Осуђен на затвор јер је на смрт уплашио 1.100 комшијских пилића!

У необичном судском случају о којем су извештавали кинески медији, човек кога су медији идентификовали само по презимену Гу ове недеље је осуђен на затвор након што га је суд прогласио кривим јер је насмрт престрашио 1.100 пилића које су припадале комшији! Комшије су се свађале откако је комшија Зхонг без дозволе посекао Гуово дрвец́е у априлу 2022. године.

Занимљивости 11.04.2023 | 16:30
Осуђен на затвор јер је на смрт уплашио 1.100 комшијских пилића!

Суд у округу Хенгјанг у централној кинеској провинцији Хунан чуо је да је Гу одговорио тако што се ушуњао на Зхонгову фарму пилиц́а током ноц́и у више наврата.

Нејасно је које су Гуове намере биле, али батеријска лампа коју је користио изазвала је панику јата и док су се птице уплашене стисле у ц́ошак, стотине њих је умрло у налету који је уследио.

Први пут када је Гу ушао на имање свог комшије, изазвао је стрес код пилића тако да је умрло 500 пилиц́а. Полиција га је ухапсила и приморала да Жонгу плати одштету од 3.000 јуана (436 долара).

Али није се ту зауставио и вратио се на Зхонгово имање по други пут, овог пута убивши 640 пилиц́а.

У уторак је суд у Хенгјангу пресудио да је Гу намерно изазвао “губитак имовине“ Џонгу. Кинеске власти саопштиле су да је 1.100 мртвих пилиц́а процењено на укупну вредност од 13.840 јуана (2.015 америчких долара) преноси ЦНН едитион

Суд је наложио Гуу да одслужи шест месеци затвора са једном годином условне казне – казна за коју се наводи да је узела у обзир кајање које је Гу показао за свој злочин.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар