Хаос настао на суду због подјеле имовине Тозовца

Након смрти легендарног Предрага Живковића Тозовца, којем ће двогодишњи помен бити одржан 6. априла, настао је прави хаос приликом поделе његове имовине који су судски органи једва успели да реше!

Магазин 04.04.2023 | 22:35
Хаос настао на суду због подјеле имовине Тозовца

Разлог је, наравно, тај што наследници нису могли да се договоре коме шта припада. Извор Курира који је упућен у овај случај каже да су питање наследства заједно покренули Тозовчеви ванбрачни синови (један од њих је Светозар и живи у Србији, док је за другог познато само да је у Америци) и да се најпре покушали вансудски да се нагоде с певачевом удовицом Емилијом Мимом Живковић.

Али она им је преко правника поручила да нема места договору и да је за живота Тозовац с њом направио уговор о издржавању, по којем сва имовина припада њој. Тад су синови пред судом покренули оставинску расправу.

Судија је тражио да се детаљно утврди шта је све Живковић поседовао, па су судски органи дошли у дом покојног певача и пописали вредности, а непокретна имовина установљена је преко службе катастра. Утврђено је да у кући није било вредних ствари за које би могло да се докаже да су припадале Тозовцу, јер је Емилија, према речима нашег саговорника, тврдила да је све њено, укључујући и скупоцене уметничке слике.

Од непокретне имовине, Предраг је имао кућу на Вождовцу, у којој је живео са Емилијом, још два стана, као и уштеђевину на банковном рачуну у износу од више стотина хиљада евра (тачан износ познат редакцији Курира), и све то је стављено у сеф до окончања поступка.

А поступак је трајао годину и по дана и био је врло буран и драматичан. Највише је Емилија, наводи наш извор, инсистирала на томе да треба све њој да припадне јер је она деценијама једина била уз Тозовца.

- Викала је у судници: "Како вас није срамота?! Нисте га гледали и нисте му долазили док је био жив, сад тражите нешто!" - препричава наш извор неке од детаља с рочишта.

Емилија је пред судом изјавила да се Тозовчев син из Америке, иначе, годинама није јављао, а да је други син Светозар имао лош однос са оцем. Много пута га је понижавао и омаловажавао, наводно је испричала Емилија. Међутим, када је видела да судија неће пристати да буде све по њеном, рекла је да пристаје на то да се подели један стан и то тако да половина припадне њој, а другу половину да поделе Тозовчеви синови.

Правда је задовољена тако што је Емилија у наследство добила кућу на Вождовцу, у којој је живела с певачем до његове смрти 2021, а један стан је припао сину Светозару. Наш саговорник наводи да је други син, који живи у Америци, такође добио део наследства, али није сигуран шта и колико. Наводно, постоји прича да је њему припао други стан, који је он убрзо продао.

Новац с банковског рачуна, на којем је било више стотина хиљада евра, подељен је на једнаке делове. Једино што није било предмет расправе на суду јесу врло вредне уметничке слике које су пронађене у певачевој кући. Његови синови су тражили да се и то подели, али је Емилија рекла да су слике њене.

Нико од актера приче није се јављао на наше позиве.

Покојни Тозовац је ретко причао о својим наследницима. Увек је говорио да Сању, иначе Емилијину ћерку из претходног брака, сматра својом. Само једном је причао о синовима.

- Имам два ванбрачна сина, али то је моја приватна ствар. Нека су они живи и здрави, али моји синови су створени случајно. Један живи у Америци и он већ има сина Марка. Камо среће да имам сад сто Срба којима сам отац. Био бих најсрећнији човек на свету - рекао је пре девет година певач за домаће медије.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јоја

04.04.2023 20:49

Богат деда у постељи.. око њега синови и њихове зене унуцад родјаци близињ и даљњи , У нека доба скупи мало снаге само завика ЈАЈЕ ! Полетисе снајке да угоде па веле: "кувано деда меко тврдо , цимбур, на око "... а деда це ЧЕШИ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правослqвци

04.04.2023 21:02

...и вјерници на папиру а у стварности преваранти и невјерници! Јебам ја нама матер! Ја сам у исламу већ 10 година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

04.04.2023 22:39

Дивна зена,пуна љубави, пардон пуна пара, ха ха

ОДГОВОРИТЕ