Како ће Енглези убудуће путовати Оријент Експресом?

Чувени воз Оријент експрес престаје да саобраћа на потезу од лучког британског града Фолкстона до Лондона због појачаних граничних контрола после Брегзита, пренео је данас Индипендент.

Свијет 17.04.2023 | 12:18
Како ће Енглези убудуће путовати Оријент Експресом?

Наводи се да је до тога дошло због тога што је превише отежана процедура преласка границе са Француском у граду Калеу.
Из компаније која руководи путовањима Оријент Експреса, Белмонд, саопштено је да ''појачана контрола гранциа и пасоша'' значи да ће компанија морати да ''прилагоди пословање'' следеће године.

''Желимо да избегнемо сваки ризик од ометања путовања за наше госте, кашњења и пропуштање преседања, и да пружимо највиши ниво услуге, што је могуће неприметније и опуштеније," наводи се у саопштењу.

Путници Оријент експреса су раније могли да се возе у луксузним арт деко вагонима од станице Викторија у Лондону до Фолкстона пре него што се укрцају у аутобус да пређу у Француску, где су могли да се придруже возу компаније Белмонд у Калеу.

Безбедносне провере после Брегзита, које су изазвале кашњења у Доверу и до 14 сати последњих недеља, значе да путнички пасоши морају бити контролисани пре него што пређу канал Ла Манш.

Купе у старом возу Оријент експреса из 1929. кошта између 3.530 и 10.100 фунти по особи, а путници се увече свечано облаче за вечеру.

(Тањуг/Фото: Венице Симплон Ориент-Еxпресс, Унспласх)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сојиц

17.04.2023 12:52

Казе Јапанац : мени је на првом мјесту Јапан, па породица онда куца. Казе Кинез :, Мени је на првом мјесту Кина, па породица па куца. А казе Босанац : Е мени је на првом мјесту Босна па тек онда Јапан и Кина.

ОДГОВОРИТЕ