Фотографија испред логора Аушвиц разбјеснила јавност

На фотографији која се појавила на друштвеним мрежама види се како мушкарац фотографише дјевојку која позира испред самог улаза у концетрациони логор Аушвиц.

Свијет 17.04.2023 | 09:47
Фотографија испред логора Аушвиц разбјеснила јавност

Фотографија је изазвала огорчење код корисника друштвених мрежа који су истакли да је скандалозно да се на мјесту гдје је убијено милион људи понашају као у забавном парку. Огласили су се и из самог меморијалног центра гдје су такође осудили овакво понашање.

– Фотографије могу имати огромну емотивну вриједност и за посјетиоце. Оне нам помажу да запамтимо. Када дођу у Меморијални центар у Аушвицу посјетиоци требају имати на уму да улазе на аутентично мјесто некадашњег логора у којем је убијено више од милион људи. Поштујте њихово сјећање – стоји у објави меморијалног центра.

Камп су нацисти формирали на тлу окупиране Пољске током Другог свјетског рата, а користили су га за истребљење углавном Јевреја.

Аушвиц је отворен 1940. године, а у наредне четири и по године је убијено најмање 1,1 милион људи од чега готово милион Јевреја.

Већина жртава су послане у гасне коморе, преноси Клиx.

(Клиx/ФОТО: ЦХРИСТОПХЕ СИМОН / ПООЛ /ЕПА) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Да Да

17.04.2023 08:59

Зависи чији су потомци ови што се сликају и уз осмјех позирају ! Неки посјећују ова мјеста да одају почаст невино пострадалим а други се диве послу који су одрадили њихови прадједови, дједови, прабаке и баке !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈ патетике

17.04.2023 09:46

Мислиш да је овој ИШТА у глави осим лајкова?!

Name

Ре: јој патетике

17.04.2023 17:07

Имају и те како у глави ко су и чији су унуци. Сликају се намјерно као и они који иду да помогну украинцима у убијању Руса. Њемацка је пуна таквих као и Украјина јер ко би иначе здрав развијао фашистичке и нацистичке заставе и подизао руке за поздрав Хитлеру. Ништа није наивно и случајно и све се ради по директивама старих нациста.

Name

мрга

17.04.2023 11:53

Да је само осјетила секунду тог зла у Аушвицу, умрла би истог момента. Данашње генерације само уживају, угађа им се линеарно, раде "шта хоће", све док не дође стресна ситуација, а онда инфаркт, несвјестица, сузе, умјесто да се боре са злом које их окружује. Ево, на примјер, ја се борим против неписмених, који су 30 година већина, и шта ми фали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

17.04.2023 13:18

Браво!!!

Name

Полетарац

17.04.2023 15:23

Искрено и без намјере да увриједим, ова особа мора да има неки ментални поремецај. Био сам у Аусвицу и неким другим логорима, апсолутно је немогуце да цовјек остане равнодусан на то. Када излазите напоље, осјецај је као да сте на сахрани, апсолутно сви око вас изгледају несрецно и оцајно. Ово није нормално понасање, цак ни за данасње младе који зиве на друственим мрезама а не у реалности.

Name

РЕ ПОЛЕТАРАЦ

17.04.2023 17:12

Одлучан коментат

Name

РЕ полетарац

17.04.2023 18:47

Има и то своје, тамо прођу буквално милиони људи годишње, на сваки милион мора бити бар једна будала