Мандић: Јутрошња акција хапшења није случајна

- Један од лидера ДФ Андрија Мандић је реагујући на привођење председника Општине Будва Мила Божовића оценио да је жалосно да се он, како је рекао, покушава прогласити највећим криминалцем у Црној Гори, а да се не удара на Мила Ђукановића који слови за шефа свих криминалних група, а ужива у Дубаију.

Регион 13.04.2023 | 10:54
Мандић: Јутрошња акција хапшења није случајна

Мандић је током седнице скупштинског Одбора за безбедност и одбрану рекао да се Божовићу на терет стављају тешка кривична дела.

Сматра да јутрошња акција није била случајна и да је намерно баш јутрос организована.

"Док његов имењак (Мило Ђукановић) ужива у Дубаију, који слови за шефа свих криминалних група, надређен и Зорану Лазовићу, али тамо се не удара", рекао је Мандић.

Мандић је рекао да је одавно поклонио поверење Божовићу још пре више деценија, да су дуго успешно и коректно сарађивали јер је он угледан Будванин, а уз то и материјално обезбеђен који нема никакве потребе да се укључује у било какве незаконите радње.

"Ми смо као лидери ДФ-а били жртве монтираног политичког процеса и верујемо да ће тужилац овде морати да понуди неке доказе. Има доста питања на која ћемо морати да добијемо одговоре", рекао је Мандић. 

Он је позвао премијера Дритана Абазовића да омогући да АНБ објави све податке о фамозној Седмој управи агенције, која је основана 1996. године а којом су управљали покојни Дарко-Бели Распоповић и Зоран Лазовић, касније. 

Све податке о њеном деловању, рекао је, јавност мора да добије с обзиром на то да је "то управа која је помогла у стварању организованог криминала у Црној Гори".

Он је рекао да су Мило Божовић и његова породица били опозиција режиму ДПС-а, угледна будванска породица, која је храбро изнела терет опозиционе борбе а на изборима прошле године Божовић је остварио убедљиву победу. 

Председник одбора Милан Кнежевић (ДФ) је на седници прочитао дописе Владимира Мандића и амбасадора Србије Владимира Божовића који су тражили да се преиспитају одлуке о њиховом статусу у Црној Гори и забрани уласка, уз напомену да су спремни да дођу и разјасне, како су рекли, лажне и монтиране оптужбе на њихов рачун.

На седници биће саслушани доскорашњи директор Управе полиције Зоран Брђанин, вршилац директора Агенције за националну безбедност Борис Милић и координатор Бироа за оперативну координацију органа обавештајно безбедносног сектора, Марко Ковач.

Нововић је тражио да се одложи саслушање њега и Шуковића, јер је у току акција СДТ и СПО. 

(Тањуг) Фото: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ух та политика

13.04.2023 09:07

Мандицу зато се и ти борис да додјес на власт,јер је познато да је власт сласт и нико ко обнаса ту функцију неје искрен и постен то је познато и птици на грани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јос несто

13.04.2023 09:09

И миле Додиг је глумио највецег постењацину кад је долазио на власт на тенку америцком,а данас постао највеци богатас зна се како и криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.04.2023 09:23

Ма доћи ће на ред Мило кад ови нижи пропјевају. Тако то иде. А те приче о поштењу зато што није у некој странци су смијешне. Лопов је лопов и тако га треба третирати. А политика да се кани правосуђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дража

13.04.2023 09:57

Мандић говори истину, сувише лако се Мило предао , наређено му је … Али овај нови је добио задатке , Дио договора може лако бити да Мило може задржати све што је “зарадио” То је та западна демократија … ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај

13.04.2023 10:29

Ста сад, према Мандицу зато сто је устварио убједљив резултат на изборима у Будви треба да буде недодирљив и застицен од процесуирања!? Или Мило је криминалац, мозе како хоце, а сад смо ми на власти па моземо ми како хоцемо!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xаxа

13.04.2023 10:30

Па Мандицу, јели он највеци или најмањи лопов то је небитно. Теби изгледа криво сто твоје лопове овде хапсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха

13.04.2023 14:47

Цуј Мандица, за лика који је "висе деценија" у политици казе да је материјално ситуиран и да нема потребе да се бави криминалом. Па друзе, ста ти имас прицати о његовом материјалном стању сад, након толико година у политици. Дај једном да неко од политицара упореди ста је имао прије политике, а ста сад. Али, ста ми имамо и прицати о политицару који изгледа као Ера Ојданиц, мислим на Мандица. Без увреде Ери, али цовјек се бави музиком, а не политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

13.04.2023 18:35

да није слуцајна, добро је испланирана

ОДГОВОРИТЕ