Република Српска кладионици мора исплатити 30 милиона КМ?

Буџет Републике Српске би веома лако могао остати без најмање 30 милиона конвертибилних марака, колико пред Окружним привредним судом у Бањалуци потражује кладионичарско друштво „Премиер Спорт“ из Источног Сарајева за накнаду штете у виду изгубљене добити.

Република Српска 11.04.2023 | 08:03
Република Српска кладионици мора исплатити 30 милиона КМ?

Уколико судска пресуда буде у корист „Премиер Спорта“, за губитак 30 милиона КМ биће најодговорнија министарка финансија Зора Видовић, која је игнорисала све претходне судске пресуде у овом случају, одбијајући да их изврши и тако умањи штету или пропуштајући да у законском року уложи жалбе на судска рјешења.

ПОСЉЕДИЦЕ ЗАКОНА ИЗ 2019.

Случај спора „Премиер Спорта“ и Министарства финансија РС заправо је последица Закона о играма на срећу, усвојеног 12. марта 2019. године, којим је Лутрији РС у власништву Милета Радишића, кума Милорада Додика, дат монопилистички положај у приређивању електронских игара на срећу.

„Друштво Премиер Спорт д.о.о. Источно Ново Сарајево поднијело је Окружном привредном суду у Бањалуци тужбу за накнаду штете у виду изгубљене добити, потражујући око 30 милиона КМ, те очекујемо да иста буде ријешена у нашу корист, јер због незаконитог дјеловања Министарства финансија РС, а што је доказано и пресудама, нисмо могли приређивати наше најпопуларније игре (електронске игре Бинго и Утрке паса) готово три године“, потврђено је Журналу из „Премиер Спорта“.

Ово друштво је посједовало лиценцу на десет година за приређивање електронских игара на срећу на уплатно- исплатним мјестима, која је важила до 17. марта 2019. године. Друштво „Премиер Спорт“ потом подноси захтјев за продужење лиценце, али је он одбачен као неблаговремен, мада из овог друштва тврде да су га поднијели у законском року, најкасније 6 мјесеци прије истека рока.

У међувремену је на снагу ступио нови Закон о играма на срећу, којим је приређивање електронских игара дозвољено само Лутрији РС, у власништву Милета Радишића, и фирми коју је Лутрија РС тек требала с неким основати.

Као партнер Лутрије РС појављује се фирма „Цасинос Аустриа ВЛТ АГ“ из Швајцарске, која „побјеђује“ на тендеру „Лутрије РС“ и заједно с Радишићевом фирмом оснива предузеће „Електронска Видео Лутрија“ (ЕВЛ). Новим Законом о играма на срећу РС тој новооснованој фирма дато је ексклузивно право приређивања електронских игара на срећу.

До данас није познато ко је власник „Цасинос Аустриа ВЛТ АГ“, а посебно је индикативно то што је ова фирма основана свега девет дана прије него што је објављен тендер Лутрије РС.

У тендеру је било прецизирано да фирма-партнер Лутрије РС треба да има десет година искуства у приређивању игара на срећу и минимално три милијарде евра промета у последње три године пословања. „Цасинос Аустриа ВЛТ АГ“ све то је успио постићи у свега девет дана.

Испоставило се, што је потврдио и Уставни суд РС, да је Влада Републике Српске приликом избора партнера за оснивање предузећа „ЕВЛ“ прекршила Устав, јер је погодовала да управо фирма из Швајцарске буде изабрана.

Потом су Лутрија РС и швајцарска фирма преко заједничког предузећа „ЕВЛ“ из Бугарске наручили хиљаду апарата за коцкање, које су поставили у објектима широм РС, избацујући из игре све остале кладионице.

Из „Премиер Спорта“ наводе да је данас, три године након ступања спорног Закона о играма на срећу, „ЕВЛ“ најјачи приређивач електронских игара на тржишту Републике Српске. Та фирма има 908 локација и чак 2233 постављена апарата, чак и у угоститељским објектима гдје електронске игре чини доступне малољетницима.

„Премиер Спорт, који је свој посао развијао 15 година, с мјеста најјачег приређивача, трогодишњим присилним неприређивањем електронских игара, гурнут је на маргине и нанесена нам је енормна штета“, навели су из овог друштва.

