Истрага још траје, а починилац познат, налази се на лијечењу

Породица Сантрач из Бањалуке још чека окончање истраге након што им је 23.марта испред куће у насељу Старчевића запаљен аутомобил.

Република Српска 10.04.2023 | 21:47
Истрага још траје, а починилац познат, налази се на лијечењу

Страхују да ће се комшија Здравко Чолић, који је аутомобил запалио, вратити кући са психијатријског лијечења јер се то дешавало и раније. 

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука одговарају да још није формиран предмет. 

Питање на које нисмо добили одговор је ко је надлежан за овакве случајеве?

Аутомобил породице Сантрач, стар три мјесеца, готово у потпуности је изгорио а штету немају од кога да наплате.

Татјана, која је прва примијетила блијесак испред куће, прича да се све догодило изненада и да још не могу вјеровати шта их је снашло.

''Позвали смо ватрогасце и полицију јер сам примијетила кад сам излазила да има канистер вани, тад је дошао и тај комшија који је у ствари запалио аутомобил, почео је и он да гаси пожар, након пар минута се онесвијестио, ми у том моменту нисмо знали да је он починилчац дјела, Ја кад сам остала кући са дјецом прегледала сам камере које имамо на кући, тек кад га је хитна помоћ одвезла ја сам видјела да је он у ствари запалио аутомобил'', рекла је власница аутомобила Татјана Сантрач.

Са комшијом проблема, тврде, нису имали. Чолићу су, истичу у породици Сантрач, помагали кад је у својој кући активирао бомбу. 

''Ми имамо сазнања да је посљедњу годину дана два пута боравио на лијечењу у психијатрији, што није дало неког значаја јер сваки пут све горе и горе се понаша, чак је и комшијама пријетио да ће их и убити и запалити имовину. Плашим се да изађем на улицу јер не знам шта му сљедеће може пасти на памет, да ли може запалити мене дјецу, бацити бомбу. Апелујем да институције ураде свој дио посла да се такво лице смјести у адекватну установу како се тако нешто не би никоме дешавало'', изјавила је Сантрачева. 

Истрага у овом случају још траје. Тужилац је наложио полицијским службеницима да изврше увиђај на лицу мјеста и да предузму све потребне истражне радње, кажу у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

По прикупљању свих доказа Окружном јавном тужилаштву Бања Лука, од стране полицијских службеника ПУ Бања Лука, биће достављен извјештај због почињеног кривичног дјела, "Оштећење и одузимање туђе ствари из члана 240. КЗ РС",  у редовној процедури.

По запримању извјештаја Тужилаштво ће формирати предмет и додијељити у рад поступајућем тужиоцу, који ће одлучити о предузимању свих даљих потребних радњи у наведеном предмету.

У међувремену становници Старчевице, њих око 80, потписали су и петицију којом траже да се Чолић смјести у адекватну установу како не би угрожавао животе људи и њхову имовину.

Ко је надлежан за овакве случајеве питали смо бањалучки Центар за социјални рад али одговор нисмо добили! 

(БН) Фото: Уступљена фотографија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Брада

10.04.2023 21:58

Надлезан је пријеки суд посто овај земаљски се бави глупостима. Само мотку па у мраку иза цоска доцекате будалу. Ако неце нико, скупите паре и платите, на тој Старцевици имате хулигана на сваком цоску. За 100 евра це га пребити тако да неце знати ни ко ни ста га је снасло. Таква дрзава такав снсд систем. Није их брига за обицног цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

11.04.2023 06:44

Ти си гори лудак од оног који је запалио ауто

Name

ре Брада

11.04.2023 07:37

Е брада брада глуп си да глупљи не можеш бити!!Лице које је психички обољело нема кривичну одговорност нити може уопште бити санкционисан!!Ти би обољело лице млатио и тебе би требало стрпат у затвор!!Проблем је што у Б.Луци уопште не постоји установа затвореног типа као рецимо на Сокоцу за психички обољеле и таквим лицима у Б.Луци уопште нико не помаже нити их лијечи адекватно!!

Name

Брада

11.04.2023 18:07

Ево снсд адвоката да ми кажу како треба пустити институције да раде свој посао. У БЛ постоји таква установа и болница али су врата широм отворена откад сте ви комуњаре опет зајахали српски народ. Шта треба, психички болестан, иде около пали комшијама имовину, и никакву одговорност не сноси? Какав ви то систем и ред заговарате? Де нек мени само приђе мојој имовини за коју сам зној и крв пролијево.

Name

#

11.04.2023 04:59

Овог су послали бар на лијечење а шта је са онима у згради Владе што уништавају имовину и будућност свих грађана

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЛИ

11.04.2023 05:45

Гонити на Соколац на лијечење а не да насеље стријепи од лудог човјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Сипка

11.04.2023 06:07

Постовани, молим вас да полуинформације не износите у јавност. Срамота је то сто радите. Засто не објавите информацију у потпуности

ОДГОВОРИТЕ