Лајовић поручио: Уживаћу у мечу против Новака 

Пласман у четвртфинале Српска Опен, обезбиједио и Душан Лајовић и то послије побједе у осмини финала против Француза Грегора Баререа са 6:4, 6:0.  

Тенис 20.04.2023 | 15:16
Лајовић поручио: Уживаћу у мечу против Новака 

Занимљиво, овим тријумфом 70.тенисер свијета је заказао дуел са свјетским бројем један за петак. 

"Лопте су још увијек тешке, али се осјећа разлика, ипак терен је много бољи. Срећан сам да је и коначно сунчан дан, то је добро за све навијаче и играче", истакао је Лајовић. 

Меч Лајовића и Баререа трајао је само један час и четири минута, а српски тенисер је одиграо невјероватан други сет, где је имао 24 узастопна поена. 

"Нисам видио ту статистику. Не знам да ли ми се то некада догодило, мислим да није. Успио сам у другом сету да радим праве ствари, оно што сам планирао. Када је видио да нема рјешења покушао је на све или ништа, доста је промашивао, па је и то дио статислтке". 

Причао је Лајовић и о припреми за сваки поен, односно меч. За разлику од других играча, српски тенисер, брзо улази у поен. 

"Искрено, то је неки ритам играња који и не утиче толико на мене, ако рецимо играм брже, а мом ривалу треба више времена. Нисам обраћао до сада пажњу на то и не одвлачи ми фокус. Кроз искуство се то занемари, није неки фактор. Дешава се када се неко и жали на противника, то је више ако противник одуговлачи када ти сервираш и не поштује твој ритам, али онда је ту судија да га опомене. 

Публика је током свих ових дана била максимално уз Новака Ђоковића. У судару два српска аса предност је опет на страни броја један, али се Лајовић нада да ће и имати подршку са трибина. 

"До сада је публика била фер и коректна, опет нисам играо против Нолета. Знам да ће много више људи навијати за њега што је и очекивано. То са друге стране и неће бити нека новост. Надам се да ћу уживати на терену и атмосфери. Драго ми је да има доста наших играча који пролазе саму завршницу турнира, јер људи овдје воле да нас гледају и подржавају. Надам се да ће тако остати до краја турнира". 

Лајовић је у све бољој форми, а игра и са више самопоуздања, чак и против квалитетних ривала попут Алкараза са којим је играо неколико пута ове сезоне. 

Између мене и Новака нема тајни 

Присјетио се Лајовић и на последњи дуел са Новаком Ђоковићем, а онда се осврнуо и на атмосферу коју очекује на Централном терену: 

"Новак и ја се дуго знамо, тако да нема ту тајни. Посљедњи меч ме је прилично глатко добио. Биће ово велики изазов за мене, јер играм против најбољег на свијету. То је увијек шлаг на торти за све играче. Са друге стране је битно да не поклекнеш пред тим тренутком. Морамо да покушам да се опустим, мада то је лако рећи, видјећемо сутра када изађем на терен. Надам се да ће то бити у истом ритму као до сада. 

(БН) Фото: РТРС

Коментари / 0

Оставите коментар