Отворено ново поглавље у односима двије земље

- Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Азербејџана Илхам Алијев потписали су данас у Сарајеву Заједничку декларацију о стратешком партнерству двије земље.

Босна и Херцеговина 13.04.2023 | 14:46
Отворено ново поглавље у односима двије земље

Након потписивања Цвијановићева је захвалила Алијеву што је прихватио њен позив приликом недавне посјете Бакуу.

"Приликом посјете Бакуу примљена сам на најбољи начин од Алијева и позвала га у посјету БиХ. Предсједник Алијев је дошао да покаже да је пријатељ свих народа у БиХ, а то је показао и у претходном периоду", истакла је Цвијановићева на конференцији за новинаре.

Цвијановићева је рекла да је данас отворено ново поглавље у односима двије земље.

"У преходном периоду радили су на подршци и интервенцији нашој социјалној инфрастуктури, али и другим пројектима. Данас смо одлучили да направимо нови вид сарадње, рекла је она.

Цвијановићева је напоменула да сам назив Декларације говори да је донесена одлука да БиХ и Азербејџан буду стратешки партнери и тиме побољшају економску сарадњу, увежу бизнисе и дођу до бољих економских благодети, али и безбједносне сарадње.

Алијев је подржао БиХ и њене интересе и додао да ће бити успостављена заједничка економска комисија.

"Говорили смо о успотављању радне групе с циљем повећања трговинске размјене и конкретних инвестиционих пројекта. Заинтересовани смо за инвестиције посебно по питању енергетике", рекао је Алијев.

Према његовим ријечима, овом декларацијом су установљени нови путеви и градиће се нови односи.

"Када је ријеч о економији, успоставићемо комисију за економију између ове двије земље. На нама лежи велика одговорност, али сам увјерен да ће ове двије земље градити боље односе", оцијенио је Алијев. 

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Устав

13.04.2023 12:52

'Цлан предсједниства из реда српског народа'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

13.04.2023 13:07

Није, него -српски цлан предсједниства БиХ

Name

Хамдо

13.04.2023 13:12

Јесу ово они Азери сто тамане Армене заједно са Турском ?

Name

Едо

13.04.2023 13:35

Исправљас "новинара" који једину регуларну армију 90-их у БиХ назива такозваном. Ако ниста, лијепо је видјети да неко познаје устав.

Name

Баа

13.04.2023 13:41

Зеки умије у економију као и Мара.

Name

Ре

13.04.2023 14:23

Није вец је цлан милановицеве странке.

Name

Два црна гаврана

13.04.2023 15:25

А шта на ово вели прецедник додикмилораде..??!! Шта он да ради са руским гасом, коме ће да га продаје, коме да продаје м..а под бубреге..??!! Знаде ли ко..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

13.04.2023 17:41

Азербејџан је пун ко брод,своје паре имају за инвестиције,тако да нема условљавања политичког,али су превише слични Турцима,само како зарадити,тако да кад би инвестирали у наше потенцијле,не вјерујем да би Босна и Херцеговина више добила него они сами.

ОДГОВОРИТЕ