За власт документ одличан, а за опозицију лош

Представници странака из владајуће коалиције, предвођене СНСД-ом, потписали су у Народној скупштини Републике Српске заједничку изјаву о заштити имовине Српске. Међутим, Милорад Додик је и ову прилику искористио да изнесе низ неистина на рачун БН телевизије.

Република Српска 24.04.2023 | 20:01
За власт документ одличан, а за опозицију лош

21 закључак из документа који се односи на заштиту имовине Српске потписали су предсједници СНСД, Социјалистичке партије, ДЕМОСа, НПС-а , ДНС-а, СПСа и НДПа. Милорад Додик каже да нема другог избора осим да се на овај начин заштити положај Републике Српске.

„Република Српска  овим планом улази у процес јачања својих раније утврђених надлежности које је имала у складу са Дејтонским спораузумом. Ми смо то потписали у увјерењу да радимо озбиљан посао за рс да се прекине нит развлашћивања Српске“, каже Милорад Додик, предсједник Републике Српске и СНСД-а.

Потписивању изјаве се нису одазвали представници опозиције: СДС, ПДП и Листа за правду и ред Небојше Вукановића.

Прије овог састанка,  вд предсједник СДС-а Милан Миличевић одржао је пресс конференцију на којој је рекао да неће потписати документ јер је тако закључило Предсједништво те странке, наводећи да су закључци преписани из прошлих година и најмање се помиње заштита имовине Српске.

„Ово  није документ који има ни "И" ни "Д" о државној имовини. Само у једној тачки се државна имовина помиње. Све ово друго су разне популистичке приче о свим другим али не о теми државне имовине“, казао је Миличевић.

И ПДП је одржао пресс конференцију на којој су навели сличне ставове као и СДС. Документ је,тврде, покушај Милорада Додика да скрене пажњу са важнијих проблема у којима се Република Српска налази.

„Овај документ је неприхватљив и имамо толико примједби да га је немогуће поправити. Квалификујемо га као непоправљив документ и непоправљива изјава“, каже  Ненад Вуковић, замјеник предсједника ПДП-а.

Али, Милорад Додик ни овај пут није пропустио прилику да изнесе низ неистина на рачун БН телевизије. Овај пут тврди да је БН утицала на опозицију и то на СДС, чији предсједник је био на састанку у Палати, да не дође на потписивање изјаве о заштити имовине Српске.

На питање БН ТВ, одакле му такве информације, тврди да су му рекли људи из СДС-а.

„Мислим да је непристојно да вам сад показујем бројеве телефона људи из СДС који су након сједнице мене звали“, каже Милорад Додик, предсједник РС ( СНСД).

На наше питање, ко су ти људи из СДС-а и зашто их не именује, Додик одговара:

„Један од водећих људи СДС ми је рекао. Они ће убрзо изаћи из СДС па ће сами то рећи“, каже Додик.

О заштити дејтонског положаја Републике Српске расправљаће се и у Парламенту Српске у сриједу 26.априла.

(БН) Фото: БН

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Расо

24.04.2023 18:18

А једва цекам да видим Перу, Несица, Селака са све водецим им дезертером на целу у војном одјелу како дрзе прву линију одбране....???...и за Спилберга немогуца формација...???...бас су схоw....???...какве њуске у задњим редовима....???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

24.04.2023 18:46

Јадна мајко,све дезертери и папци. Хахахаха

Name

Боске

24.04.2023 19:01

Вјеровао сам како смо у БиХ сви људи и да ћемо бирати људе који ће ову државу увести у ЕУ (гдје се реално налази већина наших грађана без обзира на етничку припадност и одакле нам пристиже цца 5.милијарда КМ годишње)као и у НАТО. На жалост ипак ће прије бити потребо да ДВА ПУКА Оружаних снага БИХ уз помоћ и асистенцију НАТО -а који је преко Саве и у Црној Гори а има и базу у БиХ очисте мањи ентитет од ових снага које свакодневно зазивају одцјепљење и који не желе добро ни мањем ентитету ни Србима ни Босни и Херцеговини.Живјела вјечна БиХ.

Name

Мика

24.04.2023 18:18

??? одлицан за Бурлета који је у гов..ма до гусе. Он би био сретан да се сад зарати и да никоме не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

24.04.2023 18:32

Многи су тако мислили

Name

РЕ МИЛКА

24.04.2023 18:47

Ако жели рат даБогда га у кући имао. Толико

Name

Реално гледано

24.04.2023 18:51

Јес тако би му се због рата отписали сви дугови које је проузроковао са својим поткованим савјетницима и енглеском докторантом и осталим близњим.

Name

БОY

24.04.2023 18:30

Немогу да вјерујек колико су грађани, слијепи, глуви и нијеми да незнају куда их ратни профитер води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицни градјанин

24.04.2023 18:48

Како је поцело Ако се Додику Пусти да он ради ста хоце и присваја РС као своју и мозе је дати тако под хиппиеку и Кини и Русији и Мадјарској Мозда и Турској ко му зна јер је добар и са Ердоганом И тако оста народ без РС. Вуциц то сигурно неце прихватити да се прикљуци Србији јер увјек Казе постује БиХ као суверену дрзаву коју је Наравно цитав свијет признао такодје и Русија. Додо скреце пазњу да се затаскају муцке и да народ пласи оцјепљењем тј. ратом. Дугове треба покрити нецим па по цијену давању РСа под хипотеку. А за пут ка ЕУ Мора бити дисциплинован и радити по прописима ЕУ не по његовим хировима и каприцира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зодра

24.04.2023 19:55

Види Неееешића, а јесте се борио само да утрпа гу...у у фотељу... еееее јадна ли си ДРЖАВО ста ти урадисе похлепни. Није ни цудо, тако нам је друство, сто си веци лопов све те висе цијене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеник

24.04.2023 20:34

Шта видимо на слици? Основац, сумњивац, лондонац, новац и...ловац! Ако немамо бољих и нисмо за боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

24.04.2023 20:39

Какав смо ми то народ и ко нас може поштовати,овој екипи смо продали своје гласове за мрвице да нас могу и даље пљачкати и водити у суноврат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.04.2023 06:45

Власт је Дудук, а ови око њега што позирају као пудлице ништа се и не питају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.04.2023 07:21

Добро нам је ко се у име народа потписује и ко нам одлучује?! Има ли ико образован и компетентан да уопште води овај наш крвљу натопљен ентитет. Погледај народе ста уради наса власт и како нас осрамоти у Дервенти! Погледај народе структуру ових људи....криминалац до криминалца, сљам који треба отјерати иза решетака, гладни проклетници, све су уништили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не узбудјујте се

25.04.2023 08:20

Данас је упитно многих постојање као дрзаве, Косово је ту безнацајан проблем и остаје српско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не узбудјујемо се

25.04.2023 12:18

Не брини. Све ове њуске гледамо годинама и научили смо да Србин даје и мајку и оца и брата и сестру и народ за шаку власти, за позицију, за паре. Све ће дати све само мало власти њему. Види позорника пресудјениг лопова лондонског дјака како позира. Силазак са власти за њега је робија и он то зна. Зна и Додик и може с њим да млати као са кантом смеца. Гледај Нешића био пљувац Додика сад ту уз њега јер исто страх од робије за покрадено и од дроге опрано. И са њим Додик може да млати како хоће а био га послао пред изборе код опозиције да одвуче гласове а после избора враћа га у табор. Сви који су ту са њим су уцијењене њуске за које ОН има све податке о крадји и корупцији. То вам је владајуца такозвана коалиција. Сад му Миловановић из БН припрема папире о крадји па га још не смије напасти. И Лазаревиц има неке папире о крадји и он се обезбједјује за сваки случај.

Name

Будала као и ти

25.04.2023 15:39

Имовину републике српске треба заштитити првенствено од Додика и његових слуга.

ОДГОВОРИТЕ