За Аддико банку Бања Лука 2022. најуспјешнија пословна година до сада

Континуирана стабилност и иновативност Аддико банке Бања Лука допринијела је остваривању најбољег пословног резултата у протеклих 11 година. Поред значајног раста кредита за потрошаче и мала и средња предузећа, Аддико банка Бања Лука је током 2022. године остварила добит од 12,6 милиона КМ, што представља раст од 33% у односу на 2021. годину.

Република Српска 04.04.2023 | 12:49
За Аддико банку Бања Лука 2022. најуспјешнија пословна година до сада

„Аддико је прва специјалистичка банка у Републици Српској и заиста имамо много разлога да се поносимо са резултатима које смо остварили у протеклом периоду. Сваки пети потрошачки кредит пласиран у 2022. години је Аддико кредит, односно пласирали смо више од 20% од укупно пласираних потрошачких кредита у прошлој години.

Наши клијенти, уз минималну потребну документацију и само једну посјету банци, у просјеку су добијали одговор у року од 60 минута, а просјечно вријеме за исплату кредита је 24 сата, што су потврдила и релевантна истраживања тржишта.

Поред изразито успјешне активне подршке потрошачима у свим сегментима њиховог живота, удвостручили смо и број СМЕ клијената - малих и средњих предузећа у 2022. години и остварили најбољи пословни резултат у протеклих 11 година“, изјавио је Срђан Кондић, предсједник Управе Аддико банке а.д. Бања Лука и додао да је повјерење клијената и пословне заједнице у одговорно управљање депозитима доприњело да Аддико, током 2022. године забиљежи раст и у овом сегменту од 24 милиона КМ.

Банка је у актуелном периоду инфлације, 2022. годину закључила са веома ниским удјелом лоших кредита од 4,6% и покривеношћу тих изложености резервама од чак 90,7%. Такође, у анализираном периоду, актива Аддико банке Бања Лука је порасла за 22,6 милиона КМ у односу на 2021. годину, а адекватност капитала износи 21,3%, што представља резултат који је значајно изнад прописаног законског минимума и изнад просјека банкарског сектора.

„Формула нашег успјеха јесте константно ослушкивање потреба клијената на тржишту, континуирано унапређење дигиталних алата, што омогућава клијентима да велики број послова са банком заврше онлине, односно једноставније, брже и комфорније. Ми смо ту да их подржимо гдје год и када год им неопходан додатни подстицај, како у реализацији идеја, тако и у превазилажењу изазова.

Поврх свега, наш успјех чине запослени према којима имамо приступ суштинске, а не формалне природе, што је потврдило и признање које је Аддико банка Бања Лука добила за Најпожељнијег послодавца финансијског сектора Републике Српске у 2022. години“, нагласио је Кондић који се захвалио Аддико тиму на посвећености, као и клијентима на повјерењу које, додао је, банка наставља интензивно да његује и у будућности, пружајући модерно дигитално искуство које подразумјева једноставан и брз приступ банкарским услугама свим постојећим и потенцијалним клијентима Аддико банке Бања Лука.

(ПР) Фото: ПР

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дена

04.04.2023 11:53

поредај слова како треба испада ДОДИКА банка јели то стварно тако или се мени само цини. Питам стварно

ОДГОВОРИТЕ
Name

еw

04.04.2023 14:58

додико банк

Name

+++

04.04.2023 12:15

Ко доводи нас у заблуде гдје се кроз слова убацује као да је Аддико бака наса.

ОДГОВОРИТЕ