионири, кадети и сениори. 

Млађе категорије овог клуба такмиче се у Квалитетној лиги – група Југ- Херцеговина гдје су махом на средини својих табела. 

За то вријеме сениори се у новим Моззарт дресовима такмиче у Другој лиги Републике Српске, група Исток, гдје су тренутно 10. на табели. 

У највеће успјехе у историји клуба убрајају минуте у Премијер лиги БиХ и утакмицу полуфинала Купа БиХ. Из њихових редова потекли су бројни успјешни фудбалери, а међу њима и репрезентативци попут Немање Супића. 

У наредном периоду би жељели да напредују на табели своје лиге за мјесто или два, а још им је важније да стабилизују клуб. 

Тим се у финансијском смислу ослања на буџет Општине Гацко, а понекад добију помоћ у виду горива или превоза од локалних предузећа.

Баш зато, нова опрема из Моззарта им много значи у борби за стабилизацију клуба и нове побједе. 

(ПР) Фото: ПР

Коментари / 0

Оставите коментар