ЦГ: Суд одлучио, Милу Божовићу притвор од 30 дана

Судија за истрагу Вишег суда у Подгорици одредио је притвор до 30 дана председнику Општине Будва Милу Божовићу, јављају подгорички медији.

Регион 14.04.2023 | 21:28
ЦГ: Суд одлучио, Милу Божовићу притвор од 30 дана

Претходно је притвор до 30 дана предложило Специјално државно тужилаштво (СДТ).

Како је раније изјавио портпарол СДТ и тужилац Вукас Радоњић, Божовићу се на терет ставља кривично дело стварање криминалне организације и три кривична дела: неовлашћења производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Божовић је ухапшен јуче у породичној кући, а претресен је и његов кабинет у Општини Будва.

Акције хапшења су по налогу СДТ изведене у више црногорских општина, а према незваничним сазнањима ТВЦГ, један од предмата односи се на шверц велике количине дроге.

Божовић је као члан коалиције за Будућност Црне Горе поднео оставку на функцију председника Општине Будва 30. децембра 2022. године, а поново је изабран 9. јануара ове године.

(Тањуг) Фото: Побједа/Мара Бабовић

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милан бл

14.04.2023 19:40

Хапшење једног од лидера српске странке и то пред изборе да не може учествовати на парламентарним изборима. Човјек побиједио у Будви са преко 50%подршке и од њега праве криминалца. Док му имењак лијечи душевне волу у Дубаију због губитка функције. Још једно понижавање српског народа у ЦГ. Срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.04.2023 20:20

Ако је "петљао" са дрогом да ли ми Срби треба то да подржавамо?

Name

Милко

14.04.2023 21:28

Нараво. Кад можемо подржавати доказаног лопова и издајника Додика, зашто не би и нарко дилер добио нашу подршку. Као што је има Нешић нпр.