Промјена мјеста полагања заклетве Јакова Милатовића

Инаугурација новог предсједника Црне Горе Јакова Милатовића 20. маја биће одржана у Подгорици, највероватније у Скупштини Црне Горе.

Регион 15.04.2023 | 13:11
Промјена мјеста полагања заклетве Јакова Милатовића

Традиција да црногорски предсједник полаже заклетву на Цетињу, чиме ступа на дужност, ове године би тиме била промијењена, због процјене полиције да би Милатовићу тамо могла да буде угрожена безбиједност.

Он је између два круга предсједничких избора добио привремено полицијско обезбеђење, које је тражио Покрет “Европа сад” због бојазни да је физички угрожен.

Додаје се да је ту одлуку донијела црногорска влада и да је она била привремена, како би Агенција за националну безбиједност (АНБ) и Управа полиције у међувремену утврдиле да ли и одакле Милатовићу пријети опасност. Када буде преузео предсједничко мјесто, он аутоматски постаје штићена личност.

Инаугурација, односно свечано проглашење предсједника на сједници Скупштине, одржава се у Владином дому на Цетињу. У Престоници је и резиденција предсједника Црне Горе. Тамо почиње и свако редовно пролећно и љетње заседање парламента, односно одржава се прва сједница.

Из Управе полиције су рекли за Вијести да је у току поступак израде безбједносне процјене инаугурације на Цетињу, као и припреме обезбјеђења самог догађаја.

Догађај изазован за полицију

Министар унутрашњих послова Филип Аџић недавно је саопштио да би тај догађај могао бити изазован моменат за полицију.

– Вјерујем да у нашој земљи још постоје оне криминалне и политичке структуре које желе неку врсту нестабилности. Сада немам било каквих најава да би тог дана могло доћи до било каквог проблема. Вјерујем да ће то проћи достојанствено и свечано – рекао је Аџић.

Из Скупштине, која организује инаугурацију рекли да је току интензивна комуникација са новоизабраним предсједником Црне Горе и његовим тимом око припреме тог чина.

Милатовић нападнут на Цетињу 10. марта

На Милатовића је, прије председничке конвенције на Цетињу 10. марта, насрнула група грађана, која се првобитно окупила испред Спортског центра, гдје је био заказан догађај. Најприје су протестовали и вријеђали Милатовића, након чега су насрнули када је улазио у зграду. Њега и партијске колеге са Цетиња је спровела полиција.

Управа полиције и Основно тужилаштво још нису обавијестили јавност ко је насрнуо на Милатовића, а са тог догађаја процесуиране су само особе због напада на полицијске службенике

(Вијести.ме)  Фото: Фацебоок

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ненад

15.04.2023 11:28

Та група градјана који су на Цетињу напала Милатовица припадају некој опцији.Којој?нико не писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моји коријени

15.04.2023 14:12

Су из Црне Горе, са Цетиња, али Цетињани су се толико искварили, полудјели, нешто себи умислили да су нешто посебно, а нису; тако да ме ова одлука баш обрадовала!

Name

бассовиол

15.04.2023 11:35

Најбоље да оде положити у брисел

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕДНИК,

15.04.2023 11:59

ОД СВОГ НАРОДА БЕЖИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

15.04.2023 13:38

Због твојих милатовицу пар Демократских изјава,ста ти одмах припремисе абазовици и мандици.

Name

За Бедник

15.04.2023 14:15

Не бјежи од свог народа већ иде свом народу - у Подгорицу! Ови са Цетиња контају да су нешто изнад, а руку на срце, постали су нешто испод!

Name

Државе и Длака

15.04.2023 13:24

Преседнику државе у једном граду угрожена безбиједност а у другом није ! То само говори колико су безбиједносне службе у служби локалне политике ! Било би нај боље да заклетву положи у Емиратима, па после мало да одмори, док не дође љето у Ц. Гору !

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

15.04.2023 14:32

Није Јаков заборавио ,како су га доцекали у кампањ ,на Цетињу . Џабе Милогорци бучу и мучу, полако ,полако... долази све на своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

15.04.2023 17:02

Чуј одлуку доније црногорска влада. Сам назив странке говори ко је донио одлуку. Значи Европа и САД. Ништа он није бољи од Ђукановића. То су све назовимо људи од задатка. Све је јасно, након избора када је изјавио да прво иде у Брисел. Значи иде по инструкције. Продане душе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

15.04.2023 21:02

Најбоље да је полози у Лондон јер је њихов стипендиста.европа це сад да их погура само тако.