Предсједниче БОРС зашто понижавате борце и ћутите?

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Радислав Дончић, упутио је отворено писмо предсједнику Борачке организације Републике Српске Радану Остојићу, којим му се обраћа, како наводи, прије свега као борац Војске Републике Српске, који је био на ратишту о којем БОРС већ данима ћути, а то је Костреш код Дервенте.

Република Српска 07.04.2023 | 15:56
Предсједниче БОРС зашто понижавате борце и ћутите?

- На почетку ћу Вам поставити неколико питања, на које нам нисте одговорили ни Ви, ни људи који сада представљају Борачку организацију Републике Српске. Кажите зашто сте допустили да одржи скуп и одликовање хрватских војника од стране њиховог предсједника Зорана Милановића и зашто ни један протест није одржан тај дан или сутрадан у организацији БОРС-а?

Даље, реците нам зашто нема протеста до дан данас? Чега се бојите и ко вас држи у шаци? Зашто нисте распустили локалну Борачку организацију у Дервенти која је такође на све ћутала? – пита Дончић.

Дончић пита предсједника БОРС-а зашто даље ћути на понижавање бораца кроз мјесечну накнаду у висини од 2 КМ за борце који су били у зони борбених дејстава.

- Уз то стално нешто чекате и обећавате, помажући тако власти да купује вријеме. Када погледам јучерашњу Скупштину БОРС-а у Дервенти, видим да окривљујете неког предсједника Скупштине ове општине и Зорана Милановића.

Нико не смије рећи ко је заиста крив и зашто су институције Републике Српске допустиле да се ово деси. Нико не смије рећи да је Жељка Цвијановић била у Загребу, уочи тог срамног догађаја. Нико не смије поменути сусрет Милановића и Додика након одликовања ХВО-а у Јајцу, за злочиначку акцију „Маестрал“.

Не смије нико ништа да каже, јер постоји спрега појединаца у Борачкој организацији Републике Српске и врха власти. Ти представници су вјероватно купљени или уцијењени, а на крају испаштају борци, које понижавају на овај начин – каже Дончић.

Истиче да су то неки од разлога зашто се активирао у вези са борачким питањима, што не може допустити понижавање бораца недјеловањем и пасивноћу оних који треба да се боре за њихова права.

- И зато треба да Вас буде срамота институције и људи коју представљате, а не да прозивате мене и моје саборце, са флоскулама да се политика умјешала у БОРС. Не бих се ја никада мијешао да сте ме позвали да подржим ваш протест, али нисте, јер протеста није ни било.

Ипак, нисмо сви купљени, има у овој нашој Републици слободних људи и ти људи више никада неће дозволити понижавање не само бораца него и читавог народа. Нека знате и ви и власт да, ако случајно направи сличну ствар у наредном периоду, слиједи озбиљан протест након којег ће неко морати да положи рачуне.

Борци више немају времена да чекају празна обећања и своје представнике који служе као анестезиолози – рекао је Дончић и поручио Остојићу:

- Борци нису ни моји ни ваши, борци су стоврили ову Републику Српску и не смијете ни Ви, нити било ко други да гази по њима и по нашој отаџбини – рекао је Дончић

(БН)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Младен

07.04.2023 14:14

Свесу то сектаски ,бурлини цмараси,каки црни борци,срамота мене стосам 5 година провео по рововима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС-РВИ

07.04.2023 15:01

Ма какав црни БОРС… то је само продузена рука резима и његови сателита!!! Док год нас бораца ВРС неизадје бар 50.000 пред НСРС од тога нема ниста!!! Од саопстења ,оптузби нема ниста, то је само популистицка прица коју слусамо 20 год!! Ви немате м..а да преузмете одговорност, и масовном кампањом подигнемо борце да конацно предју на дјела, јер онај ко је досао силом на власт, отици неце без силе ,то да знате, а посто краде изборе знаци нисмо му потребни ни као гласаци!!!

Name

СЦХWЕИЗ

07.04.2023 15:35

Колико купљених,пензија,

Name

Ре

08.04.2023 06:29

Питање колико има бораца. Много мање. А ови други лажни борци ћуте.

Name

ре

07.04.2023 14:16

Није само то проблем у РС везано за борце проблем је и то што борци немају никаквих привилегија у бурлином режиму ради њиховог огромног богаства у РС и свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.04.2023 14:18

Тако је! Предсједник БОРС- а у мишјој рупи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос овај пут

07.04.2023 14:29

Јос овај пут и ко зна јос који пут хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

07.04.2023 14:34

БОРС је на кратком поводцу болесног режима и они представљају само неколико стотина бораца који воде општинске борачке организације. Огромна већина бораца неће ни у једну организацију или удружење зато што виде које моралне наказе их воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

07.04.2023 14:56

Тако је. Управо овакав БОРС пројектовала је ткзв "државотворна" странка која је и одредила правац дјеловања организације која представља борачку популацију. Какав је био однос власти у рату према припадницима ВРС, такав је и данас. Док су они трговали са наоружањем, муницијом и српском земљом, борци су их у рововима чували.

