М:тел наставља с подршком заједници

Путем акције „Нисте сами, имате пријатеље“, м:тел је наставио да донира и помаже свим категоријама друштвене заједнице у којој послује.

Република Српска 06.04.2023 | 15:28
М:тел наставља с подршком заједници

Овога пута, донацијама су помогли болници, међународном дружењу дјеце с посебним потребама, као и опремању једног дневног центра за дјецу и младе с потешкоћама у развоју.

Представници компаније м:тел су 6. априла ове године, посјетили Специјалну болницу за хроничну психијатрију у Модричи, како би овој установи уручили донацију за коју из установе наводе да би пацијентима помогла да болницу прилагоде угођају породичне заједнице. Ријеч је о новом телевизору који ће замијенити један од старих и дотрајалих таквих уређаја у болници.

Директор Специјалне болнице у Модричи Синиша Никић, овом приликом је изразио своју захвалност компанији м:тел како на конкретној донацији, тако и на чињеници да она има слуха за проблеме и ове категорије друштва, која је често на маргинама, нагласивши да ова болница пацијенте збрињава и лијечи више од 60 година.

„Ово је још једна потврда да они којима је помоћ потребна заиста нису сами и да имају оданог и доброг пријатеља“, рекла је Сандра Станић, главни сарадник за друштвену одговорност компаније м:тел, која је и уручила телевизор директору ове установе.

У низу донација за оне којима је помоћ неопходна, компанија м:тел је обезбиједила дио средстава за организацију трећег међународног дружења дјеце са посебним потребама и њихових родитеља под називом „Сви смо ми дио вас“.

Ово дружење организује Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка, а ове године биће одржано 22. и 23. априла. По најавама, ову манифестацију ће посјетити око 3.000 породица које припадају наведеној категорији, што је највећи такав скуп који је у Европи икада одржан.

Како би помогао дјеци и младима са потешкоћама у развоју из Косовске Митровице, м:тел је донирао средства за уградњу лифта и опремање Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у овом граду. Овај пројекат започет је још 2019. године, а ово ће бити први објекат овакве врсте за дјецу и младе на Косову и Метохији.

„Нисте сами, имате пријатеље“, слоган је који компанија м:тел заиста живи.

(ПР)