Објављене тајне “Скај” поруке предсједника Будве

Из наредбе о спровођењу истраге против предсједника Општине Будва Мила Божовића наводи се да је био корисник Скај апликације, међутим, његова одбрана то пориче, наводећи да тужилац за те наводе није пружио апсолутно ни један једини доказ.

Регион 15.04.2023 | 13:05
Објављене тајне “Скај” поруке предсједника Будве

Подсјетимо, Божовић је ухапшен прије два дана, по налогу СДТ-а а због сумње за чланство у криминалној организацији и неовлашћену производњу, држање и стављање у промет опојних дрога. Синоћ му је одређен притвор, а браниоци Мироје Јовановић и Данило Мићовић уложили су жалбу на рјешење о притвору.

“Заболе нас, ми смо криминалци”

У списима СДТ-а се наводи “да осумњичени Мило Божовић дана 22.02.2021. године кориснику пина YФИЦВИ шаље поруку садржине “Ми смо ван система”.

– Али морамо бити у систему – одговара му корисник.

А на то му Мило Божовић шаље поруке садржине: “Ма шта морамо, заболе нас ми смо криминалци”.

Одбрана у жалби на рјешење о притвору тврди да комуникације које му се стављају на терет као да су његове у смислу инкриминисаних радњи нису његове.

– Што се тиче окривљеног Мила Божовића није имао “Скај” комуникацију. Тужилац у том смислу – да се ради о комуникацији окривљеног Божовића, није пружио апсолутно ни један једини доказ, а суд се позива на Забљешку управе полиције. „Уличарски“ тон наведене преписке не указује на господина Божовића, већ на неко лице потпуно другог понашања и друштвеног угледа – наводе браниоци.

Како додају, та комуникација може бити било чија, као и да се у наредби о проширењу истраге се наводи да је окривљени Божовић наводно „комуницирао са својим кумом Милетом Ојдаинићем“.

– Та особа, који је обухваћен наредбом о спровођењу истраге окривљени Божовић заиста познаје, али са истим није у тој врсти односа односно нису кумови ни крштени ни вјенчани, нити на било који други начин, и ради се дакле само о познанству – навели су браниоци, преноси Дан.

Адвокати су истакли и да садржина Скај апликације представља незаконито прибављени доказ, а сваки покушај да се на било који начин уз одређених правних система Европе, јер о томе говоре начелни правни ставови великог броја држава, Италије, Француске, Белгије итд. да се ради о правном неваљалом доказу.

(Дан)  Фото: Вијести.ме

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Илија

15.04.2023 11:31

Имал ђе ту Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажни предсједник

15.04.2023 15:09

Прво треба протјерати мафију из тужилаштва па ћемо тек онда знати ко има. Код нас се иде до пола а од пола се не смије чачкати. Тако шеф нареди...

Name

бассовиол

15.04.2023 11:49

Географски кокаин стиже у луку бар преко границе у бања луку, баја човић милановић вучић пријатељи

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

15.04.2023 15:03

Па све бивше републике које су сад државе су у раљама нарко мафије и под надзором Великог Брата

ОДГОВОРИТЕ