У Британији по први пут у свету пас лечен од алкохолизма!

У Британији је први пут у свету један пас је лечен од алкохолизма. Пас је лечен од зависности од алкохола од стране спасилаца животиња Коко, двогодишњи лабрадорски пас, доведен је у Wоодсиде Анимал Ресцуе Труст у Плимптону, Девон, са још једним псом након смрти њиховог власника.

Магазин 10.04.2023 | 15:18
У Британији по први пут у свету пас лечен од алкохолизма!

Особље спасилачког центра за псе каже да су пси постали зависни од алкохола када је њихов власник оставио пиц́е пре него што је заспао. Животињама је била потребна хитна помоц́ убрзо након што су стигле након што су патиле од нападаја.

Док је један пас касније угинуо, Коко је успео да се опорави након што је лечен од одвикавања од алкохола. Коко је остала под седативима четири недеље како би избегла нападе

Wоодсиде Анимал Ресцуе Труст је написао на друштвеним мрежама: “Одвикавање од псец́ег алкохола, прво за нас. Желели бисмо да вас упознамо са најновијим чланом Дунроаминове јединице за специјалну негу, љупким дечаком по имену Коко“,наставља се у објави.

“Коко је са нама више од месец дана, од када је стигла на интензивну негу. Његова прича је трагична и сведочи колико је наша јединица за специјалну негу витална.”

Након што је стигао са својим псец́им пријатељем након смрти његовог власника, он и његов сапутник су се брзо разболели. Коков пријатељ је више пута одговарао, а убрзо је и Цоцо почо да се уклапа. Срец́ом, ветеринар је у то време био на лицу места и био је у могуц́ности да пружи хитну помоц́, али нажалост Коков пријатељ је преминуо упркос нашим најбољим напорима.

„Коко је и даље био озбиљно лоше и захтевао је 24-часовну негу. Постало је јасно да пати од симптома повлачења. Ово је скуп симптома различите тежине који се јављају код особе као резултат престанка употребе алкохола или психоактивних супстанци у великим количинама.” каже се у објави центра за спасавање животиња преноси британски телеграф

Центар је рекао да се нада да ц́е Коко на крају бити усвојен.

Те додају: “Тако смо захвални што смо сада ван опасности и Коко је прекинуо све лекове и сада почиње да се понаша као нормалан пас. Још није спреман за усвајање и иако се чини да се физички опоравио, психички је још увек веома узнемирен с времена на време.”

На крају да додамо научници су открили да ај-ај лемури и спори лори воле да пију алкохол. Експериментално је утврђено да животиње увек бирају нектар са вец́им садржајем алкохола, односно чине то свесно.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар