Хапшење: "Прљава дрога" убија по Сарајеву

Припадници МУП Кантона Сарајево привели су двије особе током истраге која је проведена у случају смрти мушкарца за којег је утврђено да је конзумирао дрогу.

Босна и Херцеговина 15.04.2023 | 18:28
Хапшење: "Прљава дрога" убија по Сарајеву

Права драма одвијала се четвртак навече у једној кући у Вогошћи чији је власник овисник који се недавно вратио из комуне – једног од центара за лијечење зависности о наркотицима и алкохолу.

Он је у свом стану угостио двоје познаника, дјевојку и младића који су такође били овисници и лијечили се у комунама, сазнаје Дневни Аваз.

Како је потврђено, младић и дјевојка су се у стану фиксали хероином. Обоје су у једном моменту пали у кому. Власник стана, који је ту ноћ конзумирао само алкохол, у паници је назвао Хитну помоћ.

За младића је већ било касно, а дјевојка се успјела пробудити из коме и тренутно се осјећа добро.

Случај је пријављен полицији која је обавила увиђај.

Власник куће приведен је због посједовања и омогућавања младићу и дјевојци уживања опојних дрога. Како је потврђено, приведена је и дјевојка због дроге, али и сумње да је себи и настрадалом убризгавала дрогу.

Адвокат је присуствовао њиховом салушању у полицији. 

Опасна дрога

Обоје ће након криминалистичке обраде бити предати у надлежност поступајућем тужиоцу Тужилаштва Кантона Сарајево.

У први мах чинило се да је ријеч предозирању, али су истражиоци утврдили да је ријеч о такозваној прљавој дроги, односно о хероину који је мијешан с другим супстанцама и који је изузетно опасан те може одмах изазвати смрт.

Увиђају је присуствовао и судски вјештак медицинске струке, који је утврдио да на тијелу младића нема ништа сумњиво.

Сарајевски адвокат Омар Мехмедбашић потврдио је да су мушкарац и дјевојка приведени због посједовања и омогућавања уживања дроге.

(Дневни Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СОКОЛАЦ

15.04.2023 16:55

ПА СТО НЕ ХАПСИТЕ ПО СОКОЦУ ТУ СЕ "УДАРА" РОБА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

15.04.2023 17:00

Дрога хара по цијелој држави,а мафија у спрези са власти и даље трује омладину и народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје смо

15.04.2023 17:13

Треба потписати капитулацију,омладина умире по подрумима,прљави новац се улаже у некретнине у окружеењу, Јесмо ли толике кукавице да се нитко не буни. Политичари и полицајци продају смрт по свом градовима не само Сарајева већ и читаве Европе Кукавице смо и треба да нестанемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

15.04.2023 21:18

МЛАДИ СУ НАИВНИ. НИСУ ВАСПИТАНИ У ПОРОДИЦИ. ПОРОДИЦЕ РОДИТЕЉА СУ У НЕРЕДУ, ПА И ДРУШТВА РАСТУРЕНЕ. СТАРКЕЉЕ, ПРЕБОГАТЕ , УНИШРАВАЈУ СВЕ. ПА , КАО ДА НЕМА ВИШЕ НИ РЕВОЛУЦИОНАРА НИ ИНСТИТУЦИЈА. МЛАДИМА ЈЕ МАГЛА ПРЕД ОЧИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

16.04.2023 11:21

Хероин лош,никакав.

ОДГОВОРИТЕ