Градоначелник Будве задржан у притвору 72 сата

Председнику Општине Будва Милу Божовићу одређено је задржавање до 72 сата, након саслушања у Специјалном државном тужилаштву (СДТ), преносе подгорички медији.

Регион 14.04.2023 | 08:00
Градоначелник Будве задржан у притвору 72 сата

Како је раније изјавио портпарол СДТ-а и тужилац Вукас Радоњић, Божовићу се на терет ставља кривично дело стварање криминалне организације и три кривична дела: неовлашћења производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Радоњић је саопштио да је полиција претходно претресала станове Божовића и друге просторије које он користи, преноси портал РТЦГ. Адвокат Мила Божовића Мироје Јовановић рекао је да није службено упознат са наводима који му се стављају на терет.

"Тужилаштво је мени, као изабраном браниоцу, забранило да остварим контакт са брањеником", изјавио је Јовановић.

Он је рекао да се није видео са брањеником по изричитом налогу поступајућег специјалног тужиоца.

"Ја као бранилац нисам службено упознат са наводима које му се стављају на терет. Ово је део неких политичких игара, али наредних дана биће више одговора него питања", рекао је Јовановић.

У четвртак ујутро су по налогу СДТ-а почеле полицијске акције хапшења одређених лица у више црногорских општина.

Божовић је ухапшен у породичној кући, а претресен је и његов кабинет у Општини Будва. Божовић је, према сазнањима ТВЦГ, приведен у оквиру акција спроведених након што је формиран предмет због стварања криминалне организације.

Државни тужилац и портпарол Вукас Радоњић раније је рекао да по налогу Специјалног државног тужилаштва, уз подршку и помоћ Европола, Специјално полицијско одељење, уз логистичку и оперативну помоћ Противтерористичке јединице полиције, предузима мере и радње у оквиру извиђаја у два кривична предмета.

Специјално државно тужилаштво наложило је хапшење више особа у неколико црногорских градова. Према незваничним сазнањима ТВЦГ, један од та два предмата односи на шверц велике количине дроге.

Божовић је као члан коалиције за Будућност Црне Горе поднео оставку на функцију председника Општине Будва 30. децембра 2022. године, а поново је изабран 9. јануара ове године.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ја сам опет

14.04.2023 11:42

хтио сам реци у затвор док не посједи али коса му је напустила блентаву главурину, јадна му је мајка која га родила и кад нема нистапаметније да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будва сија

14.04.2023 21:00

Лас Вегас.

ОДГОВОРИТЕ