Први рођендан: Дневно промијенимо и по 40 пелена

Марија која има 28 година и Ђорђе Гаћеша, родитељи првих природно зачетих четворки у Србији. Бебе су пријевремено рођене прошле године у 28. недјељи, и то баш на Велики петак, 22. априла.

Србија 15.04.2023 | 16:13
Први рођендан: Дневно промијенимо и по 40 пелена

Као да им је баш то дало вјетар у леђа, и дјеца су одлично. Сада у породичном дому дочекују први Васкрс у великом броју. Ту си мама и тата, Ирис, Инди, Ирина, Ина и њихова старија сестра Искра.

"На Велики петак прошле године мој и Ђолетов живот се промијенио из коријена јер смо на трећем ултразвуку сазнали да ипак носим четворке. На тај тужни празник за све православце ја сам родила четири дјевојчице. Васкрс нам је подарио ово благо, а ове године, на дан њиховог рођења, славимо четири рођендана и правимо пет кршења! Од овога нема веће среће" каже уз осмијех срећна мајка Марија.

Велика породица, пуно смијеха

Она каже да се њена велика породица увелико припрема за велико породично весеље као и за Васкрс. Објашњава да су на Велики петак фарбали јаја онако како обичаји налажу, на традиционално, да то преноси с кољена на кољено - помоћу чарапе, конца, луковине. Каже да ће тако сутрадан учити и дјевојчице, и додаје да је “главна домаћица кћерка Искра”.

"Ове године смо мало савременији, експериментишемо с пиринчем и овом савременијом бојом, али у суштини се трудимо да се здраво хранимо, те хемију гледамо да избјегавамо. Спремамо породични ручак, а ја и супруг ћемо имати времена и за себе, али и за породицу, јер ће баке и деке уживати са унучицама" говори она.

Са радошћу се присјетила и периода од прије годину дана, кад је на свијет донијела четири мала живота.

"Тај дан нам је прошлог љета, након изласка из болнице, био као на траци. Навијали смо аларм када бебе треба да једу, да се пресвуку. Док једна једе, другој је већ вријеме за мијењање пелена, и тако све у круг. Готово да нисмо спавали, али с временом смо се уходали. Сада, како су мало порасле, ја и тата смо почели да се враћамо у неки ритам од прије двије године" наводи Марија.

Ништа им није тешко

Истиче да је пресрећна и да са супругом и дјецом ужива.

"Ништа нам није тешко и све више уживамо у њиховом одрастању и нашем родитељству, иако дневно промијенимо и до 40 пелена. Искра је та која помаже у свему, пробуди се ујутру, пољуби све четири сестре, стави их у крило, а онда хоће и да им да воде, да их нахрани" каже Гаћеша, додајући да у кући фали један брат да једног дана, када порасте, чува старије сестре, пише "Курир".

Марија је потом додала:

"Жеља нам је и молимо Бога да добијемо и сина или близанце, вољели бисмо да нам се и то оствари. Породица и дјеца чине овај свијет љепшим, а нама ће Васкрс увијек бити најљепши празник", преноси "Српска Инфо"

(Српскаинфо) Фото: Инстаграм

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Раде

15.04.2023 14:27

Ја имам једно и једва њему могу прузити нормално да зиви и ми поред њега а ви сто вам ова влада помазе да полизете правите узивај те

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРАДИЦИОНАЛНО

15.04.2023 14:54

Кад је измишљена НАЈЛОНСКА чарапа, а кад се тек код нас појавила? Ви сте блесави са тим турбо првослављем мајке ми

Name

Дјеца су богатсво

15.04.2023 15:48

Гдје има за једно има и за двоје или троје. Дјечију нафаку нико не може узети.

Name

Комсиница

15.04.2023 16:00

Ма, живи и здрави дуго били на радост ваше дјеце.

Name

@Раде

15.04.2023 17:47

Није новац у питању. Неко има финансија само за једно, неко за петоро дјеце. Проблем је када их има висе од двоје, не мозес им свима посветити пазњу какву заслузују, нити квалитетно разговарати са њима сто је најбитније за одгој. Нека су сви зиви и здрави, али свако људско бице је разлицито и када мало порасту свакоме це требати посебан приступ... како то постици и ици на посао и помало и одспавати? Најлаксе је кад су бебе. Када порасту ако нецес да их оставис са телефоном да "васпитавају" сами себе, свако дијете треба стварно много времена и пазње од родитеља...

Name

Ре Дјеца су богатство

15.04.2023 17:56

Да дрзава и људи не помазу не би ни за пелене имали.

Name

ЖИКАЖ

15.04.2023 18:13

ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ БУДИТЕ

Name

Ја за Раду

15.04.2023 19:31

А шта ако немаш времена ни за двоје дјеце? Шта онда? Или ни за једно?

Name

На здравље

15.04.2023 16:05

Да вам Бог подари свако добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

15.04.2023 16:39

Поздрав овој дивној породици да им бог подари сву срећу овог свијета, а овим сто овако глупо коментарису поруцујем:Зар вам није довољно самим што сте глупи него то хоћете то да покажете и другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

16.04.2023 07:25

Сутра ће бити уличари! Није ово вријеме као проје 50-100 година када су прохтјеви били минимални па се могло имати више дјеце. Јесте И тада било теско живјети, али се времном бр дјеце смањивао како су се прохтјеви повећавали. Живот је псотајао лакши, али и зајтјевнији да се не би вратило на старо. Данас је све лакше али тражи се од људи више времна на послу да би се та лакоћа одржала...

Name

+

15.04.2023 17:55

ЖИВИ И ЗДРАВИ СВИ БИЛИ. БЕКА ВАМ БОГ ДА И СИНОВЕ БЛИЗАНЦЕ. И ДРУГИМ БРАЧНИМ ПАРОВИМА ИСТО, ДИЈЕЦЕ КОЛИКО ЖЕЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог вас цувао

16.04.2023 13:54

Само да сте ви сви заједно, здрави, срецни и весели.

ОДГОВОРИТЕ