Пошто је постало јасно да иза цијеле приче стоји власт, која је у овом случају Додиковом куму Милету Радишићу омогућила монополистички положај на тржишту игара на срећу, „Премиер Спорт“ је кренуо у правну битку, а по тужбама овог друштва против Министарства финансија РС водили су се/још се воде спорови пред више судова у РС и БиХ.

Врховни суд РС је 8. децембра 2021. године донио пресуду којом је уважен захтјев „Премиер Спорта“ за ванредно преиспитивање, те је укинута одбијајућа пресуда Окружног суда у Бањалуци и предмет враћен нижестепеном суду на поновно одлучивање.

ИГНОРИСАЊЕ ПРЕСУДА

Слиједи пресуда Окружног суда у Бањалуци од 4. јануара 2022. године, којом је уважена тужба „Премиер Спорта“ против Министарства финансија РС. Истом пресудом Министарству финансија РС је наложено да у року од 30 дана од дана пријема пресуде поступи по пресуди и донесе други акт у корист „Премиер Спорта“. Једноставније речено, да том друштву изда лиценцу за приређивање игара на срећу на раздобље од десет година.

Зора Видовић је игнорисала судску пресуду, због чега је друштво „Премиер Спорт“ 18. фебруара 2022. године поднијело захтјев за доношење рјешења у складу са Законом о управним споровима.

Министарство финансија РС се уопште није очитовало у вези са овим захтјевом у законском року, због чега је „Премиер Спорт“ 11. марта 2022. године упутио бањалучком Окружном суду захтјев за издавања лиценце за приређивање електронских игара на срећу у кладионицама на раздобље од 10 година. Четири дана касније Министарство финансија РС, као неоснован, одбија захтјев „Премиер Спорта“ за продужење лиценце.

Због одбијања Министарства финансија РС да поступи по до тада донесеним пресудама, Окружни суд Бањалука 16.јуна 2022. године доноси нову пресуду којом поништава управни акт Министарства и директно одобрава „Премиер Спорту“ продужење лиценце за приређивање кладионичарских електронских игара за период од 17. марта 2019. године до 17. марта 2029. године.

Ваљда је у том тренутку и сама Зора Видовић схватила какве све штете могу настати по буџет РС, па је Министарство финансија 21. јула 2022. године поднијело захтјев Уставном суду РС да преиспита одлуку бањалучког Окружног суда. Колико Зора Видовић заиста води рачуна о јавном новцу и интересу показује чињеница да је Уставни суд одбио захтјев министарства на чијем је она челу и то „због неблаговремености“. Ријечју, пропустили су законске рокове да уложе жалбу.

У коначници, друштво „Премиер спорт“ одлучило се да Окружном привредном суду у Бањалуци поднесе тужбу за накнаду штете за изгубљену добит, потражујући око 30 милиона марака.

С обзиром да је цијела ствар од самог почетка спорна са више аспеката -  од давања монопилистичког положаја Радишићевој „Лутрији РС“, намјештеног тендера и избора фирме из Швајцарске за партнера, неизвршавања судских пресуда и пропуштања рокова за жалбе од Министарства финансија РС, веома је изгледно да ће „Премиер Спорт“ добити спор, а да ће буџет РС бити мањи за најмање 30 милиона марака.

У оваквом расплету ситуације, сасвим је извјесно да ће бити обрачунате и камате за сваки дан изгубљене добити кладионичарског друштва из Источног Сарајева, чиме би укупна штета по буџет РС била значајно већа.

На питање Журнала да ли се размишља о измјенама Закона о играма на срећу, којим је монопол у тој области дат једној, власти веома блиској фирми, из Министарства финансија су одговорили да они у „континуитету анализира примјену закона“, те да евентуалне измјене тог закона могу услиједити ако за тим укаже потреба „након одређених анализа“.

Још су навели да је од доношења новог Закона о играма на срећу приход од накнада од приређивања и пореза на добитке у овој области износио 43 милиона КМ у 2019. години, 48,88 милиона КМ у 2020. години, 68,25 милиона КМ у 2021. години и 94,16 милиона КМ у 2022. години. Навели су да су ти приходи значајно већи у односу на вријеме важења претходног закона - у 2018. години тај приход је био 27,9 милиона КМ, а годину дана раније 24,9 милиона КМ.

