Вучић: Очекивана одлука пријем тзв. Косова у СЕ

Председник Србије Александар Вучиц́ казао је данас да је пријем тзв. Косова у Савет Европе била очекивана одлука.

Србија 25.04.2023 | 13:14
Вучић: Очекивана одлука пријем тзв. Косова у СЕ

"Што се тиче Савета Европе, знали смо да имају већину, имали су 33 земље, а очекивали 34. Од почетка смо знали. То су земље које су чланице ЕУ или кандидати и беспоговорно слушају шта им кажу Брисел и Вашингтон, то је било очекивано", навео је председник.

Како је рекао Вучић, неочекивана је била одлука Мађарске, и захвалан је премијеру Виктору Орбану.

"Показали су се као највећи пријатељ Србије, и гласали су против. Они су то урадили на врло гласан и јасан начин. Хвала им на томе. Хвала Шпанији, Кипру, Румунији, Азербејџану". Србија никада није била уздржана по питању територијалног интегритета Украјине и да вас обавестим да су украјински представници тражили паузу да се консултују и одлучили да буду уздржани по питању територијалног интегритета Србије... Грчку смо мање - више очекивали...", додао је он.

Вучић је навео да не смемо да дозволимо да себи сечемо руку или ногу и да прекидамо односе са свима на свету.

"Оне који су пријатељски настројени према нама треба више да поштујемо. Да не заборавимо сутра да су Шпанија, Мађарска, Азербејџан пријатељске земље", рекао је председник Србије.

Он је, говорећи о ситуацији на Космету, рекао да свакој окупацији дође крај.

Вучић се дотакао и Војске Србије, истакавши да је поносан на њу.

"С поносом гледамо на напредак српске војске, на радост сваког нормалног грађанина земље", навео је он.

"То говори колико су нервозни"

Коментаришући увредљив твит Бљерима Веље, председник Вучић је навео да ово "говори да су нервозни и колико су изгубили и они, а и њихове газде".

"Лепо је кад вам неко представља себе као светионик слободе и демократије, а мора да објашњава да је 0.029 одсто излазак људи на изборима, онда ту имате проблем. Много њих плаћа тзв. Косовска влада, то није тајна, уписани су као плаћени, то је потпуно нормално, али да то некоме објасните... тешко", рекао је Вучић.

Подсетимо, шеф кабинета председнице тзв. Косова Вјосе Османи, Бљерим Веља је написао: "Петре, престани да лајеш", одговарајући на твит директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

(Б92)  Фото: Курир

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ево

25.04.2023 12:22

Да нецес мозда увести санкције Њемацкој, због гласања? Или Хрватској, или .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.04.2023 12:26

И ти си велика мустра! Држиш ту сиротињу доле као своје таоце,умјесто да им кажеш,имате опцију живота на Косову или у Србији,па нек људи одлуче штаће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааа

25.04.2023 12:30

Председниче у Бошњацима никад нећете имати искрене пријатеље,сви гдје год да живе подржавају злу политику куртешија на Српском Косову без обзира на то колико је Србија јака у региону,њима су шиптари браћа свима у федерацији БиХ то је јасно из приложеног а и од прије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јаааа

25.04.2023 16:41

Није теби добро ето ти Русије нека помазе

Name

борац

25.04.2023 12:34

Будало па тај исти Орбан це ти доци по војводину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

25.04.2023 13:54

Зна Он то ал се прави луд

Name

#

25.04.2023 20:05

Ух што је њему стало до Србије и Косова једно су ријечи а дјела су друго додуше ако Косово признају може се кандидовати и за предсједника Косова да уради ДНКа можда се испостави да је њихове крви и гена

Name

тузно и залосно

25.04.2023 13:44

Дрзис јадне те Србе на Косову ради себе да би опстао на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Декадент

25.04.2023 14:51

Београд је цијели вијек занемаривао Косово и Српски народ. Ако је икад Београду било вазно Косово морао је пребацити половину дрзавних инститиција на Косово па кад долазе стране дипломате да долазе у Пристину као другу српску престионицу. Да влада Србије борави у Пристини. Да свестеници зиве на Косову. Ааааа јок. Сви у Београд. Косово хвали а у Београд се свали. Београду је Косово било задња рупа на свирали као сто су им били и Срби преко Дрине. Реп Српску су бранили избјегли Срби јер нису имали хране па приморани у ров. А са стране су долазили профитери који су крали заједно са профитерима из реп српске. Цаст изузецима. Али вецина их је досла са стране да пљацкају, све сто стигну

ОДГОВОРИТЕ