ТБ: И за Први мај смјештајни капацитети пуни

- Протекли васкршњи празници донели су значајан прилив требињском туризму, подаци су градске Туристичке организације према којима је овај град посетио огроман број туриста из региона и шире, док су капацитети за предстојеци Првај мај већ готово распродати.

Република Српска 19.04.2023 | 09:08
ТБ: И за Први мај смјештајни капацитети пуни

Према подацима ТО Требиње у прва три месеца у граду боравило је 22 одсто више туриста у односу на исти период прошле године.

Жарко Вицо, заменик директора Туристичке организације Требиње, каже да су то примарно били гости из земаља региона, у првом реду из Србије, али је и велики број иностраних гостију у склопу организованих туристичких обилазака путем туристичких агенција боравио у овом граду.

"Оно што највише радује јесу добре најаве за првомајске празнике, јер тренутно стање резервација и најава долазака изгледају тако да је више од 90 одсто смештајних капацитета већ резервисано, што нам потврђује наду да ће то бити прави увод у добру туристичку сезону која нас очекује ове године", рекао је Вицо.

Напомињући да је у прва три месеца ове године туристички промет у Требињу био изванредан, Вицо објашњава да је број туриста прешао 20.000, што је за преко 22 одсто више у односу на исти период прошле године.

"И те бројке упућују на чињеницу да ће ово бити добра туристичка година када је у питању најјужнији град Републике Српске, односно његова туристичка привреда", каже Вицо.

Овакво стање је потврдио и Дејан Андрић, менаџер хотела "Платани", који каже да је за васкршње празнике попуњеност капацитета била поприлично добра, с обзиром на лоше временске прилике које су, како каже, мало омеле долазак нових гостију.

"За првомајске празнике хотел је већ распродат, па су тих неколико дана око Празника рада, по стању које тренутно имамо на резервацијама, наши капацитети већ попуњени, али и до тада, као и после првомајских празника, имамо тенденцију резервација за предсезону", казао је Андрић, преносе бањалучке Независне новине.

Комплекс Града сунца је можда био и најпопуњенији,  са великом гужвом у ресторанским деловима, где се у хотелу "Панорама" и етно-кући тражило место више, нарочито када су у питању били ручак и вечера.

Жарко Вицо из Туристичке организације Требиње каже да је значајан број туриста био смештен у приватним апартманима који нису регистровани и у чију попуњеност немају увида, али се зна да су требињски ресторани неколико васкршњих дана били препуни и у њима се могло ручати и вечерати углавном уз резервације.

(Тањуг) Фото: Илустрација

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Скептик

19.04.2023 08:59

А ми из Бања Луке бјежимо из града за Први мај...негдје у природу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАРТАГИНА

19.04.2023 09:19

Ужи центар града је уређен,а то је све мало,велики дио урбаног дијела Требиња уопсте није уређен,од улица које морају бити на нивоу туристичког града,тротоара,хоризонталну сигнализација чиста нула,семафори у жалосном стању,комплетан саобрацај преко каменом моста,а љети опсти колапс.Праве се зграде које не прати околно уређење адекватно.Велики дио периферији града не личи на уређен град....много и много замјерки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најљепси градиц

19.04.2023 17:36

У цитавом региону, има дусу....

Name

Корослав

19.04.2023 21:46

После Трста и Венеције.

Name

Па незнам

19.04.2023 09:36

Ако је то тако сто вам радници одлазе у Дубровник? Нешто ту не штима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

19.04.2023 19:32

Нерадници иду да се одморе.

ОДГОВОРИТЕ