(зурнал.инфо)  Фото:Цапитал

Коментари / 102

Оставите коментар
Name

Јаффа

11.04.2023 06:10

Судство је дно дна. Највећа брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

11.04.2023 08:22

Шта је сад судство овдје криво? Ниси прочитао или ниси разумио па лупаш?

Name

Борац

11.04.2023 09:13

Олаксавајуца околност за зору је сто је била пијана.

Name

Реееее

11.04.2023 09:55

Министарка у затвор,није на време уложила жалбу.Узете велике паре

Name

С

11.04.2023 10:28

Тачно је то, али овдје је Министарство игнорисало судове.

Name

Србац

11.04.2023 10:45

Зоро гладни смо

Name

Милету Радишићу

11.04.2023 11:15

Читај, породици Додик! Нема у овој кори од банане, пардон, назови држави, никаквих случајности - све је испланирано, све је израчунато, и све се зна : гдје ће, шта ће и колико ће!

Name

д

11.04.2023 13:48

Како су овако селетковани од зла оца а још горе мајке.

Name

yyy

11.04.2023 06:13

па то власт косе кладијо изгоријо дабогда на огњу зивом сто није залозијо своје а не тудје срамвас било и бога и народа ако имате и трунку мозга и образа али ви незнате стаје образ и цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2023 09:06

Знаш ли,шта си написао?мислим,да се и Вук,цревени.

Name

Реееее

11.04.2023 10:10

Видовић у затвор заједно са Слободанком.Треба поднети кривицну пријаву за одговорност,све раде у инзересу Радишића.Шта ради сипа

Name

Теги

11.04.2023 14:35

Зора заједно са Слободанком Поповић (Радукић) су све наштимали Милету Радишићу против закона, људи их тужили и држава ће платити 30 мил. Шта ради тужилаштво има ли кривичне одговорности па онда на Туњице. Ко је крив за 30 мил

Name

Радукић Јовиша

11.04.2023 14:51

Слободанка Поповић из Министарства финансија све искројила за Радишиће. Сваки мјесец иде коверта за њу и госпоџу министарку, цијела држава то зна. Шта ли весели тужилац ради, оштетили државу за 30.000.000 КМ и нико није крив, хахаха. Ово нема у Суринаму

Name

бањалучанин

11.04.2023 06:17

мајку вам лоповску докле ви мислите да правите будале од овог народа? па у тој влади мајмунској нашој нема нико поштен...да вам мајкулоповску

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2023 09:06

Нека си им рекао.

Name

Реееее

11.04.2023 09:45

Само багру у затвоф чуј пропуст да се не зали,неко узео паре огромне

Name

Нада

11.04.2023 06:19

И ко ће за грешке одговарати, онај дио грађана Републике Српске који је поштен и што не краде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провизија

11.04.2023 06:42

У затвор Свјетлану Поповић која је сакрила захтјев Премиера за продужење лиценце. Правда за Бојану Букарац која није ништа крива.

Name

Узас

11.04.2023 07:29

Гледај ти ста се ради.

Name

ре

11.04.2023 07:46

То само код нас може да кладионице што залуђују, замајавају обмањују и пљачкају омладину траже изгубљену добит, као да су то термоелектране које производе и продају струју па да изгубе добит. Стравично.

Name

Ре

11.04.2023 08:03

Пљачка се наставља. Одговорни се награђују још вишим функцијама. Умјесто да својом имовином намире штету и добију дугогодишњи затвор они све више напредују.

Name

РУИС

11.04.2023 10:04

Није Свјетлана Поповић крива што Бојана Букарац протоколише документа сваких 6 дана. Свјетлана Поповић се успјешно бави другом врстом криминала, она дозвољава рад приређивача за игре на срећу на бази захтјева, а рјешења издаје након 4 до 6 мјесеци. Приређивачи за то вријеме не плаћају накнаду буџету РС али зато њој плаћају 500 КМ по уплатно исплатном мјесту. И тако годинама па је госпођа Свјетлана Поповић успјела од те уштеђевине да купи викендицу у Шпанији. Шта ради СИПА?