Name

Пешо

07.04.2023 14:40

И ти питаш свашта. И птице на грани знају да га је на ту позицију предсједника БОРСА поставио Милорад Додик. Он игра како му Вођа свира и он по своје мишљење, иде код Милорада Лакташенка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

07.04.2023 14:50

ДОНЧИЋУ. СВЕ ДО РИЈЕЧИ ИСПРАВНО СТЕ РЕКЛИ. СВЕ. И ДА СУМЊАМО, КО ЈЕ ОДОБРИО. ОДНОСНО. СУГУРАН ЈЕ НАРОД У ТО. А БОРЦИ ИМАЈУ НАЈВЕЋА ПРАВА. А ВЛАСТ ИМ УСКРАЋУЈЕ. СЕБИ СУ ПРЕВИШЕ УЗЕЛИ ОД И У РАТУ. САМО САВ НАРОД У СВИМ ГРАДОВИМА НА ПРОТЕСТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

07.04.2023 15:06

Смјена комплетног руководства, све продане душе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

07.04.2023 15:08

Ево блејиш ти одкако их је тај одликовао па шта си то ти а шта ми понижени добили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевић

07.04.2023 15:09

У Хрватској не дозвољавају српским пјевачима да имају концерте, а код нас припадници непријатељске војске која је чинила злочине над српским народом примају одликовање. А тзв. БОРС и његов предсједник, немају на то коментар. И на кога онда да се ми љутимо ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

07.04.2023 15:17

Какви јадни борци све је преузела СЕКТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

"

07.04.2023 15:28

ЗАИСТА. ЧЕГА СЕ БОРЦИ БОЈЕ. У СВАКОМ ГРАДУ СТАНИТЕ ПРВИ. ПА ДА ВИДИМО У ЛОКАЛУ. КО НИЈЕ УЗ БОРЦЕ. ДОНЧИЋУ. СВАКА ВАМ ЧАСТ. ВИ СЕ ТРУДИТЕ, А СВИ, КАО ДА СУ ГЛУХИ. МНОГИ БОРЦИ СУ ИШЛИ НА ВЕЛИКУ СКУП У БЛ ПОСЛИЈЕ ИЗБОРА 22. ИПАК. НЕМА ОДУСТАЈАЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

07.04.2023 15:28

Какав Радан, прави предсједник Борс-а је главоња рудоња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Првоборац

07.04.2023 20:02

Радан је у борацким структурама висе од 20 година. Цовјек од тога зиви и он је заслузан сто је борацка стерилна. Они и не могу извести 100 бораца протесте. Ристо Радиц гостује на БН и прица о слабостима борацке а он је у руководству борацке висе од 20 година. Они разваљују борацку изнутра годинама. Фактицки борацка не постоји. Вукотиц превари Ветеране тако сто подијели борце, узе неку кинту и нетаде. Преваранти ведре и облаце у борацкој годинама.

Name

Орао

07.04.2023 15:30

Мало Правин бораца а остали уцењени Прослосцу и тако вам је годинама И бице до вијека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестранацка лицност

07.04.2023 15:34

Посланице, рекламирај се сам, а не нападајуци друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

07.04.2023 15:41

Да нису Радан Остојић и његов замјеник подгузне муве Милорадове борили би се за борце, ал овако мора бити како Лакташенко каже

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 крајишка

07.04.2023 15:47

Све су то купљене фукаре почев од Рогића из Бањалуке па редом све бурлини послушници !

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

07.04.2023 15:53

Платио је њега Додо и то добро да сути , срам вас било, погазили сте Борце и Републику Српску и сав српски народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

07.04.2023 16:05

Ово је стварно срамота! Проблем је сто су дезертери и политицки подобни досли на цело борацке организације док прави борци зиве на маргини егзистенције и немају времена да се баве циме би требали. Организација старјесина се није огласила поводом десавања у Дервенти, додикови одани полтрони. Једино свака цаст ветеранима они бар покусавају али им недостаје подрска битанги из борацке и орг. старјесина. Иду избори у борацкој треба бирати истинске патриоте а не политицке полтроне и ухљебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остереицх

07.04.2023 16:51

Замислите Патријарх цути, Вуциц,и све је јасно,а мозе Ици по Славама толико понизење за борце који су гинули,за РС

Name

Борац

07.04.2023 17:04

Свака цаст Донцицу на излагању, ми борци се требамо окупити и основати у једну странку, борити се за своја права, а не да нам људи из резима који нису били у рову, намецу своју команду

Name

Татар

07.04.2023 18:18

Зато што је и он дио секте и још добро плаћен .

Name

#

08.04.2023 05:36

Па ови борци су давно рекли Додику и власти- Све је наше твоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шонене

08.04.2023 05:43

Који председници борачке , зар борачка организација још постоји? На папиру и у фотељама да , али кад треба да се боре за борце . Не. Стићи ће их клетва свих погинулих и рањених наших сабораца. Нека их је срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добровољац од првог дана

08.04.2023 08:54

Много глупо звуци кад називате власт сектом,лактасенком,додом и сл. Они су лопузе невидјене а не сектаси и слицни глупи називи. Борс је у рукама СНСД-а,као и Радан и екипа око њега. Само се боре за своје гузице. Њих борци незанимају. Једини спас је уједињење бораца ванполитицко и протести до смјене ових лопова,али незнам ко има моц да то организује. Овај терор који трпимо од СНСД,УС и осталих постаје неподносљив. Па немогуце је да се дијете неког борца или борац запосли ако није цлад Додикове,Стевандицеве или неке друге странке која дува у исту тикву са њима. Цак и сколе су подијељене владајуцим странкама и нико немозе добит посао ако није цлан њихове странке. Као да су приватно власниство. Само Бога молим да нам једном прекипи па да се народ обрацуна са њима. Једино се бојим да це пасти много мртвих глава а то це у федерацији једва доцекати. Јос која кап и цаса це бити преливена. А борс и Радан и компанија су само њихови потрчци. Двије марке по мјесецу ратовања,какво је то понизење!

ОДГОВОРИТЕ