СДС је спреман да преузме одговорност и стане у прве редове

Српска демократска странка као српска државотворна странка у Републици Српској има чврст став, јавно изнесен, јасан и бескомпромисан, каже Милан Миличевић, в.д. предсједника Српске демократске странке.

Република Српска 22.04.2023 | 11:58
СДС је спреман да преузме одговорност и стане у прве редове

„Стварали смо Републику Српску и политички дјелујући знали смо заштитити оно што стварамо, а сада знамо како бранити оно што смо створили заједно са борцима. Не дозвољавамо да било ко ствара представу јединих заштитника Републике Српске. Српска демократска странка као једина
парламентарна партија са српским предзнаком води одговорну националну, а не популистичку политику“, поручио је Миличевић.

Он истиче да СДС својим опозиционим дјелима зна разлучити шта је начин очувања, крвљу стечене Републике Српске, а шта је борба против криминала и корупције. 

Ми се боримо, каже Миличевић, да људи овде живе боље и сигурније и знамо препознати када Српску треба чувати. Он напомиње да су све бошњачке странке у Федерацији јединствене око интереса њиховог народа унутар БиХ.

„Колика год нетрепељивост и међусобна мржња постојала међу њима, показали су да ће на том путу бити јединствени, без обзира да ли припадају власти, опозицији. Сутрадан су те исте странке наставиле жестоку борбу по свим другим питањима на нивоу Федерације. Тај начин њиховог дјеловања послао је и нама јасну, али и упозоравајућу поруку“, казао је Миличевић и додао:

„Предсједништво СДС-а једногласно је у ставу да је заштита националних виталних интереса и одговорна национална политика најснажнији пут којим ова политичка партија треба да иде. Жеља нам је да све опозиционе партије свој рад, поред осталог, усмјере заједно и у том правцу јер свако друго дјеловање и међусобна опозициона оптуживања изазивају подсмијех и радовање партијама окупљених у ову интересну власт.“

Миличевић наглашава да је јединствена опозиција једина алтернатива странкама на власти које годинама угњетавају народ и нелегално освајају власт и да ће Српска демократска странка бити предводник промјена које недвосмислено долазе.

По питању очувања сваког метра и надлежности Републике Српске, каже он, партнери смо са свим странкама у Републици Српској.

„По питању вођења Републике Српске, обезвријеђивања и тлачења народа, пустошења земље и стварања накарадних вриједности, знамо да су партије окупљене у власти довели до тога да безнадежност одвлачи људе из наше земље и да ова наша Република Српска сваким даном постаје све празнија“, навео је Миличевић и поручио:

„Српска демократска странка је спремна да поново преузме одговорност и стане у прве редове одбране свог народа од оних који је урушавају изнутра и споља! Увијек против таквих, али никад против интереса Републике Српске!“

(БН)