Name

СпС

11.04.2023 10:07

Марина Селак је била златна за ове двије она је бар радила са дрогом није правила штету држави. Зарадила паре и сада отишла у нотаре и лагано. Има још пар нелегалних клубова али то је потпуно природно, хахахахаха

Name

Ре

11.04.2023 10:11

Добра робија чека одговорне,кривичне вец спремне

Name

Ре Нада

11.04.2023 13:03

Нема грешке! Кад су паре у питању паре они не гријеше. То је пажљиво осмишљена пљачка, једна од многих.

Name

Ре Руис

11.04.2023 13:06

Начелник одељења за одобрења, обраду пореских пријава и анализу у Републичкој управи за игре на срећу Свјетлана Поповић, позната стралета из Лакташа с краја 90 тих је лично сакрила захтјев и документацију Премиера за продужење лиценце чиме је изазвала штету по буџет Републике Српске у износу од 35 милиона КМ. Ето па нека МУП РС провјери наводе.

Name

Медо

11.04.2023 06:20

Људи моји да ли има краја овом лудилу, сваки дан задузивање а разбацују се на све стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора Видовиц

11.04.2023 07:58

Краљица коцке, буџета и грађевине

Name

Ре медо

11.04.2023 10:12

Устај народе све опљцкаше Радисици

Name

Ми

11.04.2023 06:33

Додик се бави уништавањем породица, исисавањем новца путем кладионица и др

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2023 08:06

Снашо бурлина у модерним страним цвикама имаш ли представу како ти борац РС живи код бурле тајкунског криминалца у РС.

Name

ре

11.04.2023 09:08

Што трошиш цркавицу у кладионицама,уместо за живот са породицом.

Name

Мајка

11.04.2023 06:34

До кад це се висе само Радисиц спомињати?? Па тај цовјек и његови синови су висе зла нанијели овој дрзави од короне

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

11.04.2023 07:24

Радишић је параван.Наравно награђен је,али зна се ко је стварни газда свега и оне зграде и лутрије и свега осталог

Name

Зграда

11.04.2023 08:09

Нека да неколико спратова своје зграде дотичној фирми и тако јој надокнади штету.

Name

Реееее

11.04.2023 10:16

Радишићи осовина зла

Name

Мрки

11.04.2023 13:19

Види се из авиона да је земљу преузела мафија и нестручни људи.На крају свега ипасаштају поштени људи.Ко задњи изађе нека угаси свијетло.

Name

Словенац

11.04.2023 06:36

Способна зора нема шта чудо од министарке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реееее

11.04.2023 10:12

Нашта је навратисе Радишићи,на велику робију дугогодишњу.

Name

Ре словенац

11.04.2023 10:17

Зато це у затвор данас вец поднета кривична пријава

Name

Спас

11.04.2023 06:40

Како да се спасимо од кладионица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

11.04.2023 06:51

Питај Милу, то је отац нације. Јбг. Цоек ради ли ради, Па ако ради мора и имати

Name

Тешко

11.04.2023 07:32

Опасна болест, гора од дроге и алкохола ! Власт чак подупире ову грану "привреде", у мјесто да све ово забрани !

Name

Ре

11.04.2023 08:11

Какво спашавање! Отварају се преко пута школа, да дјеца имају гдје на велики одмор и послије школе. Преко пута самог улаза у Бањалучку гимназију отворене двије.

Name

Милос

11.04.2023 06:45

Све је то издоговарано, колико, када....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еуро партy

11.04.2023 06:47

Приватизовали су све,пар породица,туга и жалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

11.04.2023 06:47

Кад му де то исплати , у припреми је куповина зграде!! Акцине су у току...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВЛ

11.04.2023 06:47

Зора извлачи паре од бинга преко фирме СЕНЕТ чији је власмик Срећко Радишић. На тај начин пљачкају државну Лутрију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2023 09:09

Ентитетску, јер Лутрија БиХ добро послује.

