Власт Републике Српске шири лажни патриотизам

Република Српска не треба да прави непријатеље по свијету већ да гради мостове и шансе за инвестиције, поручио је бивши министар спољних послова БиХ и посланик ПДП-а у НС РС Игор Црнадак у емисији “Глобално” БН ТВ.

Република Српска 26.04.2023 | 22:45
Власт Републике Српске шири лажни патриотизам

“Овдје је прича да се неко буди у Ватикану, Њујорку, Вашингтону, Паризу сваки дан са идејом како да уништи Српску, али то је лаж. То не стоји. Поента је да власт у Српској жели да задржи слику како су сви против нас и како се они боре. Тај њихов патриотизам је лажни патриотизам, јер заправо они раде по принципу три прста у ваздух, десет у буџет.”

О лажном патриотизму, каже Црнадак, недавно је свједочио и предсједник Хрватске Зоран Милановић који је рекао да му је Милорад Додик дозволио да одликује чланове ХВО бригаде у Дервенти.

“Каже прецизно - друже долазим да урадим то и то. То је катастрофа. Један читав круг људи је ушао у ову причу. Господин Жунић који је шеф Клуба посланика СНСД-а који је из Дервенте и чији су чланови породице побијени је натјеран да објашњава и понавља да они нису знали да Милановић долази у Дервенту да одликује чланове злочиначке 103. ХВО бригаде”, навео је он.

Режисер и аутор филма "Република Српска: Борба за слободу" Борис Малагурски каже да имиџ Српске у политичким круговима није погодан, да је презентација филма отказана чак 22 пута на територији западне Европе.

“Ако погледамо шта је Институт за истраживање геноцида који води Емир Рамић из Канаде навео као свој циљ, а то је укидање Републике Српске. Нека забране филм свуда, али опет не могу да укину Републику Српску. Мени је жао што ми у том тренутку нисмо добили подршку ни од кога у Српској. Ни од власти ни од опозиције, а свима су пуна уста Републике Српске. Ми је у овом филму промовишемо на најбољи начин. Ми смо покушали да дестигматизујемо српски народ у свијету који је оцрњен од деведесетих, па на овамо. Наравно, не може један филм да заврши тај посао, али може да да свој допринос и овај филм тек треба да се прикаже на стриминг платформама”, рекао је Малагурски.

Малагурски поручује да је неопходно окретање српског простора ка просперитету.

“Мислим да је неопходан економски напредак. Такође, велики потенцијал у туризму је неискоришћен. У филму су приказани предивни дијелови БиХ, а градоначелница Сарајева Бењамина Карић је требало да ми захвали и буде пресрећна умјесто што ме напала јер нико никада љепше није снимио Сарајево.”

Фанатично нападати нешто што нисте видјели је заправо одраз сумње сопственог наратива, јасан је био Малагурски у емисији “Глобално” БН ТВ.

(БН) Фото: БН

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

#

26.04.2023 21:10

Трла баба лан да јој прође дан Тако и Црнадак Без правне државе и поштених људи и даље ће владати корупција све врсте криминала и закони пљачке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

27.04.2023 02:21

Црнадак је искрен политицар, да је дао Бог тако вецина, а ови Снсд це народ завити у црно, на сједници Црнадеку није дато да отвори уста

Name

Били

27.04.2023 01:07

То знамо по дјелима да је истина патриоте постују Борце ,ставраоце и јацају своју земљу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едисон

27.04.2023 04:16

Што се тиче филма, као прво је име проблем. Већина људи који су у диаспори су управо резултат стварања Републике Српске и ту је проблем. Неком слобода а неком тортура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.04.2023 04:55

Зоран Милановић је доказани пријатељ Републике Српске јер је највише допринио да се добрим дијелом промијени наратив у Републици Хрватској према Републици Српској, да се блокира Европска унија да уводи санкције Републици Српској, и много тога другог што никада нисмо чули а сада у позитивном смислу поготово према Републици Српској и страдањима на овим просторима а то што воли свој народ и одликује оне против којих смо ми срби ратовали то не треба уопште узимати за зло, и свако ко сада стално то питање провлачи само прави зло српском народу, и да ли свјесно или несвјесно али доводи до тога да покушава завадити два народа српски и хрватски. То раде само неозбиљни појединци, политичари, медији и њима слични типови који су на граници урачунљивости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милане

27.04.2023 07:51

Па тај Милановиц, кога сад пљујес, је најбољи друг твог црвеног ``бога`` Миле. Грле се, љубе, заједницки договарају о свему. Изгледа да си се погубио од силног ботовања, па сад и савезнике нападас. Ако ти централни комитет види овај коментар, ниста од сендвица.

Name

Ре Милан

27.04.2023 10:15

Магаре сваки дан си све веца будала. Јави се ветеринару,мозда јос није касно.

Name

Милан за Милане

27.04.2023 21:23

Ти си очито нешто побрко, хоће то кад је језик бржи од памети.

Name

Хаха

27.04.2023 05:18

Малагурски о себи, Црнадак о себи. Савршено добри изазови. Е овако се сви боре за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико као он.

27.04.2023 07:47

Одбијен захтев тужилаштва,остаје на слободи?Да ли је неко очекивао другу одлуку.Жртве и онако не могу мењати правду,Слобода је ипак слобода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

27.04.2023 08:15

Све је то луда кућа превише су упрљали да би се могли опрати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

27.04.2023 13:39

Црнадак и његова вјецита супља прица и критика, он то ради пуних тридесет година и није ми јасно како му не досади.

ОДГОВОРИТЕ