Србачки Цезар лидер омладинског акривизма у БиХ

Акцијом уредјења градског парка , данас су чланови Удружења градјана  „Цезар“ из Српца   на најбољи начин реализовали  вишемјесечни пројекат  под називом „Еко активизам младих  Босне и Херцеговине“.

Република Српска 12.04.2023 | 15:29
Србачки Цезар лидер омладинског акривизма у БиХ

Лијепо вријеме омогућило је да волонтери овог удружења, које је медју лидерима омладинског активизма у БиХ,  овај успјех обиљеже у природи још једном еколошком акцијом. 

"Од почетка ове године  указивали смо на значај  очувања мочварних , планинских и морских еко систама кроз дружење и едукативне радионице и радне акције на Бардачи,  Козари и у Неуму“, изјавила је извршни директор „Цезара“ Тања Шњегота.

Она је нагласила да је најбитније да су се млади чланови овог удружења повезали и успоставили сарадњу са младима из цијеле Босне и Херцеговине, а остварени резултати представљају мотивацију да наставе са еколошким активностима, односнои борбом за природу и здраву животну средину. 

Годинама раде на уредјењу градског парка у склопу кога дјелују Центар за дјецу и младе ометене у развоју и Дјечији вртић „Наша радост“.

У данашњој еколошкој акцији учествовали су и чланови локалног волонтерског сервиса, који су сакупили велике количине смећа и траве, те очистили стазе и уредили љетну позорницу у парку.

Иначе, пројекат „Еко активизам младих у БиХ“ проводи се у склопу Зелене мреже у Босни и Херцеговини, коју финасира амбасада Републике Италије у БиХ, а имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у  Босни и Херцеговини.

У општини Србац евидентирано је 55 носилаца културних, спортских и другуих манифестација којима је у општинској каси планирано 35.000 конвертибилних марака.

Медјутим, по методу и садржају рада, али по ангажовању младих различитог старосног узраста, квалитету рада и оствареним резултатима, па чак и на хуманитарном плану, Удружење градјана „Цезар“  представља примјер за остале, не само на локалном нивоу, већ и Републици Српској и Босни и Херцеговини. О томе говоре и бројна признања.

(БН/С. К.) Фото: Цезарови волонтери на дјелу

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Атко

12.04.2023 14:45

Све похвале за омладину Србца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2023 15:57

Све похвале за младе

Name

Оли

12.04.2023 15:59

Јели има Србац парк јер је иначе велика депонија смећа почевши од бус станице па надаље,баш јадно?

Name

Србац

13.04.2023 03:54

Маните се људи тог Цезара, па то је само једна од подружница СНСД-а гдје врбују и регрутују дјецу из основних школа да им буду гласачи. Има СНСД у Српцу још таквих подружница, рецимо Удружење жена. И обе ове подружнице су на буџету, а не дају Удружењу РВИ да имају запосленог радника већ три године. Са друге стране у општини и у јавним установама су запослили скоро све своје ухљебе који прије свега о послу немају појма. Има их као ситних светаца. Србац црна рупа и мјесто којем је одузета будућност. Мислим да у Српцу има више факултетских образованих људи него оних са средњом школом. Уче људи напорно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ српчанин

13.04.2023 06:19

Све је ово шупља прича,само извлачење пара прођите кроз Србац па ћете се увјерити,они само средину то код вртића,а остало ништа ,а у центру је толико смећа,аутобуска станица(сада је опћинско власништво)као депонија,а информација за овог што пита да ли има парк у Српцу па наравно да нема.

ОДГОВОРИТЕ