Убијен вођа наркокартела који је радио и у БиХ

​Јутрос око 4.45 сати на Трешњевци, у загребачкој Улици Флоријана Андрашеца дошло је до физичког сукоба више особа у једном ноћном клубу, саопштила је загребачка полиција.

Вијести 22.04.2023 | 11:19
Убијен вођа наркокартела који је радио и у БиХ

Из ватреног оружја с више хитаца убијен је 41-годишњак. Мушкарац који се доводи у свезу с овим кривичним дјелом је ухапшен и под надзором полиције.

Убијен је Томислав Сабљо. Он је ухапшен и оптужен у акцији Тебра као један од вођа злочиначке организације која је кријумчарила дрогу, палила аута и утјеривала дугове.

Сабљо, Томислав Сучић и још 17 особа које се повезују с кријумчарским ланцем дроге из Албаније и Црне Горе, преко БиХ до Хрватске, ухапшени су у јулу 2019. године у великој полицијској акцији, пише Индеx.

УСКОК сумња да су Сабљо и Сучић од свибња 2016. до средине маја 2019. у Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Албанији окупили скупину због набаве марихуане и њеног кријумчарења, преноси Н1.

Марихуана је најпрје складиштена код Љубушког у БиХ, а потом уз помоћ граничне полицајке допремана у Хрватску.

Она је наводно учествовала и у допреми дроге купцима у Дугопоље или ју је у Вргорцу предавала члановима групе који су је превозили до Загреба и Купинца.

Дрогу су затим продавали и другим препродавачима, а на тај је начин, сумња УСКОК, у Хрватску прокријумчарено најмање 15.7 тона марихуане.

Милионе зарадили и на кокаину

Наводне вође групе организовали су и набавку 1.335 грама кокаина, чиме су укупно зарадили најмање 84.6 милиона куна.

Сабљо и Сучић оптужени су и да су с Вулетићем повезали шесторо оптуженика који су запалили најмање четири аутомобила и "припремали напад на најмање једну особу, прикривали најмање један украдени аутомобил те противправно наплатили дуг од најмање једне особе".

"УСКОК је у оптужници предложио да се од окривљеника одузме противправно стечена имовинска корист, при чему је за двојицу окривљених предложено проширено одузимање имовинске користи. Такође је у односу на шесторицу окривљених предложено продужење истражног затвора", објавило је тужилаштво.

У јулу 2021. године оптуженима у афери Тебра, за наркобизнис на којем су наводно зарадили чак 84.6 милијуна куна, деблокирана је имовина вриједна 10 милиона куна јер у року од двије године није потврђена оптужница.

Опет завршио у затвору

Сабљо је због Тебре у Реметинцу био од јула 2019. Изашао је 2. децембра 2021.

Томислав Сабљо (40), након што је изашао из затвора у којем је био кад је ухапшен у акцији Тебра, два пута је био поново притваран. Први пут у децембру 2021., ни седам дана након што је изашао из Реметинца, и други пут у септембру 2022. У оба случаја иза решетака се вратио због изнуде или покушаја изнуде, писао је Вечерњи лист.

Први је пут поново ухапшен због сумње да је покушао изнудити 77-годишњака, а други пут је пријетио 33-годишњаку и његовој породици, пише Индеx.

(Независне новоне) Фото: Цропиx

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Предатор

22.04.2023 10:03

Како човек да остане равнодушан на све ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

22.04.2023 10:06

Неко се осевапио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2023 21:01

И то велики севап

Name

Оп лајн

22.04.2023 11:07

Сучић ,Сабљо ,ливањци ,лијепа прwзимена ,има их и у граничној полицији чини ми се и то на високим позицијама.. чудно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

22.04.2023 14:01

Тај је сића имају они веће газде

ОДГОВОРИТЕ