Преостала имовина „Униса“ на продају за три милиона КМ

– Дио имовине Фабрике цијеви „Унис“ из Дервенте која није продата предузећу „Фрукта трејд“ вриједан преко три милиона марака понуђен је на продају.

Република Српска 21.04.2023 | 14:20
Преостала имовина „Униса“ на продају за три милиона КМ

Највреднија је свакако линија за ваљање цијеви која је на продају по почетној цијени за 2,9 милиона марака.

На продају је још понуђена линија за припрему траке и то за 22.000 КМ, као и три виљушкара за 13.700 марака.

Одлучили су да продају и индустријску машину за веш и то за 140 марака, као и намјештај за 2.710 КМ.

Подсјећамо, имовину фабрике „Унис“ купило је крајем јануара ове године предузеће „Фрукта трејд“ и платио је 12,9 милиона марака.

Дервентска компанија је на четвртој лицитацији дала најбољу понуду за имовину стечајног   дужника, обезбједивши и банкарску гаранцију.

Рељић: Вјероватно ћемо продати опрему

Власник предузећа „Фруцта траде“ Душан Рељић истакао је да ће опрему фабрике „Унис“  вјероватно продати, а да са објектима још увијек не зна шта ће урадити.

„У објектима ћемо радити највјероватније нешто што је блиско ономе што ми тренутно радимо. А опрему ћемо вјероватно продати“, казао је Рељић у изјави за ЦАПИТАЛ.

Иако је раније најављено покретање производње у овом предузећу, Рељић сада наглашава да има велики проблем са недостатком радника, те да оглас за пријем радне снаге стоји отворен већ мјесец дана, али да се на њега нико не јавља.

„Немамо ни десет одсто радника од онога што нама треба и од оних који су некад радили. Немамо никакву помоћ ни интересовање било кога из власти, а то је један такав пројекат гдје је потребно још 20-30 милиона марака, тако да не знам да ли ћемо се сами усудити да идемо у то“, нагласио је Рељић, те додао да недостатак радника није једини проблем са којим се суочавају.

„Ми смо оно што смо купили и исплатили и ушли у посјед, а сада ми пратимо и гледамо,а вјероватно , с обзиром да се нико не јавља на оглас који стоји већ мјесец дана и ми ћемо опрему продавати, а у објектима шта ћемо радити то само Бог зна“, навео је Рељић.

Стечајни управник „Униса“ Драган Даниловић у изјави за Цапитал је подсјетио да је приликом продаје имовине овог стечајног дужника „Фрукти“, Рељић изразио вољу да поново покрене производњу у овом некадашњем гиганту.

„Видим да им је сада проблематично да нађу раднике, тако да је тешко говорити о томе да ли ће производња поново бити покретана“, изјавио је Даниловић.

Стечај у „Унису“ отворен је 17. децембра 2019. године, а имовина предузећа процијењена на више од 40 милиона марака.

(Цапитал) Фото: Цапитал

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Паанда

21.04.2023 14:37

Знају Дервенћани да би радили за ситне паре код Рељића, ко онда да се пријави на оглас. Са друге стране, у Дервенти има маса страних фирми гдје су плате задовољавајуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

21.04.2023 16:01

У "Унису" Дервента, Горан Томић, (син Драгана Томића, министра у Влади Слободана Милошевића и директора Симпо Врање) опљачкао је 300 милиона КМ. 100 милиона је дао Зорану Тегелтији, Џомбићу, Бурли, Бранислави Милекић, Славици Ињац и Вујнићки. За остатак од 200 милиона, покуповао је некретнине у Паризу и Лондону. На сличан начин је опљачкао Симпо у Врању, а његова жена Драгана Томић, (девојачко Симојловић из Дворова код Бијељине) је опљачкала 30 милиона из фабрике чоколаде Симка у Србији. Мало је народа у свијету, што могу дати толико лопова као што је наш народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Његош

22.04.2023 06:28

Сад знате сви зашто се толико ЖЕЛИ Имовина на Ентитет пренијети. Да би све предали и опљачкали. Милијарде се морају у Љето вратити од Обвезница, у Кину се иде за Кредите. Народ се краде на све стране. Продају Будућност, да би се Натод Изселило у ЕУ да би они тад добијали “ € “ од свих који оду Трбухом за Крухом у правом смислу речи. Да није Јадно и Жалосно било бу СМИЈЕШНО.

Name

Идеално

22.04.2023 13:39

Све се бојим да је неко имао озбиљну намјеру да покрене производњу...

ОДГОВОРИТЕ