Name

Реевл

11.04.2023 10:18

Само у затвор министарку

Name

Ја све знам Ренато

11.04.2023 15:00

Да ентитску Лутрију пљацкају зато је у минусу, Радишићи поставили Шаулу за директора да покрије сав криминал, а довели га из своје приватне фирме. Ставили свог потрчка Зарка Кукица да контролисе Лутрију којег је довела Слободанка Поповиц, где је СИПА једино они могу ово кривицно гонити

Name

Драган

11.04.2023 06:49

Радују ме овакве вијести...само наставите, ја сам узео Канадско држављанство тако да немам никаких емоција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Евл2

11.04.2023 09:06

Није срецко власник, давно су они то пребацили на неког родјака

Name

#

11.04.2023 06:50

Па мислиш да ово није свјесно урађено да би се из буџета на овакав начин извукао новац за поједине грађане то се ради годинама уназад кроз разне намештене спорове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небо

11.04.2023 11:22

Зар радовање није емоција????? Ове сто оду па паметују највисе волимо.

Name

Нисам Озренац

11.04.2023 06:53

Није Зора заборавила поднијети жалбу већ је намјерно пропустила рокове.И у овом послу од 30 милиона уталити ће се наш добри Миле.Иначе као да би суд смио пресудити другачије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2023 07:05

Још једна пљачка.

Name

Иран

11.04.2023 06:53

У ирану нема кладионица, нема голих зена, бракови потпомогнути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2023 08:12

У Сјеверној Кореји исто. Можеш да бираш гдје ћеш.

Name

Желимир

11.04.2023 07:03

Није зора мутава то је милетова школа. Па неко милионче да се надје за црне дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Желимир

11.04.2023 07:05

Богата република па нека и зорки нека узме није грех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порезник

11.04.2023 07:05

Па људи моји радисици једини не плацају порезе иако им је само 5%, а осталима 20%, а о пдв да не прицамо. Нека неко провјери

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

11.04.2023 07:18

У Бањалуци на сваком цоску кладионица...све се затвара само кладионице се отварају...не знам цему толике кладионице и засто се то дозвољава?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.04.2023 09:09

Не иди тамо.

Name

Србо

11.04.2023 07:18

Још кад унук дође из мрског Сарајево са обуке и замјени бака Зору, био је на обуци код Беванде минђушара како сад иде до Сплита породици ,гдје се сад ухљебио ,имали Ауди на располагању,колико је он километара скршио на наш рачун идући у Сплит породици, воли он БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

11.04.2023 09:57

Нису само кладионице у РС има их и у Федерацији гдје су највише сиромашни тјеше се са том овисношћу.. Богати не залазе тамо само гуле паре и владају са њима . Зора и Беванда су Додикови и Цовицер. РС има увид за минусе а у Фед. Немо ко да контролисе финанције јер су одавно у власништву ХДЗа и као све је уреду?!!?

Name

Гедзо

11.04.2023 07:22

Тако Додик функционусе. И сад це да подијели новац са кладионицом. Додик це се потрудит да кладионици буде исплацена стета. Тако је Додик намијестао и дијелио паре са свим инвеститорима који су тразили отстету. А доводио је лазне фирме из Словеније и одсвакле, све које су биле под оптузбама у својим земљама. Као она у Словенији. И то их доводио пред изборе да уједно добије и побједу а и заради са мафијаским фирмама. Али мозе Додик и из будзета узимат колико хоце. Наизмисља безброј јавних набавки и то по трипут вецој цијени..Милорад Додик је криминалац. Није он патриота. Али хајд ти то објасни Србима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2023 12:01

Тако је. Залосно је сто такав Сотона влада овим напаценим ентитетом. Али са оваквим народом се мозе како криминалци зеле. Срамотно је данас бити Србин у Републици Српској. Народ без будуцности, у нестајању, ваљда смо то заслузили, много смо гресни и јадни, без духовности, циља, виталне снаге. Људски олос испливао на поврсину.

Name

Сваста

11.04.2023 07:23

Коцкање је болест зависности и требало би бити најстрозије законом забрањено а не да коцкарнице ницу као пецурке послије кисе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизнис

11.04.2023 08:15

То је сада најбољи бизнис. Жалосно али истинито. Умјесто да се отварају фабрике, отварају се коцкарнице. Ето, таква смо ми држава. Успјешна, што рече велики вођа.

Name

Ре

11.04.2023 12:09

Као и кокаин и остале дроге сто их дрзава дилује по БиХ. Алкохол се подразумијева, бар у РС, а производи га и Велики Водја и скромна му породица. И Клошарац Томпус препродаје алкохол. Дрогса алкохол, кладиионице, силиконизиране спонзорусе ( некада се то звало проститутке), то је налицје ове власти која “ његује традиционалне породицне вриједности”?

