Настављена прослава Васкрса у Добоју

У Добоју је разним активностима настављена прослава Васкрса. У добојском насељу Усора одржане су Треће васкршње игре, а Удружење породица са четворо и више дјеце организовало је своје традиционалне васкршње радионице украшавања јаја.

Република Српска 17.04.2023 | 16:03
Настављена прослава Васкрса у Добоју

Након одржане свете литургије у цркви посвећеној светом Василију Острошком у добојском насељу Усора, одржане су ИИИ Васкршње игре. Дисциплине у којим су се такмичила  дјеца  биле су ношење  јајета у кашици, трке у џаковима, повлачење конопца, избор најљепше нашараног јајета, као и за најјаче јаје.

Ове године Васкршње игре имале су и хуманитарни карактер, а организатор је била хуманитарна организација Срби за србе.

Удружење породица са четворо и више дјеце  “Будућност 4+”из Добоја организовало је традиционалну васкршњу радионицу украшавања јаја.

Празницима се одувијек највише радују дјеца, а окупљањем нашу дјецу учимо колико је важно да се сабирамо једни са другима и помажемо свима и на тај начин сачувамо нашу традицију и обичаје, уз наш најрадоснији поздрав Христос васкрсе-Ваистину васкрсе!

(БН)  Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АР

17.04.2023 15:40

Нека се само слави Мозе нам се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако Је

17.04.2023 16:45

Када је прави спорт и весеље у питању, одмах има и публике , а не као у Б.Луци нико не гледа тенис ! Нека су нам дјеца жива, здрава и весела !