Невесињцу који је пуцао пријети 10 година затвора

Невесињац чији су иницијали М.К, који је ухапшен јер је пуцао из аутоматске пушке у двије особе у мјесту Удрежње код Невесиња, осумњичен је за кривично дјело тешко убиство у покушају за које је запријећена казна затвора од 10 година или казна дуготрајног затвора.

Република Српска 20.04.2023 | 17:36
Невесињцу који је пуцао пријети 10 година затвора

Изјавио је ово портпарол Окружног јавног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић.

Вукановић је рекао новинарима да је ова особа осумњичена и за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја.

– Осумњичени се налази у просторијама Полицијске управе Требиње, над њим се врши криминалистичка обрада, након чега ће уз извјештај бити предато Окружном јавном тужилаштву у Требињу – навео је Вукановић.

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је на конференцији за новинаре да је Полицијска станица Невесиње запримила пријаву од Б.Б. да је на њега и његовог брата чији су иницијали Љ.Б. пуцано из ватреног оружја у мјесту Удрежње код Невесиња, те да је полиција потом ухапсила М.К. из Невесиња.

Лакета је додао да су особе које су пријавиле напад од раније познате полицији.

Из Полицијске управе Требиње раније је саопштено да је Полицијска станица Невесиње јуче око 13 часова запримила пријаву да је М.К. из Невесиња из ватреног оружја пуцао на двија особе.

– Одмах по запримању пријаве на лице мјеста су изашли полицијски службеници

који су извршили увиђај и том приликом су изузели ватрено оружје и 30 чаура од метака. У нападу није било повријеђених  – навели су из Полицијске управе.

(Срна)  

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Петар

20.04.2023 15:55

Ова двојица од раније позната полицији, зашто нису раније и ухапшени већ се чекало да на њихову дрскост реагује неко коме је "дошла вода до грла" и хапсите њега. Не браним никог јер и овај што је пуцао да је моралан и чист неби код себе имао аутоматско наоружање. Питали се ико штити ли наша полиција иког осим болесног режима, каква нам је полиција кад за 30 година од рата није разоружала барабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

20.04.2023 16:00

Њему десет година сто је ститио себе и имовину а њима за напад на њега и иату ту имовину ниста... а дрзаве и закона

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.04.2023 16:16

Може ако је некаква биједа. 10 година не добијају ни за убиство а не за покушај. Поједине чак не пресуђују ни за убиство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

20.04.2023 17:38

Како за кога

ОДГОВОРИТЕ