Name

Ха Ха

11.04.2023 07:29

Да "власт"брине о сопственом народу, кладионица и коцкарница неби ни било, да не говоримо о дроги које има на сваком ћошку, да има воље, нестло би је за 24 сата, али једноставно нема, похлепа је јача и од части и од поштења ! Знимљиво да је проституција забрањена,илегална а све ово је дозвољено ,легално !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.04.2023 07:48

Нису коцкарнице уопсте толики проблем, тамо иде ко хоце, проблем је у томе сто су постављени апарати у сваку кафану. Нема локала гдје нису поставили своје апарате. ТРЕБА ЗАБРАНИТИ КОЦКУ У КАФИЦИМА

Name

Оооо

11.04.2023 07:41

Сунце ти жарко мафија заробила све кладионицеее главна привредна грана ! Перу паре на све стране уградјују исисавају зграде од Србије црне гире русије тунгузије турске пуне две прљавог капитала зарадјрној на овој јадној спрзеној земљи ратом и криминалом зло 20 и 21 вијека! Пљацка стољецаа траје 30 година ид рата лопови харају подерали дрзаву еx Југославију умрезени квази политицари лазни националисти! Зло големооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.04.2023 07:54

Паре од народа.А народ цути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацов из рова

11.04.2023 07:54

ОООООО БУУУУУРЛООООО ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.04.2023 07:57

Шта је заједничко силним милионима, Радишићу, судовима и минисарству? Миле свима одређује судбину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

11.04.2023 08:02

Бака Зорка је само за отварање лифтова и унистење банки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

11.04.2023 08:02

Затвори их и протјерај са територије Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.04.2023 08:16

СУДИЈЕ, ПА ТО ТРЕБА ДА ПЛАТЕ ОНИ ,КОЈИ ПРАВЕ ПРОПУСТЕ У РАДУ. А НЕ СА БУЏЕТА ЈЕ КОЈИ СЕ ОТМЕ ОД ЗДРАВСТВА, ШКОЛСТВА. БАНДО ЈЕДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

11.04.2023 08:16

Људи које кладионице, па видите да су они преко 1000 апарата поставили по кафицима!! Постоји ли ико да забрани коцку барем по кафанама да нам омладина бас скроз не пропада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

11.04.2023 08:36

Ма какво судство, људи ми смо дозволили да нас пљацкају и смију нам се примитивци и ове руралне фаце. Они нама судбину кроје. Ја кад видим ову снасу ја би се ранио. А народ нико ниста сви се предали, дизите буну док је вријеме. То су јајаре они се напљацкали а били кокосари, немају осјецаја оставили би нас да поцркамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

11.04.2023 08:40

Једна Албанија забранила коцкарнице а код нас је то једина "економија". Поставиш једну овакву у фотељу министра и све комбинације су у игри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајку вам васу

11.04.2023 09:02

Највеца багра и сједи у правосудју! Нико ни трунке достојанства ни образа нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

11.04.2023 09:03

Гледам на тв долази диктатор у неко село обезбједјење као код бајдена. Поворка аута под ротацијама , село неко нигдје никога. То је пораз свега сто је вриједно и за какву слободу смо се борили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.04.2023 09:05

Осим што ће се исплатити 30 милиона КМ из буџета + камате, да ли ће кривично одговарати особе које су криве за оштећење буџета? Ко би требао поднијети кривичну и да ли то може група грађана Републике Српске, појединци, нека удружења? Да ли ће се овако пиустити да уништавју Републику Српску? Не требају нам ни Бошњаци, ни Хрвати, странци, нашу Републику Српску ће уништити Милорад Додик и његова војска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.04.2023 09:37

Још једна безкурпулозне пљачка буџетских средстава иза којих јасно стоји име нашег квазигенерала

Name

Здјдод

11.04.2023 09:07

Упорно понављам - укините ту надрирепублику ради српског народа. РС је постала крвопија управо за Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма не, нисам ја мућкао

11.04.2023 21:29

Ови из СНСД надмашили Шојића. Нисам ја мућкао, јо ови што мућкају. Ја јесам мућкао, али у складу са прописи. Мислим да не би требало, да идем у ћорку. ???????

