Градоначелници разговарали о сарадњи два града

Градоначелник Драшко Станивуковић уприличио је данас пријем и за делегацију града Нови Сад, коју је предводио градоначелник Милан Ђурић.

Република Српска 27.04.2023 | 16:49
Градоначелници разговарали о сарадњи два града

Након састанка, градоначелник Станивуковић је поручио како је од великог значаја да су сви пријатељи Бање Луке овдје, те да ће добра сарадња са Новим Садом свакако бити настављена и у наредном периоду.

- Данас у нашем граду имамо много гостију, пријатеља, поклона. Бања Лука слави свој дан дуже, слави цијели април. Дакле, април мјесец је нама у знаку прољећа, али и Дан града. Данас је онај најсвечанији дан, када имамо академију. Дошли су градоначелници Новог Сада, Београда, као и многи други гости из цијелог региона. Цијели регион је дошао у Бању Луку за на такмичење „Српска опен“, а то је и сада случај.

Ми се увијек узајамно посјећујемо, ја сам ове године имао прилику и да будем на Дану града Новог Сада, да будем дио те важне манифестације. Ми смо суштински братски градови, али градоначелник Ђурић и ја смо сагласни да формално-правно треба да завршимо те процедуре и да званичо и Бања Лука и Нови Сад буду братски градови, да наставимо да се узајамно посјећујемо и радимо важне пројекте – казао је градоначелник.

Додао је како је жељ да људи из Бање Луке посјећују Нови Сад, те да је увјерен да ће и представници овог града да пренесу лијепе импресије о томе како се Бања Лука из године у годину развија и расте.

Како стоји на сајту Градске управе, градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић поручио је како му је драго да је у посјети Бањој Луци.

-Овдје су добри људи, Бања Лука је наш братски град. Имам информацију да смо 2006. године потписали споразум, али да он никада није прошао скупштинску процедуру, тако да је на мени и градоначелнику Станивуковићу да истрајемо на томе до краја и да званично будемо братски градови. Када је ријеч о самој сарадњи, мислим да смо увелико успјели да пренесемо наше искуство Европске престонице културе, те морам да кажем да ми је жао што је Бања Лука изгубила у финалу.

Надам се да вас то неће спријечити да конкуришете и неку наредну годину. Градоначелник Станивуковић у тиму има доста младих људи и мислим да ће заједно имати ту енергију да у будућнисти понесу ту титулу – казао је он.

(БН) Фото: ГУ БЛ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Србо

27.04.2023 15:18

Никад више Драшкић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.04.2023 16:08

Никад. Лијепо нас је превеслао. За то свака част. Шта би од откидања асфалта, обиласка воћњака, нелегалне градње. Од када постаде власт, заборави на лоповлуке и криминал.

Name

Борац

27.04.2023 18:58

Са цим се то додигов мали хвали? Јел сто сте бацили 50 милиона,дали горици да само она мозе храну и пице продавати. Или сто си зељкином сину дао милионски посао,а на крају извредјали породицу Дјоковиц.

Name

Браво Пдп

27.04.2023 16:12

Поздрав Драску Додиковом уз честитке на 55милиона марака потрошених на један тениски терен. То ни Додик соло није могао урадити, било га срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоом

27.04.2023 16:17

Купио му тата тајкун гласове да неписменог сина постави за градоначелника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда

27.04.2023 16:23

Људи су можда добри али папци сигурно нису...никад више Симбиозо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дечкић

27.04.2023 16:24

симбиоза два града

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

27.04.2023 16:35

Драскови цавицеви и несицеви Гласацииии у Народни Покрет!! Сви до једнога! Доста је! Лоове од 1991 до данас у затворе и одузимање прљавог капитала! За опоравак народа од овог зла коримпираних партијаса и нових богатаса изниклих у рату и постратно! Предратни голаци !!! Сви пред закон Европски Европске Тузиоце Судије и по реду!!! Од до пред закон за све једнак!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

27.04.2023 16:36

Само се слика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма не

27.04.2023 16:39

Твоје је да се дружиш са градоначелником Лакташа ... залутао си ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јели

27.04.2023 17:45

То мало Недоношче,ишло тражит,,Ненада Чанка, ......бо, га Часа,!! Вјерујем да Недоношче неће више посјећивати као Начелник БЛ.,него само као Берач Лубеница а послије као берач купуса.

ОДГОВОРИТЕ