Нема ништа важније од разговора са Србима на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Рашки, на састанку са Србима на Косову и Метохији, да нема ништа паметније и важније да ради од разговора са Србима у јужној српској покрајини.

Србија 13.04.2023 | 14:22
Нема ништа важније од разговора са Србима на КиМ

Он је то рекао након обраћања бившег председника општине Звечан Драгише Миловића који је истакао да Срби на КиМ живе у тешким условима, као и да таква ситуација отежава и позицију саме Србије.

Миловић је навео да Срби на КиМ, од доласка мисије Уједињених нација и Резолуције 1244, пролазе кроз тешкоће, као и да је од тада 200.000 људи прогнано.

"После 24 године, доживљавамо терор од господина Куртија којима има једину, нескривену жељу да протера Србе и створи, не независно Косово, већ Велику Албанију. Европа на све то ћути", рекао је Миловић.

Он је поновио да Срби неће изаћи на изборе које организују привремене власти у Приштини јер, како је рекао, на Косову нема демократије.

"Нећемо изаћи на те изборе на северу, све док се не буде формирала Заједница српских општина. Нека свет и Европа виде онда о каквој се то демократији ради. Да видимо докле ће таква демократија да траје", поручио је Миловић.

Претходно је председница општине Косовска Каменица Тања Алексић изјавила да подржава председника Србије и српски народ на Косову и Метохији који више од 10 година чека формирање Заједнице српских општина.

"Срби са севера су изашли из институција јер нису могли да трпе тај терор", рекла је она и додала да се људи хапсе и рањавају само зато што су Срби.
 Алексић је напоменула да ће српски народ, и поред тога, остати на Косову и Метохији и затражила од председника Вучића да свим дипломатским средствима омогући формирање Заједнице српских општина.

Доскорашњи шеф оперативе за регион Север Александар Филиповић рекао је да српски народ на Косову и Метохији има само једну државу и једног председника, али да га људи свакодневно питају како да се сачувају од овог зла.

"Приштина и Курти неће стати, граде нелегалне базе, пуцају људима у леђа и од сваког Србина праве криминалца", рекао је Филиповић.

Он је указао да је један Србин оптужен за осам кривичних дела, а да је у оптужници за свих осам дела наведено исто време извршења.
 Филиповић се захвалио властима у Београду на томе што су стали уз Србе који су напустили косовске институције, али је затражио додатну помоћ од председника како би српски народ на КиМ "преживео терор" који свакодневно доживљава.

"Без јаке државе Србије, нема ни Срба на Косову и Метохији", поручио је он и додао да Срби на КиМ очекују од Вучића да им каже на који начин ће се даље односити према чињеници да они немају безбедносну сигурност која им је потребна.

(Тањуг) Фото: Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Уххх

13.04.2023 13:54

"Без јаке државе Србије, нема ни Срба на Косову и Метохији"...?! Рекао бих да обрнуто ал хајде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

13.04.2023 15:51

Ма пусти разговор. Уради нешто конкретно. Ти сваких шест мјесеци у Рашку на разговор а остало вријеме Београд на води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

14.04.2023 18:58

Како нема а дегустирање вина Мозе ли се гдје погледати комплетан снимак састанка са косовским Србима Било који

ОДГОВОРИТЕ