Name

Сагитариус

11.04.2023 09:10

Ово је " школски примјер" класићне намјештаљке, и веома добро одрађен посао, у договору између суда, кладионице и министарства финансија РС, како из државне касе извући и међусобно подијелити 30милиона км! Мафијашка криминална хоботница из врха власти у РС на дјелу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исти бизнис!

11.04.2023 09:19

Интересантно другарство јер је и Цовиц ,ХДЗ власник лутрије Федерације. Медији су давно објављивали о власништву Потпомажу се другари зато се и Цовиц бори да је глави да крије лоповлуке у Федерацији. Беванда је његов као Зора Додикова. Хоце сами са собом да буду на главним функцијама гдје су паре од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

11.04.2023 09:27

Са оваквим добро и хљеба имамо ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

11.04.2023 10:27

Уауауаааа Радишићи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

11.04.2023 10:45

Свака шуша наплаћује милионе а борцима к.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена, БЛ

11.04.2023 12:46

Ма честитам....довели сте ову државу до самога дна...багро мафијашка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

11.04.2023 13:59

Само ви пишите да је Зора пијана.она зна направити паре за себе и још понеког.мислилите да је забправила улагати жалбе.код тако великог апарата који све прати чисто сумњам.шишај Зоки овце и жива била.

Name

Марко

11.04.2023 14:55

Требал ико РС иста исплатити јебем те неспособну. Само водите овај народ у пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВА М.

12.04.2023 05:59

Шта, да народ плаћа игре "шибицара"? Да ли је ово нека људска заједница или Конго и дијаманти ? Све то што пишете је некаква игра са "лудацима"!? Народе, забога, зауставимо ову мафију !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

12.04.2023 06:22

па то се договори да се закасни са жалбом јер се паре дијеле и то народне наравно.Да имамо тужилаштво било какво ту постоји злоупотреба због нечињења и пресуда лагана али у оваквој земљи са оваквом влашћу мафијашком гдје се све ради само због пар људи све може.добро је па ће доћи свему крај па и овим лоповима а многи ће говорити да су морали красти јер су били натјерани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бинго

12.04.2023 19:41

Оцигледна намјестаљка, уиграна комбинација са судством и појединцима из власти са криминалцима из игара на срецу. Ма погледајте да на улазима у средње сколе у кафанама имају постављени апарати па цак и самостално кладионице. Ко је издао одобрење да се на таквим мјестима уопсте отвори кафана или кладионица?? Највеца пљацка градјана је управо од стране приредјиваца игара на срецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

12.04.2023 19:51

Највеци пљацкаси градјана су управо ови приредјиваци игара на срецу који има у појединим мјестима на улазима у средње сколе. Свеједоци смо задњих дана да је неко из Бијељине освојио добитак од око милион ипо, па цак и тв бн је ову лаз пласирао градјанима, јер то није истина. Добитак од 30 хиљда КМ нису хтјели исплатити Бањалуцанину правдајуци то софтверском греском, а да исплате висе од милиона, који апсурд? Цудим се бн да лазе и обмањује градјане дајуци легитимност пљацке градјана. Циста лаз. Познато је како су и својевремено намјестани добици аута са бинго воза. Нема код нас великих добитака а да то није намјестено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги народе

13.04.2023 03:45

Кад се политицари тразе на дну дна, онда се заврси са оваквом власцу: неспособном, поткупљивом и поквареном до коријена. Не заносите се глупостима: неце то бити никаквих оптузница, нико неце видјети дана затвора, нико неце фотељу изгубити због оваквог нацина рада. Не надајте се бољој будуцности, јер за њу нема ни услова ни разлога. Спремите се да испратите дјецу која це цим одрасту отици негдје далеко од ове и овакве дрзаве. Или то, или се пробудите из тог полусна у коме сте вец деценијама, и протјерајте ову и овакву власт. Мада страхујем да це на крају Додик бити само замјењем неким новим додиком, неспособни министри другим (такодје неспособним) министрима, једна група лопова це само бити замијењена другом групом лопова. Мозда заиста није до лопова, него до нас.

ОДГОВОРИТЕ